Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Στο τιμόνι του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας ο Αντ.Γκουντάρας

Ο δήμαρχος Αγιάς συμμετειχε και στο πρηγούμενο ΔΣ ως αντιπρόεδρος

Στο τιμόνι του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας ο Αντ.Γκουντάρας
17.07.2019 | 12:21
Fashion City Outlet
Το Deree έρχεται στον Βόλο - Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου‎ ‎
Animus Benefits
alphawood
ICBS

Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος (Σ.Δ.Ι.Π.Ε.) εξελέγη ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας μετά τις εκλογές του ιστορικού συνδέσμου. Ο Αντώνης Γκουντάρας συμμετείχε ενεργά στην διοίκηση του Σ.Δ.Ι.Π.Ε. και την προηγούμενη περίοδο ως αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας συστάθηκε το 1983, έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και σήμερα αριθμεί 60 δήμους – μέλη. Στόχος του είναι η ανάδειξη του ιαματικού τουρισμού και η αξιοποίηση των μεταλλικών πηγών σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Σαν ΝΠΔΔ συμμετέχει σε όλες τις επιτροπές και ομάδες εργασίας του Υπ. Τουρισμού και του Υπ. Υγείας που αφορούν τους Ιαματικούς Φυσικούς Πόρους, ενώ παράλληλα εκπροσωπεί τους δήμους μέλη του απέναντι σε φορείς (ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ, ΕΟΤ, ΕΟΠΥΥ) που έχουν άμεση σχέση με τις Ιαματικές πηγές. Ακόμη προσφέρει τεχνογνωσία σε μελετητές, φοιτητές και στελέχη που ασχολούνται ερευνητικά με το ζήτημα μέσα από την τεράστια βιβλιοθήκη που διαθέτει (900 τίτλους)

width=766

Ο Δήμος Αγιάς συμμετέχει στο Σύνδεσμο με τις Ιαματικές Πηγές του Κόκκινου Νερού, τις οποίες αναβάθμισε πρόσφατα, μετατρέποντας την περιοχή σ’ ένα από τα κομβικά σημεία του Ιαματικού Τουρισμού της χώρας μας.

Το σχέδιο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο Κόκκινο Νερό, μετέτρεψε μια υποβαθμισμένη περιοχή σε κεντρικό πόλο ενδιαφέροντος των μεταλλικών πηγών στην Ελλάδα.

width=500

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Αντώνης Γκουντάρας, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την ππιστοποίηση των πηγών στο Κόκκινο Νερό και είναι θέμα χρόνου η απόδοση του ειδικού σήματος.
Παράλληλα, έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την πιστοποίηση και των θερμών πηγών του Δερματά, ωστόσο ακόμη ο δρόμος είναι μακρύς. Ο απώτερος στόχος είναι να καταστεί και αυτή η περιοχή πόλος έλξης τουριστών που θα την επισκέπτονται για να συνδυάσουν λουτροθεραπεία και θαλασσοθεραπεία, δύο θεραπείες που σε ελάχιστα μέρη στον κόσμο παρέχονται στο ίδιο σημείο.

width=768

Πλέον με την ανάληψη της προεδρίας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος από τον Αντώνη Γκουντάρα, το Κόκκινο Νερό, αλλά και οι υπόλοιπες Ιαματικές Πηγές της Θεσσαλίας (Παραλιθαίων του Δήμου Τρικκαίων, Σουλαντά και Σμοκόβου του Δήμου Σοφάδων) αναμένεται να αναβαθμιστούν περαιτέρω, ενισχύοντας τα αποτελέσματα του ιαματικού τουρισμού σ’ ολόκληρη τη Θεσσαλία, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μετά την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τις Ιαματικές πηγές, ζήτημα με το οποίο ασχολήθηκε τα προηγούμενα χρόνια κατά γενική ομολογία επιτυχημένα ο κ.Γκουντάρας, στόχος του θα είναι η αναβάθμιση των υποδομών στις Ιαματικές πηγές της χώρας και η αναδιάταξη του τουριστικού προϊόντος των προορισμών που διαθέτουν Ιαματικούς Φυσικούς Πόρους.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Victoria Cinemas
Agronuts
Όλυμπος
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
Thema - Scavolini
ΝΤΙΖΕΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
Μικρές Αγγελίες
thesnea.gr
Κισσός Πηλίου
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^