Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά


Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Η μικρότερη παραγωγή από το 2014 αναμένεται παγκοσμίως για το σκληρό σιτάρι

Μειωμένες οι καλλιεργούμενες εκτάσεις στην Ευρώπη

Η μικρότερη παραγωγή από το 2014 αναμένεται παγκοσμίως για το σκληρό σιτάρι
12.06.2019 | 10:48
VIOLAR SA - ΑΦΟΙ ΜΑΡΚΟΥ

Η παγκόσμια παραγωγή σκληρού σιταριού αυξήθηκε έντονα το 2018/19, αλλά δεν έφτασε το ρεκόρ συγκομιδής που καταγράφηκε το 2016/17. Αναλύσεις όμως της Strategie Grains προβλέπουν πως αυτό θα αλλάξει δραματικά το 2019/20, με την παγκόσμια παραγωγή σκληρού σίτου να αναμένεται να μειωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2014.


Η παραγωγή στην Ευρώπη αναμένεται να είναι η χαμηλότερη από τη σεζόν 2014-15. Αυτή η μείωση έχει βασικό αίτιο την κατά πολύ μειωμένη έκταση με καλλιέργειες σκληρού στις περισσότερες περιοχές, αλλά ειδικά στην Ιταλία. Παράλληλα με τη μικρότερη καλλιεργήσιμη με σκληρό έκταση, ξηροθερμικές συνθήκες έχουν επίσης επικρατήσει σε Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα, περιορίζοντας τις αποδόσεις και συνεπώς το δυναμικό παραγωγής.

Ο Καναδάς έχει επίσης μειώσει την καλλιεργούμενη έκταση και η περιοχή του Saskatchen έχει βιώσει υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους και έχει απελπιστική ανάγκη για καλές βροχές. Ομοίως, η φυτευμένη περιοχή στις ΗΠΑ έχει επίσης μειωθεί και οι συνθήκες είναι επί του παρόντος ξηρές στη Μοντάνα και τη Βόρεια Ντακότα.

Η έκταση που καλλιεργείται στο durum στο Μεξικό είναι μικρότερη από πέρυσι, ωστόσο οι καλές καιρικές συνθήκες και οι δυνατότητες απόδοσης, έχουν αντισταθμίσει μέρος της μειωμένης έκτασης.

Στη Βόρεια Αφρική, η σεζόν ήταν ανάμεικτη. Το Μαρόκο βρίσκεται σε κατάσταση σοβαρής ξηρασίας. Ωστόσο, η Τυνησία ελπίζει για την καλύτερη συγκομιδή της τα τελευταία δέκα χρόνια και οι προοπτικές στην Αλγερία είναι κάπου μεταξύ των δύο.

Τη σεζόν 2019/20, θα σημειωθεί παγκόσμια μείωση της χρήσης του σκληρού στον τομέα των ζωοτροφών. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τιμών του μαλακού σίτου και η μικρότερη παγκόσμια παραγωγή προσδοκάται να αποτρέψει την επίτευξη υψηλού επιπέδου ζήτησης στον τομέα των ζωοτροφών. Η πρόβλεψη για τη συνολική παγκόσμια κατανάλωση στον ανθρώπινο και τον βιομηχανικό τομέα καταγράφει ελάχιστες αλλαγές από την προηγούμενη χρονιά.

agronews.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
FotopoulosAgro
Όλυμπος - Τσάι
Horizon
Δήμος Τεμπών - go Tempi

ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Μικρές Αγγελίες
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^