ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Κατάπιε τη μασέλα του στο χειρουργείο
Ασύλληπτο ιατρικό περιστατικό

Ένα ασύλληπτο ιατρικό περιστατικό φέρνει στο φως μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN, η έκθεση αφορά σε έναν ηλικιωμένο, ο οποίος παραλίγο να χάσει την ζωή του όταν η μασέλα του κόλλησε στο λαιμό του κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης και οι γιατροί την ανακάλυψαν... οκτώ ημέρες μετά.
Ο 72χρονος υποβλήθηκε σε επέμβαση για να αφαιρεθεί ένας καλοήθης όγκος από το κοιλιακό του τοίχωμα. Ωστόσο η χειρουργική ομάδα που διενήργησε την επέμβαση παρέλειψε να του ζητήσει να αφαιρέσει τη μασέλα του πριν από τη γενική αναισθησία.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επέμβασης, ο άνδρας πήγε σπίτι του. Έξι μέρες αργότερα, επέστρεψε στο νοσοκομείο, παραπονούμενος ότι είχε δυσκολία να αναπνεύσει και να καταπιεί, και ότι είχε συνεχώς μια μεταλλική γεύση αίματος στο στόμα του.
Κατά την πρώτη επίσκεψη του άνδρα στα επείγοντα, οι γιατροί απέτυχαν να διαγνώσουν το πρόβλημα και έστειλαν τον 72χρονο σπίτι του με μια συνταγή αντιβιοτικών, στεροειδών και στοματικού διαλύματος.
Ωστόσο, τα συμπτώματα του επιδεινώθηκαν το επόμενο διήμερο, αφού η φαρμακευτική αγωγή δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το πραγματικό πρόβλημα, δηλ. την τεχνητή οδοντοστοιχία που είχε σφηνώσει στον λάρυγγά του. Οκτώ μέρες μετά το αρχικό χειρουργείο, ο άνδρας εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας από εισρόφηση, μια σοβαρή μόλυνση στο στήθος.
Τελικά, μέσω μιας διαγνωστικής διαδικασίας οι γιατροί εντόπισαν το ημικυκλικό αντικείμενο σφηνωμένο πάνω στις φωνητικές χορδές του άνδρα, που είχε προκαλέσει εσωτερικές φουσκάλες και πρήξιμο.
Ο 72χρονος, που είχε χάσει την μασέλα του κατά την πρώτη του επίσκεψη στο νοσοκομείο αλλά δεν είχε φανταστεί ότι αυτή βρισκόταν στον... λαιμό του, εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο για την αφαίρεση της μερικής οδοντοστοιχίας, που αποτελούνταν από το μεταλλικό πλαίσιο που εφαρμόζει στην οροφή του στόματος και τρία τεχνητά δόντια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ασθενής συνέχισε να εμφανίζει επιπλοκές από την «περιπέτειά» του για τον επόμενο μήνα, προτού τελικά αναρρώσει πλήρως.
Οι συντάκτες της έκθεσης με επικεφαλής την Δρ. Harriet Cunniffe από το James Paget Hospital της ανατολικής Αγγλίας, καλούν τους χειρουργούς να διασφαλίζουν ότι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε επεμβάσεις έχουν αφαιρέσει προηγουμένως την μασέλα τους, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάποσης ή εισρόφησής της.
Πηγή ant1news.gr
- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 19.10.2025 | 00:02
Του επέστρεψε γυαλισμένο το αμάξι με 150.000 κάτω απ’ το χαλί: Η μέρα που ο Βασίλης Παλαιοκώστας άφησε το θύμα του με ανοιχτό - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 18.10.2025 | 23:40
Συγκίνησε ο Παπαγεωργίου για τον φίλο της ΑΕΛ που έφυγε από τη ζωή: “Θερμά συλλυπητήρια από όλους μας, - ΛΑΡΙΣΑ | 18.10.2025 | 23:20
«Επαφές και ενημερώσεις του Θανάση Νασιακόπουλου με τους Προέδρους των ΔΕ Νίκαιας και Πλατυκάμπου» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 18.10.2025 | 22:29
Εξαφανίστηκε απο το σπίτι του στα Τρίκαλα - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 18.10.2025 | 22:23
Η Ελλάδα συγκλίνει με... Ανατολική Ευρώπη στους μισθούς-Τι αναφέρει το ΚΕΠΕ για τις απολαβές των πολιτών στην Ελλάδα - ΕΛΛΑΔΑ | 18.10.2025 | 21:45
Αλλαγή του καιρού: Έρχεται χαμηλό βαρομετρικό με ισχυρές καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.10.2025 | 21:35
Από την Θεοφράστου… στις Βρυξέλλες: Πώς το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας έλαβε τα ευρωπαϊκά εύσημα - ΛΑΡΙΣΑ | 18.10.2025 | 21:07
Αστυνομική επιχείρηση στον Τύρναβο με 10 συλλήψεις – Έκρυβε 338 καταλύτες στο υπόγειο του σπιτιού του
- ΛΑΡΙΣΑ | 18.10.2025 | 20:50
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών η εκπαιδευτικός Βασιλική Εξάρχου - ΒΟΛΟΣ | 18.10.2025 | 10:10
Σοκ στο Βόλο: Πνίγηκε από μπανάνα! – Μοιραίο γεύμα για 62χρονη που πέθανε μπροστά στα μάτια του συζύγου της - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.10.2025 | 14:55
Κέλλας: Έως τέλος Οκτωβρίου οι αποζημιώσεις σε Θεσσαλούς αγρότες - ΛΑΡΙΣΑ | 18.10.2025 | 13:08
Διαμαρτυρία αγροτών και κτηνοτρόφων στον Πυργετό - Ζητούν άμεσες αποζημιώσεις για Daniel και ευλογιά (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 18.10.2025 | 14:52
Ταλαιπωρία για 144 επιβάτες έξω από το Λιτόχωρο - Η ανακοίνωση της Hellenic Train - ΛΑΡΙΣΑ | 18.10.2025 | 09:48
Απίστευτη ταλαιπωρία για επιβάτες - Ακινητοποιημένο στο Λιτόχωρο το Intercity που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 18.10.2025 | 19:23
Ήττα για την ΑΕΛ από τον Ολυμπιακό (0-2) - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 19.10.2025 | 00:02
Του επέστρεψε γυαλισμένο το αμάξι με 150.000 κάτω απ’ το χαλί: Η μέρα που ο Βασίλης Παλαιοκώστας άφησε το θύμα του με ανοιχτό