Fashion City Outlet - Spring In

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έρχεται στη Λάρισα

Με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έρχεται στη Λάρισα
18.07.2018 | 23:39

 

Το ΙΕΚ «ΟΜΗΡΟΣ» έρχεται να δώσει τα …φώτα του στην εκπαίδευση και στη Λάρισα!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος «ΟΜΗΡΟΣ» με την εμπειρία των 70 χρόνων του ετοιμάζει τις εγκαταστάσεις του στο κτήριο που βρίσκεται Ρούσβελτ και Πατρόκλου και συγκεκριμένα εκεί όπου στεγαζόταν η Β’ ΔΟΥ Λάρισας.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση η οποία έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας, (DIVANI) από τον πρόεδρο του ομίλου κ. Νικόλαο Μακρυπλίδη.

Το

Στην εκδήλωση παρέστη και ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Γιώργος Αυτιάς.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ «ΟΜΗΡΟΣ»

Όλα τα τμήματα που θα υπάρξουν στο ΙΕΚ που θα αρχίσει να λειτουργεί στη Λάρισα θα είναι ακριβώς τα ίδια που υπάρχουν και στην Αθήνα.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ έρχεται κοντά στους νέους της Λάρισας και της ευρύτερης Θεσσαλίας (Βόλος, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καλαμπάκα) προσφέροντας ανταγωνιστικά προγράμματα σπουδών προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης υψηλής ζήτησης σε τομείς αιχμής για την ελληνική οικονομία, αλλά και την τοπική οικονομία της Θεσσαλίας.

Το Aegean College συνεργάζεται με κορυφαία βρετανικά πανεπιστήμια, όπως το Coventry University (Top 4% παγκοσμίως) και προσφέρει Bachelors και Mastersστους τομείς της Υγείας, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, των Κοινωνικών Επιστημών, της Πληροφορικής και της Ναυτιλίας.

Επτά ολόκληρες δεκαετίες μετά την ίδρυσή του, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ έχει εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα εκπαίδευσης με βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία.

Από το 1946…

Το 1946 μία ομάδα προσωπικοτήτων της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου, πιστεύοντας πως μόνο μέσα από την Παιδεία μπορεί να ανακάμψει μία χώρα, ιδρύει τον ΟΜΗΡΟ. Μεταξύ αυτών:
ο Δημήτριος Αβραμίδης, εμπνευστής της ίδρυσής του και γενικός γραμματέας του Δ.Σ.,
o ακαδημαϊκός Δημήτριος Λαμπαδάριος,
η δημοσιογράφος-λογοτέχνης Μαίρη Μπουσμπουρέλη,
οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Ι. Κουγιουμτζέλης, Θ. Αναγνωστόπουλος-Πρύτανης,
ο ιδρυτής του Εθνικού Ωδείου, Μανώλης Καλομοίρης,
ο συγγραφέας Στράτης Μυριβήλης.

Η φιλοσοφία και οι αξίες αυτών των ανθρώπων έθεσαν τα θεμέλια του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ.

1955- Πρώτη φορά στη χώρα μας προσφέρονται προγράμματα κατάρτισης γραμματέων και λογιστών.
1960 – Δημιουργείται η «Δημοσιογραφική Σχολή ΟΜΗΡΟΣ». Πολλοί καταξιωμένοι δημοσιογράφοι αρχίζουν την επιτυχημένη τους καριέρα από εδώ!
1981 – Λειτουργούν οι πρώτες «Επαγγελματικές Σχολές ΟΜΗΡΟΣ», θέτοντας τις βάσεις για τη μεγάλη πορεία του Ομίλου στη μεταλυκειακή εκπαίδευση.
Νέοι σπουδαστές αποκτούν για πρώτη φορά πρόσβαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα στην Πληροφορική και τις Νέες Τεχνολογίες!
1992 – Ιδρύεται το «Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο ΟΜΗΡΟΣ» και προσφέρει πτυχία αναγνωρισμένα από το ελληνικό Κράτος.
1994 – Δημιουργείται ο θεσμός των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ηγετική θέση στο χώρο, προσφέροντας κρατικά πτυχία αναγνωρισμένα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ παράλληλα δημιουργεί προγράμματα καινοτόμα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς. Ταυτόχρονα, επενδύει σε άριστες τεχνολογικές υποδομές, σε ανθρώπινο δυναμικό υψηλών προδιαγραφών, αλλά και σε συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρείες νέων τεχνολογιών.
1997- Ιδρύεται το Aegean College. Ο νέος αυτός φορέας ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στηρίζει τις δραστηριότητές του σε υψηλού επιπέδου υποδομές και αναπτύσσει σχέσεις γόνιμης συνεργασίας με εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκόσμιας εμβέλειας, προσφέροντας προπτυχιακά (Bachelor) και μεταπτυχιακά (Master) προγράμματα υψηλού επιπέδου.
Οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες του ΟΜΗΡΟΥεκσυγχρονίζονται, επεκτείνονται και προσαρμόζονται στις νέες απαιτήσεις της αγοράς.
Ιδρύεται η ΟΜΗΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, θυγατρική εταιρεία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ, ένας από τους πρώτους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που ανέπτυξαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (e-learning).
Έχει συνεργαστεί με μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα (ALPHA BANK, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) και μεγάλες εταιρείες για την εκπαίδευση του προσωπικού τους.
Ο ΟΜΗΡΟΣ έχει αποκτήσει πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 για την εκπαίδευση, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
2006- Προστίθενται στο δυναμικό του ΟΜΗΡΟΥ το εργαστήρι Καλών Τεχνών Artis και το Κολλέγιο Αθλητικών Σπουδών Sport College.
2006 – O Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ επενδύει στους τομείς Επιστημών Υγείας και Ανθρωπιστικών Σπουδών.
2009- Έπειτα από τις αλλαγές στο χώρο της Δημόσιας και Ιδιωτικής Παιδείας το Aegean College λαμβάνει Άδεια Ίδρυσης από το Υπουργείο Παιδείας βάσει του ΦΕΚ 1532/Β/27-07-2009 και Άδεια Λειτουργίας βάσει του ΦΕΚ 2139/Β/1-10-2009.
2016 – Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του σε ένα οκταώροφο κτίριο 2.000 τ.μ. στην καρδιά του Πειραιά.
2018 – Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ δραστηριοποιείται στη Θεσσαλία με νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Λάρισας!

Ο ΟΜΗΡΟΣ στην εκπαίδευση

Το

Το 1946 μία ομάδα προσωπικοτήτων της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου ιδρύει τον ΟΜΗΡΟ με την πίστη ότι οι κοινωνίες και οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση αλλάζουν προς το καλύτερο και ανακάμπτουν μόνο μέσα από την Παιδεία.

Μεταξύ αυτών ο βασικός ιδρυτής και Γενικός Γραμματέας του ΔΣ, Δημήτριος Αβραμίδης, o ακαδημαϊκός Δημήτριος Λαμπαδάριος, η δημοσιογράφος-λογοτέχνης Μαίρη Μπουσμπουρέλη, ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Ι. Κουγιουμτζέλης, ο Πρύτανης του ΕΜΠ Θ. Αναγνωστόπουλος, ο ιδρυτής του Εθνικού Ωδείου Μανώλης Καλομοίρης και ο συγγραφέας Στρατής Μυριβίλης.

Οι άνθρωποι αυτοί έθεσαν τα θεμέλια πάνω στα οποία στέκεται και αναπτύσσεται 70 χρόνια μετά ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ και καθόρισαν τις υψηλές αξίες που διέπουν τη δράση του.

Στη διάρκεια των ετών, ο ΟΜΗΡΟΣ καθιερώθηκε ως πρότυπος φορέας Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, με μεγάλη συνεισφορά στην έρευνα και την καινοτομία, αλλά και πλούσιο κοινωνικό έργο.

Τη δεκαετία του 1980 ο ΟΜΗΡΟΣ ήταν από τους πρώτους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που επένδυσαν στην Πληροφορική και τις Νέες τεχνολογίες, ενώ σταδιακά η δραστηριότητά του κάλυψε το σύνολο των πεδίων ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Τα τελευταία χρόνια ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ έχει αναπτύξει άριστα εκπαιδευτικά προγράμματα στα επαγγέλματα Υγείας, τον Τουρισμό και τον Επισιτισμό, αλλά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Επτά ολόκληρες δεκαετίες μετά την ίδρυσή του, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ έχει εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα εκπαίδευσης με βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία.

Έναν οργανισμό με μακρά παράδοση αλλά με κεραίες στραμμένες στο μέλλον.

Αυτή τη στιγμή ο ΟΜΗΡΟΣ αποτελείται από τους εξής φορείς εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης:

Ι.ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ: Αναγνωρισμένο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Aegean College: Αναγνωρισμένο Κολέγιο που προσφέρει Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα σε συνεργασία με Κρατικά Βρετανικά Πανεπιστήμια.
ΚΔΒΜ-2 ΟΜΗΡΟΣ: Κέντρο Δια Βίου Μάθησης που προσφέρει πιστοποιημένα επαγγελματικά σεμινάρια και επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων.
KeyCERT-Modern European Certifications: Φορέας Πιστοποίησης Ανθρωπίνου Δυναμικού αναγνωρισμένος από το Υπουργείο Παιδείας.
ΟΜΗΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Για προγράμματα εξ αποστάσεως φοίτησης (Distance & E-learning Courses).

Ο ΟΜΗΡΟΣ είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ) και της Ένωσης Επιστημόνων Πληροφορικής (ΕΠΥ).

 

Το

Ο ΟΜΗΡΟΣ είναι από τους πρώτους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που ανέπτυξαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω Internet (e-learning) σε συνεργασία με μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα (Alpha Bank, Εμπορική) και εταιρείες.

Ο ΟΜΗΡΟΣ κατέχει Πιστοποιητικό Διασφάλισης Ποιότητας κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 για την εκπαίδευση, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

 Το

Βραβεύσεις-Διακρίσεις

Ο ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα με παγκόσμιο βραβείο στο ενεργητικό του!

1ο Παγκόσμιο Βραβείο GOLDEN CD-ROM για το CD-ROM «Αποκάλυψη» στο Μόντρεαλ του Καναδά, στον παγκόσμιο διαγωνισμό πολυμέσων για ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Young Creative Chevrolet 2011 στην κατηγορία Visual Arts.

1ο βραβείο Multimedia από την Ευρωπαϊκή Ένωση & το Υπουργείο Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικό Τιμητικό Βραβείο από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Εταιρειών για τον Τουρισμό.

Πρωτιά επί σειρά ετών στη διοργάνωση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πολυμέσων & Internet στις ομαδικές και ατομικές σπουδαστικές κατηγορίες.

1ο, 2ο και 3ο Πανελλήνιο Βραβείο στις κατηγορίες Μουσικής, Graphic Design, Φωτογραφίας στο διαγωνισμό Young Creative Chevrolet.

Χρυσό, Ασημένιο, Χάλκινο Μετάλλιο στα Διεθνή Forum Γαστρονομίας.

1ο βραβείο στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης.

Ειδικό Τιμητικό Βραβείο και χρηματικός έπαινος από την ΕΔΙΠΤ στους σπουδαστές των Τμημάτων Δημοσιογραφίας.

Προγράμματα Σπουδών

Τομείς

Διοίκησης & Οικονομίας

Ναυτιλιακών

Επισιτισμού

Τουρισμού

Υγείας

Φαρμάκων & Καλλυντικών

Ομορφιάς

Πληροφορικής

Αυτοματισμού

Εφαρμοσμένων τεχνών

Επικοινωνίας & ΜΜΕ

Πολιτισμού & Αθλητισμού

Παιδαγωγικών

Ηχοληψίας & Μουσικής Τεχνολογίας

Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής

Μηχανολογίας

Προπτυχιακά Προγράμματα

Bachelors

Επιστήμη της Ψυχολογίας
Λογοθεραπεία
Φυσικοθεραπεία
Μαιευτική
Διαιτολογία
Προσχολική Εκπαίδευση
Ειδική Αγωγή
Διοίκηση Επιχειρήσεων
Πληροφορική
Διοίκηση Ξενοδοχειακών Μονάδων
Εργοθεραπεία

Μεταπτυχιακά Προγράμματα

ΜΒΑ

Ηγεσία και Ανάπτυξη Διοίκησης
Μάρκετινγκ
Χρηματοοικονομική Διοίκηση
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
Διοίκηση Μονάδων Υγείας
Διοίκηση Οικολογικών Συστημάτων

ΜSc

Ναυτιλιακά
Προσχολική Εκπαίδευση
Ειδική Αγωγή
Σχολική Ψυχολογία
Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία με Δεξιότητες Συμβουλευτικής

Το όραμά μας

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣδιέπεται από τις αξίες της ανθρωπιστικής παιδείας.
Επένδυση σε νέες τεχνολογίες εκπαίδευσης και λειτουργίας.
Διασφάλιση της ποιότητας στο σύνολο των λειτουργιών.
Οργάνωση και διαρκής ανανέωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των ακαδημαϊκών προγραμμάτων με γνώμονα τις απαιτήσεις της σύγχρονης ελληνικήςκαι ευρωπαϊκής πραγματικότητας.
Η ανάπτυξη και η κινητοποίηση των δημιουργικών δυνατοτήτων και δεξιοτήτων των σπουδαστών επεκτείνοντας την εκπαίδευσή τους και την προσωπική τους καλλιέργεια.
Η οργάνωση προγραμμάτων διά βίου μάθησης με στόχο την επιμόρφωση ενηλίκων και επαγγελματιών με την εφαρμογή των πλέον εξελιγμένων μεθόδων και μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως το σύγχρονο και ασύγχρονο e-learning.

Ταυτότητα

Φοιτητική Μέριμνα.
Εξειδικευμένο Ακαδημαϊκό Προσωπικό.
Υπερσύγχρονα εργαστήρια για κάθε ειδικότητα.
Σύγχρονες Κτηριακές Εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά και της Λάρισας.
Online πλατφόρμα εκπαίδευσης (e–school).
Αναγνωρισμένοι τίτλοι σπουδών.
Συνεργασία με Κορυφαία Κρατικά Βρετανικά Πανεπιστήμια και διεθνείς φορείς Πιστοποίησης.
Πιστοποίηση από το Βρετανικό Συμβούλιο Αναγνωρίσεων (BAC).
ΑκαδημαϊκοίΣύμβουλοι Εκπαίδευσης (Personal Academic Tutors).

Πιστοποιήσεις

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται

με κορυφαία Κρατικά Βρετανικά Πανεπιστήμια και διεθνείς φορείς για την πιστοποίηση των πτυχίων των αποφοίτων του.

Σταδιοδρομία

Στον ΟΜΗΡΟ η πρώτη ημέρα φοίτησης σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας ένταξης στην Αγορά Εργασίας!

Το Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας φέρνει τους σπουδαστές και τους φοιτητές σε επαφή με την αγορά εργασίας διοργανώνοντας

Ημέρες Kαριέρας – Career Days

με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ένταξη των σπουδαστών και των φοιτητών στην εργασιακή και κοινωνική ζωή είναι βασικός στόχος.

Τον ΟΜΗΡΟ εμπιστεύονται οι μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα:Το


Το
Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^