Ειδήσεις, νέα για Υγεία


Έρευνα του Κέιμπριτζ: Είστε αδύνατος χάρη στα «καλά» σας γονίδια

Η κληρονομικότητα παίζει μεγάλο ρόλο

Έρευνα του Κέιμπριτζ: Είστε αδύνατος χάρη στα «καλά» σας γονίδια
31.01.2019 | 15:26

Η κληρονομικότητα είναι το «άλφα και το ωμέγα» στην παχυσαρκία, έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ - Ένα υγιές λεπτό σώμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κληρονομικότητα και λιγότερο σε παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής
Έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, η οποία μελέτησε υγιείς ενήλικες με χαμηλό δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), δείχνει ότι οι επιπτώσεις της κληρονομικότητας στο βάρος του σώματος είναι μεγαλύτερες από ότι πιστεύαμε.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», με βάση τα πορίσματα της έρευνας μπορεί να εξηγηθεί η σημαντική διακύμανση του βάρους που παρατηρείται ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι ζουν στο ίδιο περιβάλλον με διατροφή υψηλής θερμιδικής αξίας και καθιστική ζωή.

Οι επιστήμονες εξέτασαν 1.622 εθελοντές με λεπτή σιλουέτα και υγιείς με ΔΜΣ όχι μικρότερο των 18. Έλαβαν δείγματα σάλιου για να κάνουν ανάλυση του DNA και διαπίστωσαν ότι περίπου τα τρία τέταρτα των συγκεκριμένων εθελοντών προέρχονταν από οικογένειες των οποίων τα μέλη τους είχαν λεπτή σιλουέτα.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Σαντάφ Φαρού: «Είναι εύκολο να κρίνουμε βιαστικά και να επικρίνουμε τους ανθρώπους για το βάρος τους, αλλά η επιστήμη δείχνει ότι τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Ίσως έχουμε πολύ λιγότερο έλεγχο του βάρους μας από όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε».

Τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι ένα υγιές λεπτό σώμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κληρονομικότητα και σαφώς λιγότερο σε παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^