Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα

Ασκήσεις ετοιμότητας για σεισμό σε σχολεία της Καρδίτσας

Ευθ. Λέκκας: «Υψηλό το επίπεδο κατάρτισης των εκπαιδευτικών και ενημέρωσης των μαθητών»

Ασκήσεις ετοιμότητας για σεισμό σε σχολεία της Καρδίτσας
11.04.2019 | 08:32
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Comfort Suites and Rooms
Ευθυμίου Red Inn
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

«Η ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας και η εκπαίδευση είναι οι καλύτερες ενέργειες προετοιμασίας των μαθητών για να αντιμετωπίσουν ένα σεισμό» τόνισε ο Καρδιτσιώτης Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας στο πλαίσιο των διήμερων δράσεων και ασκήσεων ετοιμότητας που ξεκίνησαν χθες σε σχολικές μονάδες της Καρδίτσας.

Δάσκαλοι και μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Καρδίτσας, εκπαιδεύτηκαν το πρωί της Δευτέρας στην αυτοπροστασία στην περίπτωση σεισμού και βίωσαν το σενάριο ενός εικονικού σεισμού.

Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν σε θέματα αντισεισμικού σχεδιασμού και οργάνωσης σχολικών συγκροτημάτων κατά τη διάρκεια ομιλιών, στις οποίες παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα.

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο κ. Λέκκας σημείωσε δεν υπάρχουν δεδομένα για μεγάλους σεισμούς, ούτε και πρόγνωση, γι’ αυτό η ενημέρωση είναι η καλύτερη ενέργεια που μπορεί
να γίνει. «Αντιμετωπίζουμε το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών μονάδων της χώρας και της προστασίας των μαθητών με ιδιαίτερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
Ως Καρδιτσιώτης θεώρησα καθήκον μου να προτάξω την Καρδίτσα σε αυτή τη δραστηριότητα» υπογράμμισε θυμίζοντας το σεισμό των Σοφάδων και τη γενικότερη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στο Νομό.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Δαλαβίκας Bikes
Γάλα Ζωής Όλυμπος
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^