Ειδήσεις, νέα για Διεθνή

Η κλιματική αλλαγή «έπνιξε» ήδη την Αλεξάνδρεια. Επόμενη η Ελλάδα;

Ο ΟΗΕ είχε προειδοποιήσει ότι η Μεσόγειος είναι ιδιαίτερα ευάλωτ

Η κλιματική αλλαγή «έπνιξε» ήδη την Αλεξάνδρεια. Επόμενη η Ελλάδα;
19.01.2017 | 11:55
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Μερικές από τις ορατές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου παρουσιάζει ο Guardian, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας για την ζωντανή αναμετάδοση από «την πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής».

Το τελευταίο 24ωρο πριν την ορκωμοσία του εκλεγμένου πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και την κατάληψη σημαντικών κυβερνητικών θέσεων από αρνητές τις κλιματικής αλλαγής, η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας θα δημοσιεύει ιστορίες από τις περιοχές του πλανήτη όπου παρουσιάζονται οι πρώτες ορατές επιπτώσεις της ανθρώπινης επέμβασης στο φυσικό περιβάλλον.

Στις ακτές της Αλεξάνδρειας, τα επίπεδα της στάθμης του νερού έχουν ανέβει αισθητά και οι επιχειρηματίες έχουν αρχίσει να ανησυχούν ότι σύντομα θα πλημμυρίσουν οι επιχειρήσεις τους. Τα νερά έχουν ήδη καλύψει αρχαιολογικούς χώρους, ενώ το ασταθές έδαφος έχει οδηγήσει στην κατάρρευση πολλών σύγχρονων κτιρίων.

«Πριν πλημμυρίσουμε πριν από μερικά χρόνια, δεν πιστεύαμε ότι το νερό θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο υπεύθυνος μιας παραθαλάσσιας καφετέριας.

Στην Ροζέτα, η οποία απέχει 65 χλμ από την Αλεξάνδρεια, παρατηρούνται ιδιαίτερα ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι καταιγίδες πρωτοφανούς έντασης έχουν συχνά ξεριζώνουν δέντρα, ενώ οι κάτοικοι καλούνται να επιδιορθώνουν συνεχώς τις στέγες των σπιτιών τους. Τέτοιου είδους ζημιές από τις βροχοπτώσεις ήταν σπάνιες στο παρελθόν, ενώ ακόμα και το Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας επιβεβαιώνει ότι τα «ακραία φαινόμενα» οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

Υπενθυμίζουμε ότι και η χώρα μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο ΟΗΕ είχε προειδοποιήσει ότι η Μεσόγειος είναι ιδιαίτερα ευάλωτη και πως ως το 2080 περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι θα επηρεαστούν από την άνοδο της στάθμης των υδάτων.

Πηγή huffingtonpost.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Διεθνή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^