Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Κολλάτος: «Προχωράμε στην ανάδειξη των Γόννων σε αστικό κέντρο»

Ογκώδης συγκέντρωση του νυν και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου Τεμπών

Κολλάτος: «Προχωράμε στην ανάδειξη των Γόννων σε αστικό κέντρο»
22.05.2019 | 11:30
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Μεγαλειώδη συγκέντρωση στους Γόννους πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο νυν Δήμαρχος και επικεφαλής του Συνδυασμού «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» κ. Κώστας Κολλάτος. Στην ομιλία του τόνισε:

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρισκόμαστε σήμερα εδώ κοντά σας, στο πλαίσιο της προεκλογικής μας επικοινωνία. Σας ευχαριστώ για την καταπληκτική σας παρουσία. Μια παρουσία προάγγελος μεγάλης νίκης. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης. Μια αναμέτρηση ιδιαίτερα κρίσιμη για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερα σημαντική για το Δήμο μας και πιστεύουμε νικηφόρα για τον Συνδυασμό μας, με την υποστήριξη σας. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να το πετύχουμε αρκεί να υπάρξει διαρκής αγώνας, ενότητα, συσπείρωση, ενιαία αυτοδιοικητική συνείδηση.

Δεν χρειάζεται εφησυχασμός. Στόχος μας είναι να παραμείνει ο Ενιαίος Δήμος Τεμπών ένα ισχυρό, σύγχρονο, αυτοδιοικητικό κέντρο, αξιοποιώντας τόσο τις δυνατότητες της περιοχής όσο και όλων των δημοτών. Στις προθέσεις μας είναι να συνεχίσει να λειτουργεί ο Δήμος χωρίς αντιπαλότητες, χωρίς περιθωριοποιήσεις, κοινωνικά δίκαιος με ευαισθησία στα προβλήματα της καθημερινότητας, με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τους δημότες και τους επισκέπτες μας.

Κολλάτος: «Προχωράμε στην ανάδειξη των Γόννων σε αστικό κέντρο»Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι στις σκέψεις μας παραμένει η ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για υπέρβαση μικροκομματικών – μικροπολιτικών αγκυλώσεων δίνοντας πρωτοβουλία και λόγο σε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας για να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις μιας βιώσιμης ανάπτυξης. Έτσι με γνώμονα όλα αυτά δημιουργήσαμε έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό με βασικό μας μέλημα τα αυτοδιοικητικά ζητήματα και προβλήματα μακριά από την εμπλοκή των κομμάτων. Είναι θεμιτό και απόλυτα σεβαστό ο καθένας να έχει την πολιτική του άποψη και θέση.

Όμως στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν απαιτείται κομματική προσέγγιση αλλά ήθος των διοικούντων, γνώση και όραμα και αυτό έχει επιβεβαιωθεί δύο φορές στις εκλογικές αναμετρήσεις για το Δήμο Τεμπών. Πριν μερικά χρόνια μαζί με πολλούς συντοπίτες μας και ανθρώπους που νοιάζονταν για τον τόπο μας εκθέσαμε τους εαυτούς μας ως υποψήφιοι. Μας τιμήσατε, μας επιλέξατε, Σήμερα όμως τίθεται το ίδιο ερώτημα – δίλημμα.

Ο Δήμος χρειάζεται να συνεχίσει την πορεία που χάραξε μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, Ο Δήμος χρειάζεται μια γενναία και τολμηρή Δημοτική αρχή. Έχω την τιμή να βρίσκομαι επικεφαλής του Συνδυασμού «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών» που είναι ένας συνδυασμός με όραμα, με γνώση ένας συνδυασμός με αποτελεσματικότητα. Έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε τη γέφυρα με την επόμενη δημοτική θητεία. Έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε. Έχουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το Δήμο πολλά βήματα παραπέρα. Σήμερα θα κάνουμε έναν μικρό απολογισμό της θητεία μας και θα εξηγήσουμε το όραμα μας.

Η εντολή των Δημοτών ήταν να οδηγήσουμε το Δήμο στη νέα πραγματικότητα δημιουργώντας ένα Δήμο σύγχρονο αποτελεσματικό και ανθρώπινο.

Κολλάτος: «Προχωράμε στην ανάδειξη των Γόννων σε αστικό κέντρο»Καταφέραμε :

Να πετύχουμε την έγκαιρη προσαρμογή του Δήμου στο πλαίσιο λειτουργίας του Καλλικράτη
Να οργανώσουμε τις υπηρεσίες του νέου Δήμου
Να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου
Να αξιοποιήσουμε προγράμματα ΕΣΠΑ και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία
Να προετοιμάσουμε τις δράσεις εκείνες που πρόκειται να αλλάξουν τα επόμενα χρόνια τη φυσιογνωμία του Δήμου μας.
Και όλα αυτά σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και οικονομικά ασφυκτικό περιβάλλον.
Δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε μια καθημερινή μάχη για την βελτίωση των συνθηκών του Δημότη σε όλα τα επίπεδα της ζωής του. Να κάνουμε την καθημερινότητα του πιο εύκολη και ανθρώπινη, να δικαιώσουμε την επιλογή του ώστε να μείνει στο τόπο του.
Να θυμίσουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πληγεί βάναυσα τα χρόνια της κρίσης. Σε κανέναν άλλο φορέα της Γενικής Κυβέρνησης δεν έχουν μειωθεί κατά 70% οι επιχορηγήσεις.
Οι Δήμοι είναι ίσως ο μοναδικός θεσμός που βρίσκεται κοντά στον πολίτη και μάλιστα οι ΟΤΑ τα χρόνια της κρίσης είναι ίσως οι μοναδικοί φορείς που παράγουν πλεονάσματα. Σήμερα ο Δήμος είναι οικονομικά εύρωστος, με αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα, οικονομική σταθερότητα και πλήρη αξιοπιστία, ενώ στους ισολογισμούς παρουσιάζει καθαρά κέρδη.
Σε στενή συνεργασία με τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου προβήκαμε :
Σε μείωση των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών του Δήμου.
Σε μείωση των μισθωμάτων για τις υπηρεσίες του Δήμου
Σε μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και εξόφληση των δαπανών από δικαστικές αποφάσεις.

Και πιστέψτε με ήταν πολλές οι δικαστικές εκκρεμότητες. Για την οικονομική πορεία του Δήμου κρατήστε παρακαλώ δύο νούμερα.

Στην αρχή της δεύτερης θητείας μας την 1/09/2014 το σύνολο των υποχρεώσεων του Δήμου ήταν 1.676.658 και σήμερα το ποσό έφτασε στις 300.000 περίπου. Μείωση 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ τα χρηματικά διαθέσιμα ήταν 1,2 εκατομμύρια ευρώ και έγιναν 2 εκατομμύρια ευρώ. Είναι φανερή η πορεία των οικονομικών δεδομένων του Δήμου μας.

Αξιοσημείωτη ακόμη είναι και η έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών όπου κατατάσσει το Δήμο Τεμπών στην 5η θέση Πανελλαδικά στην κατηγορία κόστος λειτουργίας του Δήμου ανά κάτοικο (δηλαδή ποιες λειτουργικές δαπάνες βαρύνουν τον Δημότη και εμείς έχουμε την μικρότερη επιβάρυνση ) ενώ σημαντική διάκριση έχουμε αποσπάσει και στην εκτέλεση προϋπολογισμού όπου ο Δήμος βρίσκεται στην 10η θέση πανελλαδικά.

Ως δημοτική αρχή και ως στάση ζωής γενικότερα δεν ανήκουμε σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική ασφυξία με την επιβολή νέων τελών. Αντίθετα ανήκουμε σε εκείνους που πιστεύουν στην δημιουργία εσόδων από την προσέλκυση επενδύσεων στο Δήμο μας, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Άποψη μας και θέση μας είναι ότι η ανάκαμψη και ανάπτυξη θα προέλθουν μέσα από τις τοπικές κοινωνίες με έργα ουσίας, άμεσης απόδοσης με υψηλή προστιθέμενη αξία για την τοπική και εθνική οικονομία.

Η οικονομική συγκυρία και η περικοπή των πόρων έστρεψε το ενδιαφέρον μας στην μοναδική χρηματοδοτική πηγή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Όλη αυτή την περίοδο με υπομονή, επιμονή και με άριστο ανθρώπινο δυναμικό καταφέραμε να ωριμάσουμε, να επικαιροποιήσουμε μελέτες και έργα που αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ. Μόνο από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I και II εγκρίθηκαν έργα και πιστώσεις που αγγίζουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτές τις προτάσεις περιλαμβάνονται έργα οδοποιίας, άρδευσης, αποχέτευσης, ύδρευσης, φραγμάτων, έργα αναπλάσεων, εξωραϊσμοί, ενεργειακή εξοικονόμηση και αναβάθμιση σχολείων, ανάδειξη θρησκευτικού – αρχαιολογικού – ιστορικού τουρισμού, ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Να αναφερθούμε τώρα στα έργα της δημοτικής ενότητας Γόννων στα χρόνια της θητείας μας.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^