Fashion City Outlet

Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα


ICBS
Electronet Β.Κ. Καζάνα

Τρόπους να «ξεπαγώσει» αναζητά η αγορά της Καρδίτσας- έρχεται νέος χιονιάς από αύριο

Στους μείον 16 βαθμούς έπεσε ο υδράργυρος την Κυριακή το πρωί στην πόλη!

Τρόπους να «ξεπαγώσει» αναζητά η αγορά της Καρδίτσας- έρχεται νέος χιονιάς από αύριο
08.01.2019 | 10:42
Νέος Αγων

Εντυπωσιακό το χιονισμένο σκηνικό στη Λίμνη Πλαστήρα. Το λευκό «πέπλο» κάλυψε εκτός από τα ορεινά και το σύνολο του κάμπου της Καρδίτσας, με την εικόνα από το Προάστιο να θυμίζει κάτι από... Σιβηρία! 
Ωστόσο τα προβλήματα που προέκυψαν ήταν πάρα πολλά, ενώ επισκέπτες ακύρωσαν κρατήσεις στα ξενοδοχεία εξαιτίας του χιονιά...

Στην τοπική εμπορική αγορά και την τοπική οικονομία, «αντανακλούν» τα προβλήματα που προκάλεσε η «Σοφία», το βαρομετρικό χαμηλό που έπληξε το Νομό μας και το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Το ολόλευκο τοπίο στα ορεινά και τα πεδινά του Νομού ήταν εντυπωσιακό, ωστόσο προκάλεσε ποικίλα προβλήματα. Περιοχές έμειναν χωρίς νερό όπως στο χωριό Σταυρός τρία χιλιόμετρα από την πόλη, ή χωρίς ρεύμα. Το ύψος του χιονιού μέσα στην Καρδίτσ έφασε τα 30 εκατοστά, ενώστη Λιμνη Πλαστήρα ξεπερασε το μισό μέτρο και στους αυχένες τυμπάνου και Αγίου Νικολάου στην ορεινή Αργιθεα το 1,5 μέτρο. Εντωμεταξύ από ύριο το πρωί με βάση τιςπροβλέψεις της ΕΜΥ αναμένται νέο κύμα κακοκαιρίας στο Νομό με νέες χιονοπτώσεις στακόμη και στην πόλη της Καρδίτσας, που θα συνεχιστούν και την Πέμπτη.

Τις τελευταίες ημέρες, η καταναλωτική κίνηση στην εμπορική αγορά της Καρδίτσας, καθώς και στους υπόλοιπους πεδινούς Δήμους του Νομού, περιορίστηκε στο ελάχιστο. Η πλειοψηφία των καταστηματαρχών είδε το τζίρο να παραμένει χαμηλά, ακόμη και σε μηδενικά επίπεδα.
Στην Καρδίτσα, οι πολίτες περιόρισαν στο ελάχιστο τις κινήσεις τους εξαιτίας του χιονιά και του παγετού που επικράτησε μετά, ο οποίος μετέτρεψε δρόμους και πεζοδρόμια σε… παγοδρόμιο. Ειδικά σε απόκεντρες συνοικίες και στα προάστια της πόλης, όπου δεν έγινε εντατικός αποχιονισμός και ρίψη αλατιού όπως στο κέντρο, η κατάσταση ήταν (και παραμένει σε κάποιες περιοχές) δυσμενέστερη.

Αναθέρμανση μέσω εκπτώσεων
Παρά τις μεγάλες προσφορές στις ποίες έχουν προχωρήσει, οι έμποροι- ελευθεροεπαγγελματίες αναζήτησαν με τα «κιάλια» τους καταναλωτές και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πλήθος καταστηματαρχών αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους το απόγευμα της Παρασκευής. Όπως είναι φυσικό, ο εμπορικός κόσμος περιμένει την αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης τις επόμενες ημέρες και στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά οι επικείμενες χειμερινές εκπτώσεις.


Ακυρώσεις στη Λίμνη
Την ίδια ώρα, η κακοκαιρίας προκάλεσε προβλήματα και στο χειμερινό τουρισμό στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα. Κρατήσεις που είχαν γίνει σε ξενοδοχεία και ξενώνες για τον εορτασμό των Φώτων ακυρώθηκαν. Μπορεί τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας να εργάστηκαν με πυρετώδεις ρυθμούς τις προηγούμενες ημέρες, κρατώντας ανοιχτό το δίκτυο στην περιοχή, ωστόσο προβλήματα υπήρχαν στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας εξαιτίας της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να αναβάλουν τον προγραμματισμό τους.
Η ΕΜΥ πάντως προβλέπει νέο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Τηλέμαχος» που θα είναι μικρότερης έντασης. Ωστόσο επειδή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τα… τερτίπια του καιρού χρειάζεται άπαντες να βρίσκονται σε επιφυλακή.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Βασιλική Τσίτα - Υποψήφια Βουλευτής Ν. Λάρισας
Βασίλης Κόκκαλης - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Μαρία Γαλλιού - Υποψήφια Βουλετής Ν Λάρισας
Στέλλα Μπίζιου - Υποψήφια Βουλευτής Ν. Λάρισας
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Κώστας Μπαργιώτας - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Μάξιμος Χαρακόπουλος - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Ιωάννης Καριπίδης - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Ευαγγελία Λιακούλη - Υποψήφια Βουλευτής Ν. Λάρισας
Γιώργος Αναγνωστόπουλος - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Master Block -  Όμιλος Ηρακλής
Fracasso Hellas

Όλυμπος - Τσάι
ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^