Ειδήσεις, νέα για Οικονομία

Πρωταπριλιά οι θεσμοί στην Αθήνα – Τα «αγκάθια» παραμένουν

Πριν ακόμη προλάβει να στεγνώσει το μολύβι και να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση

Πρωταπριλιά οι θεσμοί στην Αθήνα – Τα «αγκάθια» παραμένουν
14.03.2019 | 17:51
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Σε περίπου 15 ημέρες ξεκινάει η τρίτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση. Πριν ακόμη προλάβει να στεγνώσει το μολύβι και να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, η οποία έχει «κολλήσει» στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, αποφασίστηκε η κάθοδος των θεσμών στην Αθήνα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η έλευση τους έρχεται μετά και τις δύο αρνητικές εκθέσεις από την Κομισιόν και το ΔΝΤ και την άρνηση του Eurogroup να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Έτσι, αποφασίστηκε η νέα κάθοδος των επικεφαλής των δανειστών να πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου για την επίσημη εκκίνηση της τρίτης αξιολόγησης που θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν από το άτυπο Eurogroup της 5ης Απριλίου που θα συνεδριάσει στο Βουκουρέστι.

Νωρίτερα κάποιοι από τους θεσμούς θα βρεθούν στην Αθήνα, στις 20 Μαρτίου προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέδριο της Κομισιόν και του ΙΟΒΕ, που αφορά στην ένταξη της Ελλάδας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου.

Το βασικό «αγκάθι» συνεχίζει να παραμένει το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για την οποία δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς, κάτι που ενδεχομένως να έχει κλείσει μέχρι την έλευση των θεσμών.

Εκτός από τα «κόκκινα» δάνεια στο προσκήνιο παραμένουν οι αποκρατικοποιήσεις των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς και της Εγνατίας οδού, οι προσλήψεις στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθώς και η πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου παραμένουν στο προσκήνιο.

Σε αυτά αναμένεται να προστεθεί το σύνολο των δεσμεύσεων της χώρας για το πρώτο εξάμηνο του 2019 συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης αποκρατικοποιήσεων όπως αυτές των ΕΛΠΕ και του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πηγή in.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Οικονομία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος
Μένουμε ασφαλείς 300x250
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Μένουμε Ασφαλείς 300x250 2
  ^