Fashion City Outlet

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Electronet Β.Κ. Καζάνα

Κατσίκι γεμιστό με ρύζι, άνηθο και μάραθο

FOOD

Κατσίκι γεμιστό με ρύζι, άνηθο και μάραθο
13.03.2019 | 12:40


Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

 

Προετοιμασία 1 ώρα, Αναμονή 10′, Ψήσιμο 3 ώρες και 15′, Κόστος 33 €

Υλικά (για 6 μερίδες)

Το μπροστινό μέρος από ένα κατσίκι, χωρίς τα μπούτια

1 συκωταριά, χωρίς τον σπλήνα
300 ml ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο τα λευκό μέρος, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500 γρ. ρύζι κίτρινο για πιλάφι ή νυχάκι
2 – 3 ποτήρια νερό
Χυμός από 2 λεμόνια
1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
½ μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
2 – 3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 – 3 κληματόβεργες μαζί με λίγα κλαδάκια δεντρολίβανου

Διαδικασία

Πλένουμε καλά τον θώρακα του κατσικιού, τον στεγνώνουμε και τον αλατοπιπερώνουμε. Ράβουμε τον λαιμό και τη μισή κοιλιά του κατσικιού για να μη χύνεται απ’ έξω αργότερα η γέμιση και το αφήνουμε κατά μέρος.

Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά με νερό και ξίδι και την ψιλοκόβουμε. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και σοτάρουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Οταν γυαλίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τη συκωταριά και τη σοτάρουμε και αυτήν ελαφρά. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, τον μισό χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο και τον μάραθο. Αφήνουμε λίγο το φαγητό να ξεκουραστεί, για περίπου 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C. Γεμίζουμε τον θώρακα του κατσικιού και τον κλείνουμε ράβοντας το υπόλοιπο κομμάτι. Κάνουμε 1-2 τρυπήματα πλάγια στο κρέας επιφανειακά και βάζουμε εκεί αλάτι, πιπέρι και κομμάτια από τα κλαδάκια δεντρολίβανου.

Γεμίζουμε ένα μεγάλο ταψί με κληματόβεργες και κλαράκια δεντρολίβανου και τοποθετούμε πάνω τους το γεμιστό κατσίκι. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο χυμό. Προσθέτουμε στο ταψί λίγο νερό.

Ψήνουμε το κατσίκι για 1 ώρα, χωρίς να το γυρίσουμε. Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα κι από πάνω αλουμινόχαρτο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες ακόμη, ανάλογα με το μέγεθος. Αν είναι μεγαλύτερο από 10 κιλά, θέλει περισσότερο ψήσιμο. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά ακόμη, ώστε να κάνει λεπτή κρούστα στην επιφάνειά τους.

Πηγή: Γευσιγνώστης, in.gr



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Μικρές Αγγελίες

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Θανάσης Μούσιος - Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλελέρ
Fracasso Hellas
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Νίκος Γάτσας - Ολύμπου Πολιτεία
Κεντρική Οδός
Κιμπούρη Κωνσταντίνα - Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
Κωνσταντίνος Καλαμπάκας - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Λάρισας
Μαρία Γιαννάκου Λαζαρίδη - Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λάρισας
Παναγιώτης Νταής - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Λαρισαίων
Τάχος Δημήτρης - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Λαρισαίων
Γιάννης Μεϊμάρογλου - Υποψήφιος Ευρωβουλευτής
Δεληγιάννης Δημήτρης - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας

ΦΟΔΣΑ - Η ανακύκλωση είναι στο χέρι μας
Δημήτριος Α. Γκουγκουλής - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας
Απόστολος Γ. Μπίλλης - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Νίκος Ζ. Λιούπας - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Πινακάς Γ. Βασίλειος - Υποψηφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Ανδρέας - Άρης Ζέρβας - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου
Ζαρκάδας -Βέργης Απόστολος - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου
Κώστας Κολλάτος - Υποψήφιος Δήμαρχος Τεμπών
Λούλης Κωνσταντίνος - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου
Όλγα Σιδεροπούλου - Υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^