Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Σαλάτα με πένες και λαχανικά

FOOD

Σαλάτα με πένες και λαχανικά
17.07.2019 | 12:51
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Υλικά για 4-5 μερίδες

500 γρ. πένες

500 γρ. μπρόκολο

½ φλιτζάνι αρακά βρασμένο

1 φλιτζάνι φρέσκα φασολάκια βρασμένα και κομμένα

2 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι

Για τη σάλτσα

300 γρ. γιαούρτι

Χυμό μισού λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι, μπούκοβο

Εκτέλεση

1. Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε, τις ανακατεύετε με το ελαιόλαδο και τις αφήνετε στην άκρη.
2. Πλένετε, καθαρίζετε το μπρόκολο και χωρίζετε τις φουντίτσες του. Το ζεματάτε για περίπου 5 λεπτά σε βραστό νερό. Το στραγγίζετε και το αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα βραστά λαχανικά (φασολάκια, αρακά).
3. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε την κρύα σάλτσα γιαουρτιού. Βάζετε το γιαούρτι σε ένα γυάλινο μπολ, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το σκόρδο λιωμένο και το μπούκοβο και το ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
4. Αναμειγνύετε τα μακαρόνια με τα λαχανικά και τη σάλτσα γιαουρτιού. Πασπαλίζετε με το σχοινόπρασο και σερβίρετε



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^