Ειδήσεις, νέα για Πολιτική

Δημοσκόπηση: Αυτοδυναμία της ΝΔ, μπαίνει στη Βουλή ο Βαρουφάκης

Opinion Poll

Δημοσκόπηση: Αυτοδυναμία της ΝΔ, μπαίνει στη Βουλή ο Βαρουφάκης
20.06.2019 | 12:46
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδυναμία για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη,  αλλά και ανακατατάξεις στα «μικρότερα» κόμματα δείχνει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

 Τα στοιχεία της δημοσκόπησης αποτυπώνουν μία ισχυρή δυναμική για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το φαίνεται να εξασφαλίζει με άνεση την αυτοδυναμία, το ΚΙΝΑΛ δείχνει να έχει μείωση στα ποσοστά του σε σχέση με αυτά των ευρωεκλογών, ενώ πτωτική είναι η τάση για την Ελληνική Λύση και τη Χρυσή Αυγή.

Αναφορικά με το Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη, δείχνει ότι μπορεί να περάσει το «κατώφλι» του 3% και να εισέλθει στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,3, το ΚΙΝΑΛ 5,1%, το ΚΚΕ 3,8%, η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου 3,2%, το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη 3%, ενώ η Χρυσή Αυγή καταποντίζεται στο 1,8%.

Σύμφωνα με την έρευνα, εάν δεν προσμετρηθούν τα λευκά, τα άκυρα και όσοι δηλώνουν αποχή, η ΝΔ ανεβαίνει  στο 36,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,5%, το ΚΙΝΑΛ στο 5,4%, το ΚΚΕ στο 4%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,4%, ο κ. Βαρουφάκης στο 3,2% και η Χρυσή Αυγή στο 1,9%.

Με βάση την εκτίμηση ψήφου που κάνει στη συνέχεια η εταιρία, «μοιράζοντας» τους αναποφάσιστους οι οποίοι ανέρχονται σε ποσοστό κοντά στο 12% –   με βάση την εκλογική τους συμπεριφορά στις ευρωεκλογές –  η ΝΔ φτάνει στο 39,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27%, το ΚΙΝΑΛ στο 6,4%, το ΚΚΕ στο 4,6%, ο κ. Βαρουφάκης στο 4,1%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,6%, ενώ η Χρυσή Αυγή στο 3,3%. Από τα άλλα κόμματα το μόνο που δείχνει κάπως ικανό να προσεγγίσει το όριο εισόδου στη Βουλή είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που καταγράφεται στο 2,3%.

width=600

Εν τω μεταξύ, στην ερώτηση ποιον προτιμάτε για πρωθυπουργό της χώρας, το 36% των ερωτηθέντων «ψηφίζει» Κυριάκο Μητσοτάκη, το 24,7% Αλέξη Τσίπρα και το 38,6% απαντά «Κανένα από αυτούς».

width=600

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα μεταξύ 17 και 19 Ιουνίου σε δείγμα 1.302 νοικοκυριών με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

tanea.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Πολιτική

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος
Μένουμε ασφαλείς 300x250
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Μένουμε Ασφαλείς 300x250 2
  ^