Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Αρνητικά μηνύματα από Σπίρτζη και Φάμελλο για Αχελώο

Προκρίνουν τη λύση των εναλλακτικών έργων

Αρνητικά μηνύματα από Σπίρτζη και Φάμελλο για Αχελώο
11.10.2017 | 13:24
Φυτικά Επιδόρπια ΚΑΡΠΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΟΛΥΜΠΟΣ
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ ΡΙΖΟΥΛΗΣ
Fashion City Outlet
ICBS

Αρνητικά είναι τα μηνύματα από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών όσον αφορά τα έργα για την ολοκλήρωση της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου, με βάση τις δηλώσεις του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη και του αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελλου, που βρέθηκαν σήμερα στη Λάρισα στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου. Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι αυτό που προέχει είναι ο περιορισμός της σπατάλης των υδατικών αποθεμάτων της Θεσσαλίας, ενώ ο κ. Φάμελλος συμπλήρωσε ότι τα έργα που προκρίνει η κυβέρνηση μπορούν να έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση σε αντίθεση με τον Αχελώο.

Αρνητικά

Χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης σημείωσε: «Η Θεσσαλία πρέπει να μπει σε λογική ορθολογικής διαχείρισης των υδάτων. Δεν είναι λύση έργα σαν τον Αχελώο όταν έχουμε και τα προβλήματα που είχαμε. Υπάρχουν υδάτινοι πόροι και συστήματα που πρέπει να εγκατασταθούν, και δίκτυα στον κάμπο της Θεσσαλίας. Πρέπει να φύγουμε από τη σπατάλη των υδάτινων πόρων και από τους τρόπους με τους οποίους τους σπαταλάμε. Από τους ανοιχτούς οδηγούς σε κλειστά κυκλώματα και να προχωρήσουμε μ αυτόν τον τρόπο».

Από την άλλη ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο θέμα της χρηματοδότησης. «Εμείς είμαστε σοβαροί. Θέλουμε η Θεσσαλία να έχει μέλλον, να υπάρχει παραγωγική ανασυγκρότηση. Γι αυτό και καταθέτουμε μία εναλλακτική λύση. Δεσμευόμαστε ταυτόχρονα ότι αυτή η πρόταση έχει χρηματοδότηση. Η πρόταση του Αχελώου δεν έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Η πρόταση όμως με τα φράγματα έχει το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης με μεγάλη δέσμευση, έχει το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Μπορεί η πρόταση να είναι ακριβότερη, πράγματι η Ελληνική Πολιτεία θα έρθει να πληρώσει περισσότερα για τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα και το κακό που έκαναν, και έφτασαν τη στάση του υδροφόρου ορίζοντα κάτω από τα 400 μέτρα.

 

Όσον αφορά το θέμα των διοδίων, ο υπουργός Υποδομών παρέπεμψε στις συμβάσεις που υπάρχουν με την παραχωρησιούχο εταιρεία, κάνοντας λόγο για μία σκληρή διαπραγμάτευση από την πλευρά της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει σε βάρος των πολιτών. «Είναι ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Έχουμε δεσμευθεί ότι θα υλοποιήσουμε μέσα στον χρόνο τον διαγωνισμό για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων και σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες που χρηματοδότησαν τα έργα θα προσπαθήσουμε να έχουμε μείωση των διοδίων» σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.

Χρυσόστομος Τρίμμης

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Μαουσίδης-Νάνος

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΝΤΙΖΕΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
karatzios music services
Μικρές Αγγελίες
thesnea.gr
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^