Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά


Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Στήριξη αγροτών για παραμονή στα χωριά στις προτεραιότητες Σκρέκα

Σε δύο άξονες θα κινηθούν οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς στη νέα ΚΑΠ

Στήριξη αγροτών για παραμονή στα χωριά στις προτεραιότητες Σκρέκα
18.07.2019 | 21:19
VIOLAR SA - ΑΦΟΙ ΜΑΡΚΟΥ

Σε δύο άξονες θα κινηθούν οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς στη νέα ΚΑΠ (2021-2027), ήτοι: υποστήριξη αγροτών για παραμονή στην ύπαιθρο και προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.


«Βιώσιμος αγροτικός τομέας σημαίνει βιώσιμος αγρότης, σημαίνει αξιοπρεπές εισόδημα, νέες μορφές καλλιέργειας, νέος τρόπος καλλιέργειας, σημαίνει καινοτομία στην αγροτική παραγωγή, σημαίνει γεωργία ακριβείας, σημαίνει νέοι αγρότες που θα μπορέσουν να τα κάνουν αυτά τα πράγματα» υπογράμμισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι κάθε έτος, η Ελλάδα λαμβάνει 2,5 δισ. ευρώ από την Ευρώπη για επενδύσεις βελτίωσης της αγροτικής παραγωγής ή επενδυτικά πλάνα που αφορούν τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων τονίζοντας πως κυβερνητική προτεραιότητα είναι «η στήριξη του αγρότη, της υπαίθρου, στήριξη ώστε ο κόσμος να μείνει στα χωριά μας για να μπορέσει να καλλιεργεί». Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς στη νέα ΚΑΠ (2021-2017) θα στηριχθούν σε δύο άξονες:

- Ο πρώτος είναι η υποστήριξη των αγροτών, η προστασία της υπαίθρου και η στήριξη των χωριών τα οποία - όπως είπε - αδειάζουν και

- Ο δεύτερος άξονας είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών στις καλλιέργειες των περιοχών που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης (μεταξύ των οποίων η Λάρισα, Αιτωλοακαρνανία και Ξάνθη), ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως η διαδικασία «προχωρά με εντατικούς ρυθμούς», προσθέτοντας πως η κλιματική αλλαγή «είναι κάτι το οποίο έχει έρθει και χτυπάει ήδη την πόρτα της χώρας».

Στις βασικές προτεραιότητες - επισήμανε ο κ. Σκρέκας - είναι «να έχουμε βιώσιμο πρωτογενή τομέα, μέσα στον οποίο θα εργάζονται, θα καλλιεργούν αγρότες οι οποίοι θα έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα για να ζουν τις οικογένειές τους. Αυτά όλα είναι θέματα τα οποία είναι πολύ σοβαρά και έρχεται να τα αντιμετωπίσουμε και με τη διαχείριση ρίσκων και ζημιών και καταστροφών, οι οποίες έρχονται από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Φέτος, οι ζημιές ήδη το α΄εξάμηνο του έτους είναι πολλαπλάσιες απ ό,τι ήταν το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο», σημείωσε.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
FotopoulosAgro
Όλυμπος - Τσάι
Horizon
Δήμος Τεμπών - go Tempi

ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Μικρές Αγγελίες
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^