Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία


Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Ξεκινά ο αλωνισμός στον κάμπο-ελπίδες στους παραγωγούς

Κοντά στα 20 λεπτά η τιμή εκκίνησης για το σκληρό σιτάρι

Ξεκινά ο αλωνισμός στον κάμπο-ελπίδες στους παραγωγούς
26.05.2019 | 10:24

 

Σε κομβικό σημείο για την καλλιέργεια σκληρού σίτου αναμένεται να εξελιχθεί η φετινή συγκομιδή, που ξεκινά σε λίγες ημέρες στον κάμπο της Θεσσαλίας.

Αν το 2019 σταθεί η τρίτη συνεχόμενη χρονιά µε χαμηλές τιμές και µέτριες αποδόσεις, αναπόφευκτα οι παραγωγοί θα απογοητευτούν, µε αποτέλεσμα να ενταθεί η πτωτική πορεία που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια ως προς τις καλλιεργούμενες εκτάσεις.

Με τιµές βάσης κάτω από τα 20 λεπτά άλλωστε είναι δύσκολο για εκείνους να εξασφαλίσουν στις καλλιέργειές τους την φροντίδα που απαιτούν οι υψηλές ποιότητες. Αυτό µε τη σειρά του επιβραδύνει µια διαδικασία βελτιστοποίησης της παραγωγής, που ξεκίνησε να διαφαίνεται πριν λίγα χρόνια, µέσω της εδραίωσης της συµβολαιακής καλλιέργειας µε µεγάλες εγχώριες βιοµηχανίες. Πάντως, υπάρχουν ήδη κρούσεις μεσιτών στη Θεσσαλία για τιμές γύρω στα 20 λεπτά.

Η καλλιέργεια εξελίσσεται μέχρι στιγμής ικανοποιητικά στο θεσσαλικό κάμπο, αφού οι βροχές ευνόησαν την ανάπτυξη, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις προσεχείς ημέρες μέχρι τον αλωνισμό.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος, επιλέγει άλλη µια φορά να ασκήσει την επιρροή του προς όφελος των παραγωγών. Ο Νικήτας Πρίντζος ανακοίνωσε την Πέμπτη τις τιμές παραλαβής για το σκληρό σιτάρι και κτηνοτροφικό κριθάρι από την Ένωση. Για το σκληρό η τιμή παραλαβής θα είναι στα 20 λεπτά και για το κριθάρι στα 17 λεπτά.



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
FotopoulosAgro
Όλυμπος - Τσάι
Horizon
Δήμος Τεμπών - go Tempi

ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Μικρές Αγγελίες
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^