Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Χειροτονία πρεσβυτέρου στη Νέα Αγχίαλο

Νέος Πρεσβύτερος στην Εκκλησία της Δημητριάδος

Χειροτονία πρεσβυτέρου στη Νέα Αγχίαλο
01.06.2019 | 18:27
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Comfort Suites and Rooms
Ευθυμίου Red Inn
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Νέος Πρεσβύτερος στην Εκκλησία της Δημητριάδος

Χειροτονία

Ημέρα χαράς είναι η σημερινή για την τοπική μας Εκκλησία, καθώς ένας ακόμα Πρεσβύτερος προστέθηκε στην χορεία των Κληρικών μας. Πρόκειται για τον μέχρι πρότινος έγγαμο Διάκονο π. Νικόλαο Μακαντάση, η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του οποίου τελέστηκε σήμερα από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Αγχιάλου. Στο Ιερό Βήμα παραστάθηκαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Ναϊρόμπι κ. Μακάριος και Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ενώ συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί μας και πλήθος ευλαβών Χριστιανών.

 Χειροτονία


Στην ομιλία του προς τον νέο Πρεσβύτερο ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο έργο της ενότητας, που καλείται, πλέον, να επιτελέσει, έργοις και λόγοις. Τόνισε την ανάγκη και την αξία του ιερατικού παραδείγματος, που είναι τόσο σημαντικό στην εποχή μας και επιζητεί ο λαός μας και επεσήμανε ότι ο π. Νικόλαος έχει τις προϋποθέσεις προς τούτο, και λόγω των οικογενειακών του καταβολών, αφού είναι γόνος εκλεκτής ιερατικής οικογένειας, αλλά και σύζυγος Πρεσβυτέρας, προερχομένης από επίσης εκλεκτή ιερατική οικογένεια του τόπου μας.
Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το γεγονός ότι ο νέος Ιερέας εισήλθε στην Ιερωσύνη χωρίς καμία οικονομική διασφάλιση, αφήνοντας την ζωή του στα χέρια του Θεού και στην φιλοτιμία των πιστών. Κάλεσε τον π. Νικόλαο να αναρωτιέται πάντα τί θα έκανε ο Χριστός σε κάθε περίπτωση και να μη ξεχάσει ποτέ ότι ο Κύριος δεν ξεχώρισε τους ανθρώπους: «αυτή είναι και η δική μας αποστολή, στην περίεργη εποχή μας. Καλούμαστε να διακονούμε τον κάθε άνθρωπο, ο οποίος είναι μια ζωντανή εικόνα του Θεού, κρατώντας τις αξίες μας, όπως μας τις παρέδωσε η Ελληνορθόδοξη παράδοση των Πατέρων μας».

 Χειροτονία


Ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τον νέο Πρεσβύτερο να ενισχύει έτι περισσότερο την πνευματική του σχέση με τον πνευματικό του Πατέρα, «αφού πλέον, θα έχεις περισσότερη ανάγκη καθοδήγησης, για να διακονείς ανάλαφρος τον λαό του Θεού».
Ακολούθησε η πατρική προσλαλιά του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυχρόνια σχέση με την οικογένεια του νέου Κληρικού μας, αλλά και στην σπουδαία ιερατική παράδοση της Τοπικής μας Εκκλησίας. Τόνισε ότι ο κάθε Κληρικός είναι διαχειριστής της Χάριτος του Θεού, έργο που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο σ’ αυτή τη ζωή. Κάλεσε, τέλος, τον π. Νικόλαο να κρατήσει αυτή την ημέρα ως την αγιότερη της ζωής του.
Την συνέχεια και κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναϊρόμπι κ. Μακάριος.

 Χειροτονία
Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Δαλαβίκας Bikes
Γάλα Ζωής Όλυμπος
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^