Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Στο + 30% η φετινή παραγωγή βιομηχανικής ντομάτας στη Θεσσαλία

Μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών η φετινή χρονιά

Στο + 30% η φετινή παραγωγή βιομηχανικής ντομάτας στη Θεσσαλία
29.07.2019 | 09:59
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Ως μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, αναμένεται να είναι η χρονιά για την καλλιέργεια της βιομηχανικής ντομάτας, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών, Αστέριο Σαπουνά.

Από σήμερα Παρασκευή ξεκινάει η συλλογή της βιομηχανικής ντομάτας σε Λάρισα και Φάρσαλα, με τον γενικό διευθυντή του ΘΕΣΤΟ, να δηλώνει ότι: H φετινή χρονιά έχει κυλήσει σχετικά ομαλά, εάν συνυπολογίσουμε ότι η προηγούμενη διετία ήταν αρκετά άσχημη για τους παραγωγούς, με τις χαλαζοπτώσεις και τις κακές καιρικές συνθήκες, να καταστρέφουν τις καλλιέργειες.Φέτος υπολογίζουμε μία αύξηση της τάξεως του 30%.

Έτοιμα να αποδεχτούν την βιομηχανική ντομάτα είναι, σύμφωνα με τον Α. Σαπουνά, και τα συνεργαζόμενα εργοστάσια (Νομικός, Damavand, Agrofarm).

Η μειωμένη παραγωγή βιομηχανικής ντομάτας τα τελευταία χρόνια δεν έπληξε μόνο τους παραγωγούς, αλλά και τους μεταποιητές, καθώς προσπαθούσαν να βρουν τρόπο, ώστε να εξυπηρετούν τους πελάτες τους.

Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου πιστεύουμε ότι σε επίπεδο καλλιέργειας θα έχουμε μία καλή χρονιά, οπότε δεν θα υπάρχει κανένας φόβος για έλλειμα στην πρώτη ύλη.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^