ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Σαγανάκι με γαρίδες, ντομάτα, πιπεριές και φέτα
Φαγητό

Προετοιμασία 25΄, Μαγείρεμα 20΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
600 γρ. γαρίδες, μεσαίου μεγέθους, φρέσκες ή κατεψυγμένες
40 ml ελαιόλαδο και 20 ml για το σερβίρισμα
3 πράσινες πιπεριές κέρατο, σε λεπτές ροδέλες
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτές ροδέλες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 μικρή πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1 σφηνάκι ούζο
80 ml λευκό κρασί
300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, περασμένα από το multi
100 γρ. φρέσκα ντοματίνια, αποφλοιωμένα (για να τα ξεφλουδίσουμε εύκολα τα βουτάμε για 15΄΄ σε καυτό νερό και αμέσως μετά σε παγωμένο)
250 γρ. φέτα πικάντικη
Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
½ κ.γ. ξερό εστραγκόν
½ κ.γ. ξερή ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και το εντεράκι που βρίσκεται στη ράχη τις γαρίδας.
Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι (προαιρετικά). Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για ακόμη 3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περιχύνουμε το φαγητό με το ούζο και το ανάβουμε με ένα μακρύ σπίρτο (αυτό για τα τζάκια) για να φύγει η αλκοόλη και να μείνει το άρωμα. Προσοχή στον απορροφητήρα, δεν πρέπει να είναι ανοιχτός για να μην υπάρξει ανάφλεξη.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Μόλις αρχίσει να εξατμίζεται προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες στο multi και τα αποφλοιωμένα ντοματίνια.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά και προσθέτουμε αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού και το εστραγκόν. Μαγειρεύουμε για ακόμη 3 λεπτά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος γυάλινο ή πήλινο και προσθέτουμε από πάνω τη φέτα ελαφρώς θρυμματισμένη. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα η φέτα.
Αφαιρούμε το σαγανάκι από τον φούρνο και προσθέτουμε τριμμένη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: Γευσιγνώστης, in.gr
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 20.07.2025 | 00:12
Μεγάλο οικονομικό πλήγμα για τη Θεσσαλία οι περικοπές της νέας ΚΑΠ - ΕΛΛΑΔΑ | 20.07.2025 | 00:05
Φωτιά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Κιλκίς: Κάηκαν ζώα, κινδύνευσε σχολικό κτήριο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.07.2025 | 23:59
«Έρχεται ο ισχυρότερος καύσωνας των τελευταίων ετών» -Mέχρι 45 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 19.07.2025 | 23:51
Την εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας εξαγόρασε ο Γιάννης Φιλιππάκης - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.07.2025 | 18:26
Κλιματικό σοκ στην ελληνική γεωργία έως το 2060: Πόσο πραγματικά κινδυνεύουμε; - ΛΑΡΙΣΑ | 19.07.2025 | 18:14
Β. Κόκκαλης: Να ενταχθούν άμεσα όλοι οι αγρότες στη ρύθμιση των 120 δόσεων για το αγροτικό ρεύμα - ΛΑΡΙΣΑ | 19.07.2025 | 18:07
Νεκρή η γυναίκα που αναζητούνταν στον Όλυμπο - ΔΙΕΘΝΗ | 19.07.2025 | 17:56
Η αγκαλιά των 30 εκατομμυρίων λιρών: Πόσα θα κληθεί να πληρώσει ο διευθύνων της Astronomer σε περίπτωση διαζυγίου
- ΛΑΡΙΣΑ | 19.07.2025 | 16:34
Τραγικός θάνατος σε τροχαίο στη Βελίκα Αγιάς -Νεκρός ο 47χρονος Μελιβοιώτης Νικόλαος Αντ. Δαλδάς - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.07.2025 | 14:22
Θανατηφόρο τροχαίο στην Καρδίτσα στο δρόμο από Μορφοβούνι προς Κρυονέρι (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.07.2025 | 09:29
Σοκάρει η Λαρισαία δημοσιογράφος Άννα Ζηρδέλη: «Σήκωσε χέρι πάνω μου, κόντεψε να με σκοτώσει» (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.07.2025 | 10:43
Θλίψη στον Τύρναβο – «Έφυγε» από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του 62χρονος εκπαιδευτικός - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.07.2025 | 09:51
Γ. Βαλιάκος καθηγητής Κτηνιατρικής: Πως οι κτηνοτρόφοι διασπείρουν την ευλογιά όταν την κρύβουν...(video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.07.2025 | 09:36
Καύσωνας διαρκείας με 44άρια και αποπνικτικά βράδια – Ερχονται έξι 24ωρα «φωτιά» - ΕΛΛΑΔΑ | 19.07.2025 | 09:38
Πάρος: Ελληνίδα τουρίστρια πλήρωσε 15 ευρώ για χωριάτικη και της χρέωσαν επιπλέον 2,5 ευρώ το λάδι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.07.2025 | 09:19
«Χαμένοι» και… έξαλλοι με τη νέα ΚΑΠ οι φτωχομεσαίοι αγρότες