Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Έργα 67,3 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη στήριξη του Πανεπιστημίου

Και νέα χρηματοδότηση 7 εκατ. ευρώ για υποδομές και 40 εκατ. ευρώ για έργα έρευνας και καινοτομίας

Έργα 67,3 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη στήριξη του Πανεπιστημίου
11.06.2019 | 18:19
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

 

Κ. Αγοραστός: « Πρώτη προτεραιότητα μας οι νέες Φοιτητικές Εστίες»

 


Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας χρειάζεται ενίσχυση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σταθερό προσανατολισμό και σχεδιασμό τουλάχιστον 5ετίας για να προχωρήσει μπροστά, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο παρουσία και του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου. «Θέλουμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας «ένα Πανεπιστήμιο που να λειτουργεί, ένα Πανεπιστήμιο που να βγάζει εργαζόμενους και όχι ανέργους, που να συγχρονίζεται με την εποχή του, να μην έχει πρόβλημα χρηματοδότησης, να αναπτύσσεται κανονικά. Και ένα Πανεπιστήμιο που να δίνει βαρύτητα στην κοινωνική μέριμνα, με σύγχρονες Φοιτητικές Εστίες για τους φοιτητές».
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέφερε ο κ. Αγοραστός έχει ολοκληρώσει και υλοποιεί 14 έργα συνολικού προϋπολογισμού 67,3 εκατομμύριων ευρώ στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αυτά αφορούν σε νέες κτιριακές υποδομές, το Πρότυπο Αγρόκτημα, προμήθεια σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, έργα για την προώθηση της έρευνας και καινοτομίας κ.α.
«Έχουμε άριστη συνεργασία με τον πρύτανη κ. Ζήση Μαμούρη και τις πανεπιστημιακές αρχές» δήλωσε ο κ. Αγοραστός «και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους καθηγητές σε θέματα που αφορούν την περιφερειακή ανάπτυξη, τη δημόσια υγεία, την έρευνα και καινοτομία. Στηρίζουμε χρηματοδοτικά τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχει το Πανεπιστήμιο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας» πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός « πρόκειται να ενισχύσει με νέα χρηματοδότηση ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ τις υποδομές του Πανεπιστημίου, ενώ στο πλαίσιο του RIS -της Περιφερειακής Στρατηγικής για την Καινοτομία- έχουν προκηρυχθεί και θα προκηρυχθούν προγράμματα ύψους 40 εκατ. ευρώ, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν συμπράξεις Πανεπιστημίων και επιχειρήσεων». Να σημειωθεί ότι πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Θεσσαλίας έχει εκλεγεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου.
«Και φυσικά χρειαζόμαστε νέες Φοιτητικές Εστίες για τους φοιτητές μας» είπε ο κ. Αγοραστός. Είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για μας και θεωρώ ότι βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων και των Πανεπιστημιακών αρχών. Είμαστε εδώ, δηλώνουμε παρόντες στην προσπάθεια ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο, το εμπιστευόμαστε, το αγαπάμε και θέλουμε να προχωρήσει μπροστά».Έργα 67,3 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη στήριξη του Πανεπιστημίου


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^