Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Συναγερμός για ανεμογεννήτριες στο Νότιο Πήλιο

Θα τοποθετηθούν από την Αργαλαστή και το Λαύκο μέχρι το Τρίκερι

Συναγερμός για ανεμογεννήτριες στο Νότιο Πήλιο
24.03.2019 | 20:49
Όλυμπος - Αρωνία
Ηρακλής - Expo
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket

Συναγερμό σήμανε για το Νότιο Πήλιο φορτίο με ανεμογεννήτριες, που ξεφορτώθηκε στο λιμάνι του Βόλου. Κάτοικοι του Νοτίου Πηλίου που ενημερώθηκαν για το φορτίο «φοβήθηκαν» ότι προορίζεται για την περιοχή τους και άμεσα ανέλαβαν δράση.

 Την περασμένη Δευτέρα, σύσσωμοι σχεδόν οι κάτοικοι του Λαύκου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού για να συζητήσουν για τον «εφιάλτη» που συνιστά για τους ίδιους η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή τους. Παρουσία των δημοτικών συμβούλων Νικ. Κατσαφούρη και Παν. Ξυράφη, συγκροτήθηκε συντονιστικό της Κίνησης κατά των ανεμογεννητριών στο Νότιο Πήλιο και την επομένη, προέβη σε παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην έδρα του δήμου, στην Αργαλαστή.

 Οι κ.κ. Κατσαφούρης και Ξυράφης έθεσαν προς συζήτηση το θέμα των ανεμογεννητριών για το οποίο ο αντιδήμαρχος Μιλτιάδης Παπαδημητρίου ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μια τέτοια παρέμβαση στον τόπο μας η οποία μόνο προβλήματα θα προκαλέσει και δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου». Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε ότι είναι ενάντια σε ένα τέτοιο περιβαλλοντικό έγκλημα και πως θα βρίσκεται στο πλευρό της Κίνησης κατά των ανεμογεννητριών στο Νότιο Πήλιο, συνδράμοντας σε ότι χρειαστεί.

 Σύμφωνα με το μέλος της Κίνησης, Απόστολο Μόσχο, «η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία και όχι ομοφώνως διότι ένας δημοτικός σύμβουλος ήταν υπέρ της εγκατάστασης ανεμογεννητριών από την Αργαλαστή μέχρι το Τρίκερι ο Ιωάννης Διανελλάκης δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ν. Πηλίου, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού». Όπως τονίζει ο ίδιος, κανένας εκ των συμμετεχόντων στη συνέλευση στον Λαύκο δεν δήλωσε ότι είναι ενάντια στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας αρκεί αυτές να είναι φιλικές προς το περιβάλλον χωρίς να δημιουργούν κανένα πρόβλημα στην τοπική κοινωνία.

 «Η περίπτωση των ανεμογεννητριών στην περιοχή μας δεν είναι ούτε φιλική προς το περιβάλλον αλλά ούτε και στην τοπική κοινωνία. Εξάλλου πολλά είναι τα παραδείγματα παρόμοιων αιολικών πάρκων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό που μόνο προβλήματα είχαν να προσφέρουν σε τοπικό επίπεδο από τις αγροτικές καλλιέργειες, τις κτηνοτροφικές, την μελισσοκομία, την αλλοίωση της εικόνας των τοπίων της περιοχής τις μεγάλες επιπτώσεις στα άγρια ζώα όπως τα αποδημητικά πουλιά», υπογραμμίζει ο κ. Μόσχος.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Thema - Scavolini
Μικρές Αγγελίες
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^