Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Σκληρή αντίδραση Αγοραστού για το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για Πανεπιστήμιο-ΤΕΙ

«Σημαντικές αλλαγές» ζητά και Απ. Καλογιάννης

Σκληρή αντίδραση Αγοραστού για το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για Πανεπιστήμιο-ΤΕΙ
03.07.2018 | 19:18
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
alphawood
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Το σχέδιο που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας για τη συγχώνευση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Θεσσαλίας τέθηκε υπόψη των εμπλεκόμενων φορέων ωστόσο οι πρώτες αντιδράσεις έχουν έρθει στο προσκήνιο. Ήδη για το συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκαν τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός με δήλωσή του, όσο και ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης με γραπτή του τοποθέτηση.

«Το σχέδιο όπως παρουσιάζεται δεν λαμβάνει υπόψη πλήρως τα ακαδημαϊκά κριτήρια αλλά και τις τοπικές κοινωνίες» τόνισε με δηλώσεις του σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Aγοραστός ενώ επισημαίνει ότι το σχέδιο του υπουργείου αδικεί την τεχνολογική εκπαίδευση καθώς και ότι θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές σε αυτό.

«Προκύπτει ένα σχέδιο νόμου απουσία των τοπικών κοινωνιών, για το οποίο δεν ρωτήθηκε η Τ.Α. Όσο η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι εγκλωβισμένη στην απλή διαχείρηση με προτάσεις του τύπου συγχωνεύσεις και πανεπιστημιοποίση του ΤΕΙ, μέσα από μία διαδικασία που γεννά ερωτήματα και αμφιβολίες-όχι μόνο για την αναγκαιότητα αλλά και την ορθότητα τους ως προς την ακαδημαϊκή κρίση και το επίπεδο, τόσο το Υπουργείο θα παραμένει ο ασθενής κρίκος της αλυσίδας που πρέπει να έχουμε ώστε να υπάρχει ένα παραγωγικό μοντέλο στη χώρα. Δεν ερωτηθήκαμε αλλά είπαμε ότι δεν πρέπει να αδικηθεί καμία από τις πόλεις. Πρέπει να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη και ισχυρό πανεπιστήμιο. Νικητές και όχι ηττημένοι» σημείωσε ο κ. Αγοραστός. Επίσης υπογράμμισε ότι αδικείται η τεχνολογική εκπαίδευση και ένα ίδρυμα που έχει πάνω από 40 χρόνια ζωής και οι διαχρονικές προσπάθειες όλων των ανθρώπων για να υπάρξει τεχνολογική εκπαίδευση και ισόρροπη ανάπτυξη όλων των ιδρυμάτων στη Θεσσαλία. Υπάρχει όμως τρόπος να βρεθεί λύση τόσο με ακαδημαϊκά κριτήρια όσο και με κριτήρια ορθής λογικής.

Η τοποθέτηση Καλογιάννη
Από την άλλη και ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, ανέφερε ότι η πρόταση θέλει σημαντικές αλλαγές προαναγγέλλοντας σύσκεψη φορέων την ερχόμενη Παρασκευή.

Στη γραπτή του δήλωση σημειώνει τα εξής: «Η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί βάση για συζήτηση, αλλά χρειάζεται και σημαντικές αλλαγές. Θα αξιοποιήσουμε το χρόνο της διαβούλευσης μέχρι τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου για να καταθέσουμε τη δική μας πρόταση. Η Λάρισα έχοντας αρνητικές εμπειρίες από το παρελθόν, διεκδικεί σημαντικές βελτιώσεις στο σχέδιο, τις οποίες θα συζητήσουμε σε μια πρώτη συνάντηση μεταξύ των φορέων της πόλης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Η συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το Α/ ΤΕΙ Θεσσαλίας, μπορεί υπό προϋποθέσεις να δημιουργήσει ένα νέο Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα, ισχυρό και ανταγωνιστικό, στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό χώρο».  

Χρυσόστομος ΤρίμμηςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^