Fashion City Outlet

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

ICBS
Electronet Β.Κ. Καζάνα

Πιπεριές γεμιστές με ρύζι και μανιτάρια

Food

Πιπεριές γεμιστές με ρύζι και μανιτάρια
23.04.2019 | 17:32
thesnea.gr

Προετοιμασία: 40 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα και 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

πιπεριές: 8 μεγάλες, ολόκληρες και 1 μικρή ψιλοκομμένη
κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
κολοκυθάκια: 2 τριμμένα
μαϊντανός: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
ρύζι: 8 κουταλιές της σούπας, κοφτές
μανιτάρια: 300 γρ.
ντοματάκι κονσέρβας ψιλοκομμένο: 4 κουταλιές της σούπας
ελαιόλαδο: 1½ φλιτζάνι του τσαγιού
κύβος λαχανικών: 1
αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
φρυγανιά τριμμένη: 1-2 κουταλιές της σούπας
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε από μια οριζόντια φέτα στο πάνω μέρος κάθε πιπεριάς και τις κρατάτε -αν θέλετε- για καπάκια. Αφαιρείτε τους σπόρους και τις ίνες.

Ζεσταίνετε στο τηγάνι τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε αρχικά τα κρεμμύδια και την ψιλοκομμένη πιπεριά, μέχρι να μαραθούν, και στη συνέχεια τα μανιτάρια ψιλοκομμένα συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Κατόπιν ρίχνετε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα ντοματάκια, το ρύζι, το μαϊντανό, τον κύβο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε για 3’-4’ σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτετε στο μείγμα του ρυζιού το δυόσμο και ανακατεύετε. Γεμίζετε τις πιπεριές με το μείγμα ρυζιού-μανιταριών (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι θα διογκωθεί με το ψήσιμο) και τις σκεπάζετε -αν θέλετε- με τα «καπάκια» τους. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τις πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη φρυγανιά. Σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στους 180 °C για 50-55 ξεσκεπάζοντας προς το τέλος.

Πηγή icookgreek.com



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Μικρές Αγγελίες

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Fracasso Hellas
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Κεντρική Οδός
ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι

ΦΟΔΣΑ - Η ανακύκλωση είναι στο χέρι μας
Θεματικό Πάρκο Ηρακλής
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^