Ειδήσεις, νέα για Ελλάδα


Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Ομοσπονδία φροντιστών κατά Γαβρόγλου: Πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη η στάση του υπουργού

«Προσβολή του κλάδου»

Ομοσπονδία φροντιστών κατά Γαβρόγλου: Πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη η στάση του υπουργού
23.04.2019 | 23:52
cosmos

 

Επίθεση και προσβολή του κλάδου των φροντιστών από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών (ΟΕΦΕ) τονίζοντας ότι «δεν σέβεται τον κόπο χιλιάδων εκπαιδευτικών πανελλαδικά».

 

Όπως επισημαίνουν οι φροντιστές στην ανακοίνωσή τους, «η ΟΕΦΕ προσήλθε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για τον νέο Νόμο για το Εξεταστικό και τις αλλαγές στη Εκπαίδευση με ευθύνη και σεβασμό στην διαδικασία. Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Ε., κ. Γιάννης Βαφειαδάκης διατύπωσε με σαφήνεια και επάρκεια τις θέσεις του κλάδου μας όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί μέσα από διάλογο στις συλλογικές μας διαδικασίες.

»Ωστόσο, απέναντι σ΄ αυτή την στάση ευθύνης συναντήσαμε την πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη στάση του Υπουργού κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος στο τέλος της συζήτησης επιτέθηκε με φράση που μας προσβάλλει κατάφωρα ως Κλάδο και ως μαχόμενους εκπαιδευτικούς. Ο κ. Κώστας Γαβρόγλου μίλησε για … «υπονόμευση του δημόσιου σχολείου από τους Φροντιστές» που το μόνο που τους νοιάζει είναι η δουλειά τους!”».

Οι φροντιστές τονίζουν ότι «πρόκειται για αήθη πρωτοφανή επίθεση που φέρνει στην επιφάνεια την ιδεοληπτική στάση του ίδιου και συνεργατών του, την εχθρότητα απέναντί μας, αλλά και τις εξετάσεις που δίνει απέναντι σε κομματικούς φίλους του από διάφορους συνδικαλιστικούς χώρους. Ποτέ Υπουργός οποιασδήποτε Κυβέρνησης δεν μίλησε με τέτοιο τρόπο για τον ρόλο των Φροντιστηρίων.

»Ο κ. Κώστας Γαβρόγλου δεν αντιλαμβάνεται ότι η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου δημιουργείται από δικές του επιλογές και όχι από την λειτουργία των Φροντιστηρίων. Αδιαφορεί για τις θέσεις μας ως προς την ανάγκη αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και την αγωνιώδη καθημερινή προσπάθειά μας να υποστηριχτούν χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα, ώστε να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για την είσοδό τους στα Πανεπιστήμια».

width=427Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Electronet Β.Κ. Καζάνα
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Ελλάδα

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
FotopoulosAgro
Όλυμπος - Τσάι
Horizon
Δήμος Τεμπών - go Tempi

ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Μικρές Αγγελίες
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^