Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Αναμένουν συνάντηση με τον Στ. Αραχωβίτη οι Αμβυκούχοι του Τυρνάβου

Συνάντηση χθες της διαπαραταξιακής επιτροπής

Αναμένουν συνάντηση με τον Στ. Αραχωβίτη οι Αμβυκούχοι του Τυρνάβου
14.03.2019 | 14:25
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Η απόσταξη του τσίπουρου ήταν το θέμα συζήτησης χθες το βράδυ στη συνάντηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Δήμου Τυρνάβου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Αμβυκούχων Τυρνάβου, των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Δαμασίου, Αργυροπουλίου – Λυγαριάς και Αμπελώνα, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δαμασίου και του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου.

Έγινε εκτενής συζήτηση και οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων διά μέσου του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιου Τσικριτσή ζήτησαν να περιμένουν την συνάντησή με τον Υπουργό κ. Στ. Αραχωβίτη, ώστε να δουν τις θέσεις του Υπουργείου και αφού ενημερώσουν τα μέλη τους να πράξουν αναλόγως.

Αυτό επεσήμανε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής, τονίζοντας ότι σήμερα η αύριο θα γνωρίζουν για τη συνάντηση που θα έχουν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη. « Γνωρίζουμε ότι η πόρτα του Υπουργείου είναι ανοιχτή, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο υπουργός. Εμείς θέλουμε να συναντηθούμε μαζί του, να ακούσουμε τις θέσεις του για το χύμα τσίπουρο και στη συνέχεια να ενημερώσουμε τα μέλη μας για να αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε. Εμείς ζητάμε να ισχύσει το προηγούμενο καθεστώς. Όλοι γνωρίζουν ότι η απόσταξη του παραδοσιακού τσίπουρου κρατάει ζωντανή την αμπελουργία. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρχουν αδιάθετες ποσότητες σταφυλιών, απλήρωτες παραγωγές και εξαφάνιση των αμπελουργών».

Παράλληλα ο κ. Τσικριτσής απεύθυνε κάλεσμα στους αγρότες και άλλους φορείς για συμμετοχή στον εορτασμό του Κιλελέρ που θα γίνει την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο μνημείο των αγροτών στο Κιλελέρ.

Σε ότι αφορά το τσίπουρο η Διαπαραταξιακή Επιτροπή Τυρνάβου θα συναντηθεί εκ νέου μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος
Μένουμε ασφαλείς 300x250
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Μένουμε Ασφαλείς 300x250 2
  ^