Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Αύριο ανακοινώνει τα ψηφοδέλτια ο Μητσοτάκης -μαγειρέματα στη Θεσσαλία

Ποιοί είναι οι επικρατέστεροι σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα

Αύριο ανακοινώνει τα ψηφοδέλτια ο Μητσοτάκης -μαγειρέματα στη Θεσσαλία
13.06.2019 | 11:26
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Καθυστερεί χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των ονομάτων που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές. Οι τελευταίες πληροδφορίες αναφέρουν ότι θα τα ανακοινώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή σήμερα το βράδυ, ή - το πιθανότερο- αύριο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί υποψίες ότι υπάρχουν μαγειρέματα σε ότι αφορά τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, αφενός ενώ αφετέρου δεν ευνοεί τους νέους υποψηφίους, οι οποίοι θα έχουν ελάχιστο χρόνο για τον προεκλογικό τους αγώνα. Από την άλλη ωστόσο είναι και δηλωτική της μεγάλης προσφοράς που υπάρχει από υποψηφίους, οι οποίοι βλέποντας ότι η ΝΔ επιστρέφει στην εξουσία και με αρκετές πιθανότητες να είναι αυτοδύναμη, εκδηλώνουν ενδιαφέρον να κατέλθουν στον πολιτικό στίβο...

 Στη Λάρισα για παράδειγμα είναι 13 υποψήφιοι με αρκετές πιθανότητες, για ις 11 θέσεις, στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα 8 για 6 θέσεις και στη Μαγνησία η κατάσταση είναι ανάλογη. Θυμίζουμε ότι το 2009 και το 2012 το κόμμα της ΝΔ στη Λάρισα δεν έβρισκε υποψηφίους για να κλείσει το ψηφοδέλτιο και έκανε μεταγραφή υποψήφιας εξ Αθηνών, η οποία δεν εμφανίστηκε ποτέ στο Νομό στην προεκλογική περίοδο...

 Οι εποχές άλλαξαν ωστόσο και η ΝΔ φιλοδοξεί να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό της τελευταίας δεκαετίας, έχοντας περάσει και από την περιπέτεια του 18,5% στις εκλογές του Μαρτίου του 2012...

 Σε ότι αφορά τώρα τις ζυμώσεις στην Καρδίτσα  οι Γιώργος Κωτσός, Ορέστης Ψαχούλας, Σταύρος Παπαγεωργίου και Φώτης Βρέκος ερίζουν για δύο θέσεις, καθώς οι υπόλοιπες δείχνουν να έχουν κλείσει από τον νυν βουλευτή Κώστα Τσιάρα, την πρώην βουλευτή Ασημίνα Σκόνδρα, τον πρώην βουλευτή Γιώργο Αναγνωστόπουλο, τη Σοφία Τόλια και τον πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Σωτήρη Κουλοκτσή.

 Στη Λάρισα σίγουροι θεωρούνται οι τρεις βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σωτήρης Κέλλας και Γιώργος Κατσιαντώνης, ο πρώην δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης, η Στέλλα Μπίζιου, ο Γιωργος Καραβάνας, ο Γιώργος Αδαμούλης, η Θεοδώρα Κάλλα, η Αθηνά Σαφαρίκα και για τις δύο τελευταίες θέσεις ερίζουν μία ακόμη γυναίκα η οποία προς το παρόν παραμένει άγνωστη (πιθανότητες συγκεντρώνουν η Ελένη Πολύζου και η Ελένη Αξιόγλου) και οι Θεόφιλος Καραχάλιος καθηγητής ορθοπεδικής, Μάριος Ξηρομερίτης γιατρός και δημοτικός σύμβουλος και ο πρώτος σε ψήφους στην ΠΕ Λάρισας Θανάσης Παιδής, με τον πρώτο από τους τρεις να έχει τις περισσότερες πιθανοτητες.

Στη Μαγνησία πάλι έχουν κλείσει ο νυν βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης, ο οικονομολόγος και διδάκτωρ Πολιτικής Οικονομίας Χρήστος Τριαντόπουλος, οι δύο γιατροί ο Θανάσης Λιούπης και ο Κώστας Μαραβέγιας, η πρώην βουλευτής Ζέτα Μακρή, η Κατερίνα Πατσογιάννη , ενώ παραμένει ανοιχτή μία θέση γυναίκας για την οποία συγκεντρώνει τις πεισσότερες πιθανότητες η νομικός από τον Αλμυρό Ελένη Ράπτη, μετά την άρνηση της πρώην δημάρχου Βελεστίνου Ελένης Λαϊτσου.

Στα Τρίκαλα τέλος τα σενάρια είναι… τρία.

Το πρώτο το συντηρητικό (και κατά πολλούς με τις περισσότερες πιθανότητες). Δηλαδή Σκρέκας, Χατζηγάκης, Βλαχογιάννης, Λιούτας, Παπακώστα και Γάλλου-Δαλκαφούκη.

Το δεύτερο θέλει μια επιπλέον αλλαγή σε σχέση με το 2015, ένα ακόμη νέο πρόσωπο δηλαδή, εκτός του δεδομένου Χατζηγάκη. Το τρίτο θέλει σαρωτικές αλλαγές και αξιοποίηση νέων στελεχών.

Υπενθυμίζεται ότι σε θέση αναμονής, με διαφορετικά κριτήρια ο καθένας, είναι οι Αναγνωστόπουλος, Τσιαούσης, Λιάπης, Κολίτσας, ενώ εσχάτως έπεσε το όνομα και του Γιαγιάκου.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Μένουμε ασφαλείς 300x250
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Μένουμε Ασφαλείς 300x250 2
  ^