Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή


Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Τυλιχτάρια μελιτζάνας

Γεύση

Τυλιχτάρια μελιτζάνας
09.06.2019 | 15:16
thesnea.gr


Είναι η καλύτερη εποχή για μελιτζάνες. Εδώ τις χρησιμοποιούμε για να τυλίξουμε πεντανόστιμα μοσχαρίσια κεφτεδάκια.

 

Προετοιμασία 20′, Μαγείρεμα 20′, Ψήσιμο 30′

Υλικά (για 8 μερίδες)

8 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες
200 ml ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα
8 μεγάλες ντομάτες, περασμένες από το multi
100-150 ml ελαιόλαδο, ανάλογα με το πόσο λιπαρό θέλουμε το φαγητό μας
3 πράσινες πιπεριές, κέρατο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι

Για τη γέμιση
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 φέτα ψωμί (περίπου 70 γρ.), βρεγμένη και στυμμένη
6 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
50 ml ανθρακούχο νερό (σόδα)
Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε κάθε μελιτζάνα σε 6 κάθετες φέτες 0,5 εκ. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και τις τηγανίζουμε πολύ ελαφρά, ίσα να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε πολύ καλά σε σουρωτήρι στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Για τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Φτιάχνουμε 48 μικρά κεφτεδάκια. Τυλίγουμε κάθε κεφτεδάκι σε μία φέτα μελιτζάνας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε σε ένα ταψί τη μισή σάλτσα ντομάτας, αραδιάζουμε τα τυλιχτάρια, προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Πηγή: Γευσιγνώστης, in.gr



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
FotopoulosAgro
Όλυμπος - Τσάι
Horizon
Δήμος Τεμπών - go Tempi

ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Μικρές Αγγελίες
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^