Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Φώφη Γεννηματά από τη Λάρισα: Είμαστε το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στη συντήρηση

Έστειλε μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες από την κατάμεστη αίθουσα του ΔΩΛ

Φώφη Γεννηματά από τη Λάρισα: Είμαστε το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στη συντήρηση
11.05.2019 | 22:03
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Πολιτική ομιλία με διπλό μήνυμα τόσο προς το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ, έκανε απόψε από τη Λάρισα, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά άσκησε οξύτατη κριτική τόσο προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως είναι μία κυβέρνηση που φεύγει και έχει επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση και προσπάθεια τεχνητής πόλωσης, όσο και προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο τόπος δεν αντέχει άλλη δεξιά στροφή στο τιμόνι.

 Φώφη

Γεννηματα: Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των επόμενων εκλογών

Μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής δίνει τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, δημοκρατική Ευρώπη. Με τον Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και τόνισε πως «στις 26 Μαΐου για αυτή τη μεγάλη αλλαγή, καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη».

Η κ. Γεννηματά είπε, μεταξύ άλλων, πως «εμείς θα είμαστε η έκπληξη των επόμενων εκλογών», ενώ αναφέρθηκε στη συζήτηση της προηγούμενης Τετάρτης στη Βουλή και επέκρινε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εικόνα που εξέπεμψαν. «Απογοήτευσαν τους Έλληνες. Πλήγωσαν την αξιοπρέπεια της πολιτικής. Βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς που καραδοκεί. Συζήτηση πεζοδρομίου, μακριά από τα προβλήματα της χώρας και του λαού. Αυτό που κατάφεραν και οι δυο τελικά είναι να αποκαλύψουν τις δύο όψεις της συντήρησης που κρατά καθηλωμένη τόσα χρόνια τη χώρα μέσα στο τέλμα της κρίσης» σημείωσε.


«Η πόλωση και ο διχασμός είναι επιλογή τους»

Αναφερόμενη στη στάση του ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε, γιατί μάθαμε διαφορετικά, με άλλο ήθος και εντιμότητα», για να συμπληρώσει ότι «η πόλωση και ο διχασμός είναι επιλογή τους, είναι μέρος του σχεδίου τους».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές τις μέρες στη Βουλή απέναντι στις τόσο έντονες προκλήσεις του κυρίου Ερντογάν στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν βρήκαν να πουν μία λέξη και να στείλουν ένα μήνυμα υπεράσπισης των εθνικών μας δικαίων» είπε.
Ο τόπος δεν αντέχει άλλες περιπέτειες, είπε η Φώφη Γεννηματά

Μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα, η κ. Γεννηματά είπε ότι ο τόπος δεν αντέχει άλλες περιπέτειες, ενώ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «ο σημερινός πρωθυπουργός και η κυβέρνησή οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο πανάκριβο μνημόνιο και την παραδίδουν με τη θηλιά στο λαιμό, σε επιτροπεία με όρους δυσβάσταχτους».

«Πορεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη διαδρομή του αγκαλιά με την ακροδεξιά, στηρίχθηκε στην Καραμανλική συνιστώσα και έφτασε σήμερα σε αυτή την παρδαλή περιστασιακή πλειοψηφία σε συνθήκες πραγματικά σήψης και συναλλαγής.

Ήρθαν ως η πρώτη φορά Αριστερά και φεύγουν ως νέα Δεξιά» σημείωσε και υποστήριξε: «ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε και πάλι ως αντιμνημονιακός. Μόνο που τώρα το σίκουελ αυτής της ταινίας δεν κόβει εισιτήρια. Όρθωσε μας είπε το δικό του ανάστημα στην Ευρώπη».

Φώφη


Για τις προεκλογικές εξαγγελίες Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται παραμονές των εκλογών να εξαγγέλλει εκλογικά επιδόματα. Υπογράφει ακάλυπτες επιταγές. Μεταχρονολογημένες. Οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα του, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε, έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο.

Γνωρίζουν οι συνταξιούχοι ότι τους αφαίρεσε τη 12η σύνταξη. Με τις αυξημένες εισφορές υγείας, την επιβάρυνση στα φάρμακα, την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Γι αυτό τώρα δεν πείθει κανέναν όταν εξαγγέλλει δήθεν 13η σύνταξη», ανέφερε η κ. Γεννηματά και συνέχισε: «Δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά. Η Αριστερά νοιάζεται για τους πολλούς και όχι για τους Πολάκηδες».
«Ο κ. Μητσοτάκης περιμένει το ώριμο φρούτο να πέσει από το δένδρο της εξουσίας»

H κ. Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της και απέναντι στη ΝΔ και στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι «η χώρα όμως δεν έχει ανάγκη, αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο πρωθυπουργό, να επιλέξει έναν επίδοξο πρωθυπουργό που δεν έχει ουσιαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ο κ. Μητσοτάκης, είπε, «περιμένει απλά το ώριμο φρούτο να πέσει από το δένδρο της εξουσίας, και οραματίζεται την αυτοδυναμία του. Δεν χάνει την ευκαιρία να παίξει το δικό του ρόλο ως η άλλη όψη του κάλπικου νομίσματος του δικομματισμού».

Επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αναφερθεί στις ευθύνες της παράταξης του για την κατάσταση της οικονομίας στην κρίση, σημειώνοντας πως «δεν έχει πει μία λέξη για το πάρτι της φαρμακευτικής δαπάνης στα χρόνια τους που εκτόξευσε το έλλειμμα.

Δεν έχει κάνει ποτέ του την αυτοκριτική για την ανεύθυνη στάση του στα πρώτα χρόνια της κρίσης με τα περίφημα Ζάππεια, τότε που η Ελλάδα ήταν με το ένα πόδι στην κόλαση και η δεξιά την έσπρωχνε για να πάει κατευθείαν στην άβυσσο».

width=960

Η κ. Γεννηματά έκανε αναφορά στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην ιστορία του Κινήματος τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι «εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε αυτόν τον τόπο. Γνωρίζουν οι παλαιότεροι πότε έζησαν καλύτερα και με ποιον. Προφανώς με το ΠΑΣΟΚ. Ηρθε η ώρα να ζήσει καλύτερα και η νέα γενιά με το Κίνημα Αλλαγής» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Επίσης, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε σε προτάσεις για την ανάπτυξη της χώρας, λέγοντας ότι «η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό σοκ, παραγωγή νέου πλούτου, δίκαιη διανομή του, δουλειές με ασφάλεια για όλους. Χρειάζονται μεγάλες ξένες επενδύσεις, πόλοι ανάπτυξης σε κάθε ελληνική περιφέρεια και κίνητρα στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις».


Οι 8 δεσμεύσεις της Φώφης Γεννηματά

Φώφη

Ειδική αναφορά έκανε στους αγρότες και τις αγρότισσες της χώρας, καλώντας τους να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής και περιέγραψε τις προτάσεις της παράταξης για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα.

«Δεσμευόμαστε, δεσμεύομαι προσωπικά για:

Τη φορολόγηση των αγροτών με καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 13% και του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων.
Την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα.
Τη μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου
Τη θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών με μείωση φορολογίας κατά 35% και 5 μονάδες επιπλέον επιστροφή Φ.Π.Α. για τους αγρότες που διακινούν τα προϊόντα τους μέσω των Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών.
Την αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2021 και τη διεκδίκηση στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μη μειωθεί η χρηματοδότηση της νέας ΚΑΠ.
Τη θεσμική προστασία της παραγωγικής γης και ολοκληρωμένη πολιτική με φοροκίνητρα, φοροαπαλλαγές και με τράπεζες γης για αξιοποίηση από τους αγρότες και ιδιαίτερα τους νέους.
Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι πωλήσεις προϊόντων με ανοιχτές τιμές, οι ελληνοποιήσεις και οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών ώστε να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι.
Τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ με την αξιοποίηση και ευρωπαϊκών πόρων και στόχους την ένταξη στους κανονισμούς νέων κινδύνων λόγω της κλιματικής αλλαγής, δικαιότερες ασφαλιστικές εισφορές και επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμής των αποζημιώσεων».

Φώφη

Φώφη

width=960

 Φώφη

 

Στην ομιλία της επισήμανε την κρισιμότητα των ευρωεκλογών για το μέλλον της Ευρώπης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Να υπερασπίσουμε την ανοιχτή Ευρωπαϊκή Κοινωνία να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη βία, το φασισμό, τον λαϊκισμό.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.

Με τον Ορμπαν, που μόνο προσωρινά και εν όψει εκλογών, απομακρύνθηκε.

Όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βέμπερ ,στη διατήρηση της ακραίας συντήρησης που διαλύει την Ευρώπη. Για να εξηγούμαστε.

Φώφη

 

Όποιος ψηφίζει Τσίπρα εμπιστεύεται για το μέλλον της Ευρώπης, τον κ. Κούε και την κ. Τόμιτς, την χαοτική ευρωπαϊκή λαϊκίστικη αριστερά στην οποία ανήκει ο κ. Τσίπρας, όχι τους σοσιαλιστές. Για να ξέρουμε τι λέμε.

Κάθε Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, Δημοκρατική Ευρώπη. Με τον Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

 

 

 

Για αυτή την μεγάλη αλλαγή, καλούμαστε να δώσουμε την μάχη στις 26 Μαΐου.

Κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι και ψήφος στην παράταξη που προωθεί πετυχημένα τα εθνικά μας συμφέροντα στην Ευρώπη.

Εμείς είμαστε η Παράταξη που κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη, η παράταξη των ΜΟΠ, των Κοινοτικών Πλαισίων, της Σύγκλισης, του Ελσίνκι, του ευρώ.

Με την ψήφο σας γυρίζουμε σελίδα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα».

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η κ. Γεννηματά σε σχέση με όσα έγιναν στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση.

Αναλυτικά, επισήμανε: «Πριν από λίγες μέρες παρακολουθήσατε την θλιβερή εικόνα της Βουλής.

Το «μακελειό της Τετάρτης» αποκάλυψε την παρακμή σε όλο της την έκταση.

Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε ως μομφή κατά ενός Υπουργού και ουσιαστικά μετατράπηκε σε  μομφή κατά των δύο δήθεν μονομάχων , του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη.

 

Απογοήτευσαν τους Έλληνες.

Πλήγωσαν  την αξιοπρέπεια της Πολιτικής!

Βούτυρο στο ψωμί της Ακροδεξιάς.

Συζήτηση πεζοδρομίου, μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες του Ελληνικού λαού. Προβλήματα που δεν θα λύνονται όσο επικρατεί αυτή η κατάσταση της πόλωσης και του διχασμού.

Αυτό που κατάφεραν και οι δυο τελικά είναι να αποκαλύψουν τις δύο όψεις της συντήρησης που καθηλώνει τη χώρα.

Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτόν τον κατήφορο, αυτήν την κατάντια!

Εμείς έχουμε άλλη αντίληψη για την πολιτική, άλλη στάση ζωής.

Την έχουμε μάθει αλλιώς, με περιεχόμενο, έργο, αποτελεσματικότητα.

Με αντιπάλους στην πολιτική και όχι εχθρούς.

Ποτέ δεν επιδιώξαμε την προσωπική τους εξόντωση, αυτές είναι πρακτικές της δεξιάς  που αντιγράφει σήμερα και η νέα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Και καταλαβαίνω το ερώτημα που έρχεται στα χείλη του καθενός που είδε αυτή τη φτηνή διαμάχη ότι είναι :

Ποιος  νοιάζεται για την  Ελλάδα;

Η αγωνία των πολλών είναι να αφήσει η χώρα πίσω της, πραγματικά την κρίση.

Τα παθήματα και τα μαθήματα της κρίσης είναι πολύ πρόσφατα και πολύ διδακτικά για να τα αγνοήσουμε.

 Φώφη

 Παρόντεςστην εκδήλωση οι δύο υποψήφιοι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κωστας Αγοραστος και Νικος Τσιλιμίγκας,  ο πρώην γραμματέας του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Καμίνης, η υποψήφιa ευρωβουλευτής Ισμήνη Μώρου, o υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Βαρδακαστάνης, η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαίρη Μαλλιώρη,  ο βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ Κώστας Μπαργιώτας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, η πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ και περιφεραιακή σύμβουλος Λίτσα Λιακούλη,  ο δήμαρχος Λαρισαίων και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κλαογιάννης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλιου Δημήτρης Τάχος ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Παναγιώτης Γούλας και αρκετοί νυν και υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

 Φώφη

Φώφη

Φώφη
Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^