Ειδήσεις, νέα για Υγεία

Σε επιφυλακή για τον ιό του Δυτικού Νείλου: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα

Τι συμβουλεύει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Σε επιφυλακή για τον ιό του Δυτικού Νείλου: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα
15.07.2019 | 11:25
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Ο ιός του Δυτικού Νείλου εμφανίστηκε ξανά στη χώρα μας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε τα δύο πρώτα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης.

Το ένα εντοπίστηκε στον Δήμο Κατερίνης, ενώ το δεύτερο στον Δήμο Τοπείρου στην Ξάνθη. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ως εκ τούτου θεωρούνταν πιθανή και αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών στη χώρα μας και κατά την τρέχουσα περίοδο κατά την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών. Το γεγονός ότι τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν στη Β. Ελλάδα δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν θα εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές.

Ο ΕΟΔΥ, επισημαίνει σύμφωνα με το Έθνος ότι λόγω της σύνθετης επιδημιολογίας του ιού οι περιοχές κυκλοφορίας του κατά την τρέχουσα περίοδο 2019 δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια. Τονίζει δε, την ανάγκη να τηρούνται τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια σε όλη την επικράτεια, καθόλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τη χρησιμοποίηση εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών σώματος και περιβάλλοντος, όπως είναι οι σήτες, οι κουνουπιέρες, τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες. Συνιστούν επίσης στους πολίτες να φορούν ρούχα που δεν αφήνουν εκτεθειμένα πολλά μέρη του σώματος. Ο ΕΟΔΥ επισημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν στάσιμα νερά μέσα και έξω από το σπίτι, τα μπαλκόνια, τις αυλές και το χωράφι. Σε εγρήγορση πρέπει να βρίσκονται και οι επαγγελματίες Υγείας.

Πηγή: Έθνος, real.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Υγεία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^