ICBS

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Μελιτζανόπιτα με φέτα και χαλούμι

Φαγητό

Μελιτζανόπιτα με φέτα και χαλούμι
27.08.2019 | 13:56
Fashion City Outlet
Όλυμπος - Χυμοί
ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ - Ανακοίνωση
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket


Προετοιμασία: 45 λεπτά
Αναμονή: 20 λεπτά
Ψήσιμο: 1 ώρα
Μερίδες: 6
Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

φύλλα κρούστας για πίτες: 1 πακέτο (500 γρ.)
μελιτζάνες: 2 κιλά, ψιλοκομμένες
κρεμμύδια: 3 μεγάλα, ψιλοκομμένα
σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο: ½ φλιτζάνι και επιπλέον για το άλειμμα
γλυκός τραχανάς: ½ φλιτζάνι
νερό: 1 φλυτζάνι
αυγά: 2 χτυπημένα
ανάμεικτα τυριά (φέτα, κασέρι και χαλούμι): 600 γρ., τριμμένα
φρέσκος βασιλικός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
ντομάτα: 1 μεγάλη, χωρίς φλούδες και σπόρους, σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 °C. Αφήνετε τις μελιτζάνες στο σουρωτήρι με λίγο αλάτι για 15’ - 20’. Τις στραγγίζετε καλά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο στο λάδι μέχρι να γίνουν διάφανα.

Προσθέτετε τις μελιτζάνες, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι νερό, τον τραχανά και βράζετε τη γέμιση, μέχρι να απορροφηθούν οι χυμοί, αλλά να μη στεγνώσει. Αποσύρετε τη γέμιση από τη φωτιά και προσθέτετε τα αυγά, το βασιλικό, την ντομάτα και τα τυριά.

Απλώνετε σε ένα ταψάκι τέσσερα φύλλα λαδωμένα ένα - ένα χωριστά και βάζετε πάνω τη μισή γέμιση. Σκεπάζετε τη γέμιση με άλλα 2 φύλλα, επίσης αλειμμένα με λάδι. Απλώνετε την υπόλοιπη γέμιση και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης λαδωμένα. Ψήνετε την πίτα στον φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Πηγή icookgreek.com



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Μικρές Αγγελίες
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
axon
Αγγλικά Γερογιώκας
ΙΕΚ Όμηρος
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^