Ειδήσεις, νέα για Λάρισα


Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Ρένα Καραλαριώτου: Σε ιδιότυπη “πολιορκία” η Φιλιππούπολη

Απελπιστική η κατάσταση με κυκλοφοριακό-στάθμευση στη συνοικία

Ρένα Καραλαριώτου: Σε ιδιότυπη “πολιορκία” η Φιλιππούπολη
19.04.2019 | 21:46
cosmos


• Σε υπόγειο ζωγραφίζουν και τρώνε τα παιδιά στο 9ο Δημοτικό Σχολείο
«Η συνοικία της Φιλιππούπολης χρειάζεται επειγόντως να “αναπνεύσει”. Οι συνθήκες κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων στην οδό Χατζημιχάλη έχουν φέρει τους κατοίκους στα όριά τους, ενώ η κατάσταση του οδοστρώματος, αλλά και των πεζοδρομίων είναι απελπιστική. Πάνω από 500 παιδιά στο 9ο Δημοτικό Σχολείο κάνουν τις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες και σιτίζονται σε υπόγειο χώρο, ενώ το σχολικό συγκρότημα χρειάζεται επειγόντως αίθουσες», σημειώνει η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.
Με αφορμή την επίσκεψή της στη συνοικία της Φιλιππούπολης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» τονίζει πως η έλλειψη καθαριότητας, πρασίνου και αθλητικών χώρων για να παίζουν τα παιδιά είναι στην κορυφή των αιτημάτων των κατοίκων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο σχολικό συγκρότημα του 9ου Δημοτικού Σχολείου, όπου περισσότερα από 500 παιδιά στεγάζονται σε ανεπαρκή αριθμό αιθουσών. «Δεν υπάρχει πεζοδρόμιο έξω από το σχολείο, δεν υπάρχει φωτισμός, δεν υπάρχει φύλαξη. Τα παιδιά ζωγραφίζουν, μαθαίνουν θέατρο και σιτίζονται στο υπόγειο, ενώ τα πρώην αποδυτήρια έγιναν αίθουσες διδασκαλίας», υπογράμμισε.
Σε όλο το μήκος της οδού Χατζημιχάλη, τα πεζοδρόμια έχουν σπασμένες πλάκες, ενώ οι λακκούβες και κακοτεχνίες του οδοστρώματος δοκιμάζουν ακόμη και τους πιο υπομονετικούς. Στη συνοικία έχουν μεταφερθεί οι υπηρεσίες του ΙΚΑ και της Εφορίας, ενώ λειτουργεί και ΚΕΠ, στον πρώην εμπορικό πολυχώρο, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων. Στην οδό Αγίας Τριάδος, είναι τεράστιο το θέμα με τα αδιαμόρφωτα πεζοδρόμια.
Στις επαφές που είχε η κ.Καραλαριώτου συζητήθηκε και το θέμα της τάφρου Χατζηχαλάρ, καθώς εκκρεμεί η δεύτερη φάση για τη μελέτη και κατασκευή της, ένα έργο διασυνοικιακό. «Πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τη μελέτη, ώστε κάποια στιγμή να ξεκινήσουν τα έργα», σημείωσε.
Η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων επισκέφθηκε την υπηρεσία της ΔΟΥ Λάρισας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαρισαίων Αγροτών, την Εξωραϊστική Λέσχη Φιλιππούπολης, συναντήθηκε με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής, ενώ επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας του Απόλλωνα.
Την κ.Καραλαριώτου συνόδευαν οι υποψήφιοι της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» Απόστολος Παπαπαρίσης, Αργύρης Ντεούδης, Χρήστος Τερζούδης, Ελπίδα Ζιούρκα-Σουφλιά, Βασίλης Παππάς, Χρήστος Κατσούρας, Βάιος Κυριτσάκας, Βασιλική Λαμπροπούλου, Ολίνα Σιδεροπούλου, Βασίλης Ξηρομερίτης, Ροξάνα Αγκαρίτσι, Ευάγγελος Δοξόπουλος, Δημήτρης Μακρής (1η Κοινότητα), Μαίρη Καμηλαράκη-Σαμαρά και Φώτης Τζατζάκης.Ρένα Καραλαριώτου: Σε ιδιότυπη “πολιορκία” η Φιλιππούπολη

Ρένα Καραλαριώτου: Σε ιδιότυπη “πολιορκία” η Φιλιππούπολη

Ρένα Καραλαριώτου: Σε ιδιότυπη “πολιορκία” η Φιλιππούπολη

Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Electronet Β.Κ. Καζάνα
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
FotopoulosAgro
Όλυμπος - Τσάι
Horizon
Δήμος Τεμπών - go Tempi

ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Μικρές Αγγελίες
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^