ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Μπισκοτοζελέ light με μόνο 5 υλικά
Γεύση
Δροσερό και πάντα δημοφιλές, το γλυκό των παιδικών μας χρόνων σε πιο ελαφριά εκδοχή με την ίδια πλούσια γεύση.
Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 4½ ώρες
Υλικά (για 15 μερίδες)
2 φάκελοι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
2/3 πακέτου πτι μπερ ολικής άλεσης
2 φάκελοι Ανθος Αραβοσίτου βανίλια
Ζάχαρη όση αναγράφεται στη συσκευασία του Ανθος Αραβοσίτου ή όση θέλουμε
1.300 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
Διαδικασία
Φτιάχνουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του και το βάζουμε στο ψυγείο.
Στο μεταξύ, βάζουμε τα μπισκότα μας το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να αφήνουμε κενά ανάμεσά τους, ώστε να σχηματίζουν μία βάση, μέσα σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο πυρέξ, ταψί ή άλλο σκεύος της επιλογής μας. Ετοιμάζουμε την κρέμα Ανθος Αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και, όπως είναι ζεστή, την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Περιμένουμε για περίπου 30 λεπτά ώστε να κρυώσει ελαφρώς η κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου και απλώνουμε από πάνω της το ζελέ. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται προσοχή. Το ζελέ δεν θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί εντελώς γιατί δεν θα απλώνεται πάνω στο γλυκό, αλλά ούτε και να είναι πολύ υγρό γιατί θα τρέξει στη βάση του πυρέξ και δεν θα σταθεί στην επιφάνεια. Θα πρέπει να το ρίξουμε μόλις αρχίσει να σταθεροποιείται. Αν δεν το προλάβουμε και έχει πήξει πολύ, το βράζουμε με λίγο νερό και περιμένουμε να κρυώσει όσο πρέπει για να το απλώσουμε. Στη συνέχεια, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες προτού το σερβίρουμε.
Αν το θέλουμε πιο άγλυκο, φτιάχνουμε την κρέμα με λιγότερη ζάχαρη.
Πηγή: Γευσιγνώστης, in.gr
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 03.05.2024 | 14:26
Επιτέλους σήμανση στον ΠΑΘΕ για Ε-65 με αναγραφή της Καρδίτσας - ΕΛΛΑΔΑ | 03.05.2024 | 14:20
Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας - Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.05.2024 | 14:02
Περίτεχνοι Επιτάφιοι στις ενορίες της Καρδίτσας (φωτο) - ΒΟΛΟΣ | 03.05.2024 | 13:38
Πεντακάθαρος ο Παγασητικός – Κατάλληλος για κολύμβηση - ΛΑΡΙΣΑ | 03.05.2024 | 13:10
«Γεύματα Αγάπης» ενόψει του Πάσχα από την περιφέρεια Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 03.05.2024 | 13:03
Το αδιαχώρητο στα καφέ της Λάρισας και στην αγορά μεσημέρι Μεγάλης Παρασκευής (ΦΩΤΟ) - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 03.05.2024 | 12:13
Κλείνει η κλωστοϋφαντουργία Βαρβαρέσος- Χάνουν τη δουλειά τους 120 εργαζόμενοι - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 03.05.2024 | 12:10
New York Times: Πώς Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία από ουραγοί της Ευρώπης, έγιναν ηγέτες της ανάπτυξης
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.05.2024 | 12:46
Κατασχέθηκαν κρέατα από έξι κρεοπωλεία της Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 02.05.2024 | 09:46
Βουτιά θανάτου για 65χρονο στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 02.05.2024 | 19:32
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» στα 57 της η Πολυξένη Ζήλου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.05.2024 | 19:46
Μαγαζί με κάρβουνα έκανε διασκευή το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι: «Τρίκαλα καλέ, όχι Καρδίτσα» (ΒΙΝΤΕΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 02.05.2024 | 14:32
Έφυγαν πέντε Καρδιτσιώτες από τη ζωή - ανάμεσά τους κι ένας 62χρονος - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 02.05.2024 | 19:52
Πάρκαρε παράνομα και ζήτησε κατανόηση λόγω… γενεθλίων – Η απάντηση της τροχαίας - ΛΑΡΙΣΑ | 03.05.2024 | 13:03
Το αδιαχώρητο στα καφέ της Λάρισας και στην αγορά μεσημέρι Μεγάλης Παρασκευής (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 02.05.2024 | 19:14
Aδιάθετα περί τα 100 εκατ. ευρώ σε ενισχύσεις, λόγο για διορθωτική πληρωμή κάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ