ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Συνταγή για ψητό κοτόπουλο με ρυζοσαλάτα -Το μυστικό για το πιο ζουμερό φιλέτο
Φαγητό
Η τεχνική μπράιν (brine), θα κάνει το φιλέτο κοτόπουλο ζουμερό και πεντανόστιμο. Μια συνταγή για υγιεινή διατροφή και μοναδική γεύση.
Το φιλέτο κοτόπουλου είναι η πιο άπαχη πηγή πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης. Ωστόσο, πολλές φορές μοιάζει λίγο άνοστο στη γεύση, όταν κανείς το ψήνει στο γκριλ.
Υπάρχει τρόπος να κρατήσουμε το φιλέτο κοτόπουλο ζουμερό και να προσθέσουμε έξτρα γεύση. Αρκεί να βυθίσουμε το κομμάτι σε νερό με αλάτι και μυρωδικά. Ουσιαστικά πρόκειται για την μέθοδο που, όταν την χρησιμοποιούμε για λαχανικά, παίρνουμε ως αποτέλεσμα το γνωστό τουρσί.
Υλικά
Ένα στήθος κοτόπουλο περίπου 500 γραμμάρια
Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Και μισό κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την άλμη: 1,2 λίτρα νερό
Ένα τέταρτο του φλιτζανιού αλάτι
Ένα τέταρτο του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδο σπασμένο
1 κουταλάκι της σούπας χοντρό σπασμένο πιπέρι
3-4 κλωνάρια θυμάρι
Λίγο ελαιόλαδο
Γιατί ρυζοσαλάτα: 170 γραμμάρια καστανό ρύζι
Ένα αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
Ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Μπόλικο Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Μία κουταλιά της σούπας λάδι
2 κλωνάρια θυμάρι
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τα περιττά λίπη χωρίζουμε τα δύο στήθη στα δύο. Αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε σε ένα κατσαρολάκι τη μισή ποσότητα νερού το αλάτι και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν.
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα γυάλινο μπολ, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το χοντρό σπασμένο πιπέρι, τα κλωνάρια θυμάρι και τις σκελίδες σκόρδο. Αφήνουμε σκεπασμένο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα ή την ηλεκτρική ψηστιέρα για να ψήσουμε το φιλέτο.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το νερό, σκουπίζουμε την υγρασία από το εξωτερικό του και αλείφουμε με ένα πινέλο με ελάχιστο ελαιόλαδο την επιφάνεια του. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φιλέτου με τα μπαχαρικά, το κύμινο, την πάπρικα και το πιπέρι.
Ψήνουμε στο γκριλ στο γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά και σερβίρουμε αφού βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί καλά.
Βράζουμε το καστανό ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε στο νερό το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Προσέχουμε καθώς το καστανό ρύζι χρειάζεται τουλάχιστον τρία τέταρτα για να βράσει και να είναι έτοιμο.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αγγούρι και τον μαϊντανό αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σερβίρετε φιλέτο κοτόπουλο με τη ρυζοσαλάτα.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.03.2024 | 22:00
Πρόγνωση Θεσσαλίας και Σποράδων 19-21-3-24 Πρόσκαιρη αλλαγή με βροχές και χιόνια στα ορεινά την Τρίτη - ΕΛΛΑΔΑ | 18.03.2024 | 21:54
Οι ειδικοί προειδοποιούν: Η Αθήνα μπορεί να γίνει Σαχάρα εξαιτίας της κλιματικής κρίσης - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 18.03.2024 | 21:40
Ανυπόφορη πλέον η ζωή στα παρακάρλια με τα κουνούπια μόλις άρχισαν οι πρώτες ζέστες - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 18.03.2024 | 21:26
Κασσελάκης για Τέμπη: Οι συγγενείς των θυμάτων θα βρουν δικαίωση, δυστυχώς μακριά από την Ελλάδα - ΒΟΛΟΣ | 18.03.2024 | 21:24
Στην πολύπαθη Μηλίνα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος: “Να μην ξεχάσει η Πολιτεία την περιοχή” - ΒΟΛΟΣ | 18.03.2024 | 21:01
Γίνεται «Κάρλα» η βάση της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο, με… Ολλανδό «νονό»; - ΛΑΡΙΣΑ | 18.03.2024 | 20:59
Αστυνομία για Τέμπη: Δεν δώσαμε εντολή να φύγουν τα βαγόνια - ΤΡΙΚΑΛΑ | 18.03.2024 | 20:57
Παρέα στα Τρίκαλα σήκωσε χαρταετό με drone (βίντεο)
- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 18.03.2024 | 14:36
Τύρναβος: Ρεπόρτερ της ΕΡΤ μπαίνει στο κλίμα του «Μπουρανί» – «Χρόνια πολλά και χαρά στα σκέλια μας» - ΒΟΛΟΣ | 18.03.2024 | 21:01
Γίνεται «Κάρλα» η βάση της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο, με… Ολλανδό «νονό»; - ΛΑΡΙΣΑ | 18.03.2024 | 09:46
Τύρναβος: Αναβιώνει το «μπουρανί», το πιο τολμηρό έθιμο της Καθαράς Δευτέρας στη χώρα - ΛΑΡΙΣΑ | 18.03.2024 | 13:21
Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο των Χρωμάτων – Με γλέντι και παραδοσιακά εδέσματα και πέταγμα αετού (video) - ΔΙΕΘΝΗ | 18.03.2024 | 18:50
Ακραίος καύσωνας στη Βραζιλία: Στους 62,3 βαθμούς η θερμοκρασία στο Ρίο – Καταρρακτώδεις βροχές στον νότο - ΕΛΛΑΔΑ | 18.03.2024 | 11:31
Κρήτη: Η φωτοβολίδα του διέλυσε το συκώτι - Η μαρτυρία της μητέρας του 33χρονου Μανώλη που σκοτώθηκε - ΛΑΡΙΣΑ | 18.03.2024 | 11:55
Πρε πρε πρε το «μπουρανί»!- εκατοντάδες επισκεπτες και ατέλειωτο κέφι στον Τύρναβο (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 18.03.2024 | 17:18
Κούλουμα με γλέντι στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου για τους Βολιώτες (ΦΩΤΟ +video)