Ειδήσεις, νέα για Διεθνή

«Επενδύει» στα αποθέματα χρυσού η Ρωσία - Τέταρτη στον κόσμο

Η Ρωσία εμφανίζεται να «πουλά» δολάριο και να «αγοράζει» χρυσό.

«Επενδύει» στα αποθέματα χρυσού η Ρωσία - Τέταρτη στον κόσμο
15.08.2019 | 00:32
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Η Ρωσία εμφανίζεται να «πουλά» δολάριο και να «αγοράζει» χρυσό.

Έτοιμη να αντικαταστήσει τη Σαουδική Αραβία στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των μεγαλύτερων αποθεμάτων χρυσού και ξένου νομίσματος εμφανίζεται η Ρωσία.

Σύμφωνα με το Russia Today, η Ρωσία εμφανίζεται να «πουλά» δολάριο και να «αγοράζει» χρυσό σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την οικονομία της απέναντι στην πολιτική δασμών των ΗΠΑ.

Τα αποθεματικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας δείχνουν πως τα αποθέματα της χώρας σε ξένο νόμισμα, ήταν περί τα 518 δισ. δολάρια την 1η Αυγούστου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο αριθμός αυτός έχει καταγράψη σημαντική άνοδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια και σύμφωνα με την αξιολόγηση της Fitch αναμένεται να φτάσει τα 537 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του 2019 και τα 591 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του 2021.

Όμως η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας έχει αλλάξει δραστικά την πολιτική της από τον Απρίλιο και μετά, καθώς μειώνει σημαντικά τα αποθέματα της σε δολάρια - σε απάντηση των δασμών που επιβάλει η Ουάσινγκτον. Παράλληλα, αυξάνει τις επενδύσεις της σε χρυσό για να μειώσει ακόμα περισσότερο την εξάρτηση της από το δολάριο.

Αυτή η τακτική των τελευταίων μηνών έκανε τη Ρωσία τον σημαντικότερο αγοραστή πολύτιμων μετάλλων το 2018. Μία τακτική που συνεχίζει και το 2019, κάτι που της έδωσε τον «τίτλο» του «καλύτερου αγοραστή χρυσού» για το πρώτο τρίμηνο του 2019.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Διεθνή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος
Μένουμε ασφαλείς 300x250
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Μένουμε Ασφαλείς 300x250 2
  ^