Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Μέλη εθελοντικής οργάνωσης με εμπλοκή στη Μαγνησία εκβίαζαν στυγνά και έβαζαν φωτιές!

Παραπέμπονται σε δίκη για κακούργημα

Μέλη εθελοντικής οργάνωσης με εμπλοκή στη Μαγνησία εκβίαζαν στυγνά και έβαζαν φωτιές!
06.04.2019 | 01:09
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

 Με δράση και σε δήμο της Μαγνησίας στον τομέα της πυροπροστασίας - Στο σκαμνί για εκβιασμούς και πυρκαγιές Μέλη οργάνωσης εθελοντών πυροσβεστών, που φέρεται να έχουν αναπτύξει δράση και στη Μαγνησία το 2013-2014 και συγκεκριμένα σε δήμο της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, κατηγορούνται ότι έβαζαν φωτιές σε διάφορα σημεία της χώρας και εκβίαζαν εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να εισπράξουν χρηματικά ποσά υπό τη μορφή συνδρομών και χορηγιών για τη λειτουργία δεκάδων σταθμών πυρόσβεσης που είχαν ιδρύσει ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, η φερόμενη δράση της ερευνήθηκε στο πλαίσιο προκαταρτικής εξέτασης, τα αποτελέσματα της οποίας διαβιβάστηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου, η οποία άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος τεσσάρων προσώπων. Οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης παραπέμπονται τώρα σε δίκη.

 Η εθελοντική οργάνωση είχε σταθμούς πυροπροστασίας σε πολλές περιοχές της χώρας. Στη Μαγνησία η εθελοντική ομάδα φέρεται να προσέγγισε δήμο της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας και να είχε απαιτήσει τη σύναψη σύμβασης προϋπολογισμού 12.000 ευρώ. Μάλιστα, φέρεται να άσκησεπιέσεις με διάφορους τρόπους όταν η απαίτησή της αυτή σκόνταψε σε προϋποθέσεις δημάρχου με τον οποίο έκτοτε άνοιξε μία μεγάλη δικαστική διαμάχη που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η υπόθεση

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, ως βασικός κατηγορούμενος για τα αδικήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και του εμπρησμού, φέρεται ένας 66χρονος, πρόεδρος της οργάνωσης, ενώ μεταξύ των συγκατηγορουμένων του είναι και ένας απόστρατος πυροσβέστης. Η υπόθεση διαβιβάζεται σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν τα τέσσερα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

 Από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση φέρεται να προέβη στη σύναψη συμβολαίων συνεργασίας με αντικείμενο την δασοπυρόσβεση με δεκάδες δήμους ανά την Ελλάδα (μεταξύ αυτών δήμοι της Ηλείας, της Αχαΐας, της Μαγνησίας, της Ημαθίας κ.ά.). Εκπρόσωποι δημοτικών αρχών που δεν δέχθηκαν να πληρώσουν τη συνδρομή φαίνεται πως εκβιάστηκαν από μέλη της, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον τρεις δασικές πυρκαγιές σε περιοχές εκτός Μαγνησίας που φαίνεται να ήταν προϊόν εμπρησμού και προκλήθηκαν από κατηγορούμενα μέλη της. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η οργάνωση είχε έδρα το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και διέθετε κέντρο εκπαίδευσης στα Ριζώματα Ημαθίας. Διαπιστώθηκε δε ότι ο στόλος των οχημάτων ήταν ανασφάλιστος και μη ταξινομημένος.

 Ο 66χρονος παραπέμφθηκε για ένα σκέλος της υπόθεσης να δικαστεί για λαθρεμπορία σε βαθμό πλημμελήματος, πράξη για την οποία όμως αθωώθηκε. Για την συγκεκριμένη οργάνωση η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης είχε κάνει ανακοινώσεις το Φεβρουάριο του 2014. Μεταξύ αυτών είχε ανακοινώσει ότι απέσπασε από δήμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις (κατά την περίοδο 2001-2013) ποσά που ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ, μεταξύ των φερόμενων ως θυμάτων της, ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία, Χανς - Γιοάχιμ Φούχτελ που σε ειδική εκδήλωση στο Λευκό Πύργο, τον Οκτώβριο του 2013, είχε παραδώσει σε εθελοντές τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^