Fashion City Outlet

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή


ICBS
Electronet Β.Κ. Καζάνα

Χοιρινό πρασοσέλινο

Food

Χοιρινό πρασοσέλινο
09.05.2019 | 13:35
Νέος Αγων
Θεσσαλών Γη

Προετοιμασία: 45 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά
Μερίδες: 6
Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

χοιρινό κρέας: 1 ½ κιλό πλάτη, κομμένο σε μερίδες
σέλινο: 1 κιλό
πράσα: 500 γρ.
κρεμμυδάκια φρέσκα: 500 γρ.
ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
κύβος μυρωδικών: 1
κρεμμύδι ξερό: 1 ψιλοκομμένο
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Για το αυγολέμονο
λεμόνια: 2
αυγά: 2
κορν φλάουρ: 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε το σέλινο, το ζεματίζετε 2΄-3΄ σε άφθονο νερό και το στραγγίζετε. Καθαρίζετε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε ροδέλες.

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρέας από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και κατόπιν ρίχνετε το σέλινο, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρις ότου τα χορταρικά μαραθούν. Προσθέτετε ξανά το κρέας, τον κύβο μυρωδικών, αλατοπίπερο και σιγοβράζετε το φαγητό 1 ώρα 15΄.

Όταν το φαγητό βράσει παίρνετε αρκετό από το ζουμί του, το βάζετε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και το ανακατεύετε μέχρι να δέσει. Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και τα προσθέτετε στη δεμένη κρέμα. Περιχύνετε το φαγητό με τη σάλτσα αυγολέμονου, κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει παντού και σερβίρετε.

Συμβουλή

Το χοιρινό πρασοσέλινο, από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της παροδοσιακής μας μαγειρικής. Έχει γευστικό ενδιαφέρον γιατί ισορροπεί μοναδικά τη λιπαρότητα του χοιρινού κρέατος με την πικρή γεύση του σέλινου και την οξύτητα του λεμονιού.

Πηγή icookgreek.com



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Βασιλική Τσίτα - Υποψήφια Βουλευτής Ν. Λάρισας
Βασίλης Κόκκαλης - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Μαρία Γαλλιού - Υποψήφια Βουλετής Ν Λάρισας
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Κώστας Μπαργιώτας - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Ιωάννης Καριπίδης - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Fracasso Hellas
Master Block -  Όμιλος Ηρακλής
ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι

Παιδικά Γάλατα Bio - Όλυμπος
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^