Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία


Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Ανθίζει η ελαιοκράμβη στη Θεσσαλία

Αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων κατά 10%

Ανθίζει η ελαιοκράμβη στη Θεσσαλία
13.06.2019 | 08:51

Αύξηση των εκτάσεων ελαιοκράμβης αναμένεται στη Θεσσαλία, αρκετά πάνω από 10% με σύμμαχο τον ευνοϊκό καιρό, κάτι που τοποθετεί τις καλλιεργούμενες εκτάσεις με άνεση πάνω από τον πήχη των 30.000 στρεμμάτων, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για πολύ παραπάνω.

Μια πολύ καλή χρονιά με τα μέχρι σήμερα δεδομένα περιμένουν οι Θεσσαλοί όπως μας είπε ο γεωπόνος της Alfa, Πέτρος Μάκας: «Σε λίγες μέρες, μπαίνουμε στα χωράφια.

Φέτος, βλέπουμε αύξηση στις εκτάσεις που εκτιμώ ότι θα ξεπεράσει το 10%, ιδιαίτερα στον Νομό Λάρισας. Οι περισσότεροι παραγωγοί βάζουν για δεύτερη χρονιά, σε συνέχεια μιας ικανοποιητικής περσινής χρόνιας που έδωσε αποδόσεις στα 270 κιλά/στρέμμα (μέσος όρος).

Οι συνθήκες είναι καλές, ενώ είναι σημαντικό ότι οι παραγωγοί συμβουλεύτηκαν τον γεωπόνο τους και προχώρησαν στις απαραίτητες φροντίδες (έγκαιρη λίπανση, ψεκασμοί για εχθρούς κ.λπ.).

Η τιμή που απολαμβάνουν οι παραγωγοί είναι τα 40 λεπτά, ενώ είναι σημαντικό ότι καλύπτεται και ο ΦΠΑ. Σε μια καλή χρονιά, τα φυτά δεν έχουν ιδιαίτερες ανάγκες ως προς την άρδευσή τους».

Σύμφωνα με τον κ. Μάκα, «πολύ σημαντική είναι και η εξέλιξη με τα νέα υβρίδια που επιτρέπουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζιζανίων, κατά την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαρτίου».

Πηγή: ypaithros.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
FotopoulosAgro
Όλυμπος - Τσάι
Horizon
Δήμος Τεμπών - go Tempi

ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Μικρές Αγγελίες
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^