Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Ζωόφιλοι εναντίον Δήμου Αγιάς για θανάτωση ασέσποτων σκύλων

Κάνουν λόγο για εξολόθρευση 40 σκυλιών

Ζωόφιλοι εναντίον Δήμου Αγιάς για θανάτωση ασέσποτων σκύλων
23.08.2018 | 22:00
Animus Benefits
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
alphawood
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Ανοιχτή επιστολή με σαφέστατες αιχμές για έλλειψη συνεργασίας απευθύνει προς το δήμο Αγιάς το Φιλοζωικό Σωματείο «Ζωή» με αφορμή τη θανάτωση τουλάχιστον 40 αδέσποτων σκυλιών από φόλες, είδηση που όχι μόνο προκάλεσε τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης αλλά και την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

Την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες για μπαράζ επιθέσεων τέτοιου τύπου λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου αλλά και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της τα μέλη του συλλόγου «Ζωή» επισημαίνουν στην επιστολή τους τα εξής:

“Μέχρι και σήμερα 23/08/2018, βγήκαν άκαρπες οι πολύμηνες προσπάθειες του σωματείου μας, για μία συνάντηση με τους υπεύθυνους του Δήμου Αγιάς, προς συζήτηση και οργάνωσης λύσεων στο θέμα των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας.
Το σωματείο μας και οι εθελοντές του, δίνουν καθημερινό αγώνα, αψηφώντας τις δυσκολίες στην Ελλάδα της κρίσης, για την ευζωία των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Αγιάς και έχουν αποδείξει έμπρακτα το έργο τους όλα αυτά τα χρόνια. Ας μην γελιόμαστε όμως, το σωματείο μας πέρα από την εθελοντική προσφορά του, δεν είναι αρμόδιο να εφαρμόσει τον νόμο του κράτους για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Η εφαρμογή των νόμων : Ν 4039/2012 και Ν 4235/2014 ανήκει στης υποχρεώσεις των Δήμων οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την τήρησή τους !
Το σωματείο μας, το ξαναγράφω, μόνο εθελοντικά μπορεί να προσφέρει και πάντα με τα μέσα που διαθέτει, παρόλα αυτά έχουμε όλη την καλή διάθεση να σταθούμε έμπρακτα, δίπλα στον Δήμο Αγιάς και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να δώσουμε λύση στο θέμα των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας. Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να κολλήσουμε τσιρότα σε μία ανοιχτή και μολυσμένοι πληγή ούτε να βοηθήσουμε στην διαιώνιση αυτού του προβλήματος. Προτείνουμε και εφαρμόζουμε μεθόδους οι οποίοι, με την κατάλληλη συνεργασία και σε βάθος χρόνου, θα δώσουν λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα που ταλανίζει τον Δήμο Αγιάς.
Η δύναμη βρίσκετε στην συνεργασία και εμείς είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε αρκεί να αποφασίσουν οι υπεύθυνοι του Δήμου Αγιάς ότι μας θέλουν δίπλα τους !

Με εκτίμηση το Φιλοζωικό Σωματείο Δήμου Αγιάς << ΖΩΗ >>”.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Agronuts
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Όλυμπος
AXON
Νέος Αγών
Μικρές Αγγελίες
thesnea.gr
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^