Ειδήσεις, νέα για Τρίκαλα

Μεταρέπονται σε Μουσείο Τσιτσάνη οι παλιές φυλακές Τρικάλων

Το έργο προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ επισκέφτηκαν Κ. Αγοραστός και Χ. Μιχαλάκης

Μεταρέπονται σε Μουσείο Τσιτσάνη οι παλιές φυλακές Τρικάλων
08.09.2016 | 14:42
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
ΑΝΑΣΑ - Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΓια περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
( www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr,
  www.aedep.gr, www.espa.gr )
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO

Ολοκληρώνονται οιεργασίες αποκατάστασης των παλαιών φυλακών Τρικάλων που θα στεγάσουν το μουσείοΤσιτσάνη


Το έργοπροϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ επισκέφτηκαν Κ. Αγοραστός και Χ. Μιχαλάκης

 

Κώστας Αγοραστός: «Σημαντικό έργοπολιτισμού, που αλλάζει τη μορφή του κέντρου των Τρικάλων»

 

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των παλαιών φυλακώνΤρικάλων, που θα στεγάσουν το μουσείο Τσιτσάνη. Το έργο προϋπολογισμού 2.000.000,00ευρώ επισκέφτηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και οαντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης. Το έργο υλοποιείται με πόρουςτου ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2007-2013 με τίτλο: «Επανάχρηση κεντρικού κτιρίου παλαιώνφυλακών Τρικάλων - Κέντρο Έρευνας Βασίλης Τσιτσάνης».

 Μεταρέπονται σε Μουσείο Τσιτσάνη οι παλιές φυλακές Τρικάλων

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Μετά από μεγάλες καισυντονισμένες προσπάθειες της αιρετής Περιφέρειας, του Υπουργείου Πολιτισμούκαι του Δήμου Τρικκαίων, ολοκληρώνουμε ένα ξεχωριστό έργο πολιτισμού για ταΤρίκαλα. Ένα έργο, το οποίο αλλάζει αρχιτεκτονικά και περιβαλλοντικά τη μορφήτου κέντρου της πόλης. Πρόκειται για το σημείο όπου βρίσκονται οι παλιέςφυλακές και μέχρι πρότινος αποτελούσε εστία περιβαλλοντικής ρύπανσης. Εκείπλέον δημιουργείται το Μουσείο Τσιτσάνη προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ. Με αυτό τοέργο ολοκληρώνεται η ανάπλαση του κεντρικού ιστού της πόλης των Τρικάλων,αναβαθμίζεται ένας χώρος με έμφαση στον πολιτισμό και ταυτόχρονα γίνεται πράξηη δωρεά της οικογένειας Τσιτσάνη στην πόλη των Τρικάλων. Πρόκειται για ένα σπουδαίογεγονός, διότι ο Τσιτσάνης ήταν μεγάλος μουσικο-συνθέτης και το Μουσείο αυτό θααποτελέσει πόλο έλξης για τους μουσικόφιλους και όχι μόνο».

 

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι τα έργα αυτάστηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία καικοινωνία. Στον χώρο του μουσείο παραβρέθηκε ακόμα και η πρόεδρος του μουσείου,δημοτική σύμβουλος κα Βασιλίνα Μιλτιάδου.

 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό ΤαμείοΠεριφερειακής Ανάπτυξης για το ποσό των 1.561.853,72 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό των158.146,26 ευρώ καλύπτεται από ιδίους πόρους του Δήμου Τρικκαίων, σύμφωνα μετην ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Το έργο έχει ως φορέα υλοποίησης την ΤεχνικήΥπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων.

 Μεταρέπονται σε Μουσείο Τσιτσάνη οι παλιές φυλακές Τρικάλων

Σημειώνεται ότι, το υπόψη έργο υλοποιείται παράλληλα με τοέργο «Προστασία – ανάδειξη λουτρού στο κτίριο παλαιών φυλακών Τρικάλων»,προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, που εκτελείται από την 19η Ε.Β.Α., το οποίο έχειήδη ξεκινήσει. Οι παρεμβάσεις αφορούν στον ισόγειο χώρο του κτιρίου των Φυλακώνόπου και ανευρεθήκαν τα λουτρά. 

 

Στόχος του έργου ήταν η αποκατάσταση της δομικής ενίσχυσήτου κτιρίου, η οποία θα εξασφαλίσει τη φυσική διατήρηση του μνημείου. Ηαποκατάσταση του κτιρίου και σε συνδυασμό με το παρακείμενο τέμενος, θαδιαμορφώσει μια σφαιρική εικόνα της αρχιτεκτονικής εκείνης της εποχής στηνπεριοχή. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα αποδοθεί στο κοινό ένας χώρος μεδιαχρονικότητα και πολυπολιτισμικότητα: ένας αμιγώς αρχαιολογικός χώρος μεοργανωμένη αρχιτεκτονική και ιστορική δομή στο ισόγειο και ένας χώρο μεαναφορές στην μουσική δημιουργία Τρικαλινών συνθετών στον πάνω όροφο που θααποτελούν ξεχωριστές οντότητες με βελτιωμένες συνθήκες επισκεψιμότητας και θασυμβάλουν στην τουριστική προβολή της πόλης αλλά και στην ανάπτυξη του τοπικούπεριφερειακού χώρου.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Τρίκαλα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
alphawood
Agronuts
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^