ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Σαγανάκι με γαρίδες, ντομάτα, πιπεριές και φέτα
Φαγητό
Προετοιμασία 25΄, Μαγείρεμα 20΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
600 γρ. γαρίδες, μεσαίου μεγέθους, φρέσκες ή κατεψυγμένες
40 ml ελαιόλαδο και 20 ml για το σερβίρισμα
3 πράσινες πιπεριές κέρατο, σε λεπτές ροδέλες
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτές ροδέλες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 μικρή πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1 σφηνάκι ούζο
80 ml λευκό κρασί
300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, περασμένα από το multi
100 γρ. φρέσκα ντοματίνια, αποφλοιωμένα (για να τα ξεφλουδίσουμε εύκολα τα βουτάμε για 15΄΄ σε καυτό νερό και αμέσως μετά σε παγωμένο)
250 γρ. φέτα πικάντικη
Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
½ κ.γ. ξερό εστραγκόν
½ κ.γ. ξερή ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και το εντεράκι που βρίσκεται στη ράχη τις γαρίδας.
Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι (προαιρετικά). Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για ακόμη 3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περιχύνουμε το φαγητό με το ούζο και το ανάβουμε με ένα μακρύ σπίρτο (αυτό για τα τζάκια) για να φύγει η αλκοόλη και να μείνει το άρωμα. Προσοχή στον απορροφητήρα, δεν πρέπει να είναι ανοιχτός για να μην υπάρξει ανάφλεξη.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Μόλις αρχίσει να εξατμίζεται προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες στο multi και τα αποφλοιωμένα ντοματίνια.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά και προσθέτουμε αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού και το εστραγκόν. Μαγειρεύουμε για ακόμη 3 λεπτά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος γυάλινο ή πήλινο και προσθέτουμε από πάνω τη φέτα ελαφρώς θρυμματισμένη. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα η φέτα.
Αφαιρούμε το σαγανάκι από τον φούρνο και προσθέτουμε τριμμένη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: Γευσιγνώστης, in.gr
- ΒΟΛΟΣ | 06.05.2024 | 21:06
Ξεκινούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Σποράδες – Δείτε πότε - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2024 | 21:00
Δήμος Ελασσόνας: Ανοιχτή πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων για το περιεχόμενο του νέου Μουσείου Ολύμπου - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2024 | 20:54
Μετά από 40 χρόνια αναβίωσε έθιμο του Πάσχα στο Σαραντάπορο Ελασσόνας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.05.2024 | 20:51
Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας: Επιπλέον αλλαγές στην ΚΑΠ και μέτρα ισχυροποίησης των αγροτών στην εφοδιαστική αλυσίδα - ΔΙΕΘΝΗ | 06.05.2024 | 20:44
Τουρκία: Οι ένοπλες δυνάμεις «βγαίνουν» για άσκηση με πραγματικά πυρά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο - ΔΙΕΘΝΗ | 06.05.2024 | 20:41
Χάρβαρντ: Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου απειλεί τους καταληψίες φοιτητές με αποβολή - ΔΙΕΘΝΗ | 06.05.2024 | 20:37
Reuters: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα - Δεν ικανοποιείται το Ισραήλ - ΔΙΕΘΝΗ | 06.05.2024 | 19:56
«Ένδειξη ευαισθησίας για την προστασία της κληρονομιάς μας» χαρακτήρισε ο Ερντογάν την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί
- ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2024 | 00:27
Θλιψη στον Αμπελώνα: «Έφυγε» από τη ζωή 63χρονος εκπαιδευτικός - ΒΟΛΟΣ | 06.05.2024 | 09:31
Νεκρός στο τιμόνι από ανακοπή μπροστά στη γυναίκα του - Τραγωδία στον Βόλο μετά το πασχαλινό τραπέζι - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2024 | 11:43
Καβάλα παν στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε...αναβίωσε το έθιμο στους Γόννους ανήμερα του Αη Γιώργη (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2024 | 09:22
Γονατιστός ο Στέλιος Τσικριτσής έκανε πρόταση γάμου στην εκλεκτή της καρδιάς του ανήμερα του Πάσχα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 06.05.2024 | 11:04
H απάντηση Κουρετα για το κλείσιμο της Βαρβαρεσος και το μέλλον της νηματουργίας στη Θεσσαλία - ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.05.2024 | 10:10
Πέντε Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2024 | 09:26
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.05.2024 | 09:28
ΜyBusinessuport: Μέχρι τις 31 Μαΐου οι αιτήσεις για τις πληγείσες περιοχές Θεσσαλίας