ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Καιρός - Ζιακόπουλος: Ολική μεταβολή το επόμενο 24ωρο - Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Η πορεία του καιρού μέχρι τα μέσα Ιουλίου

Άστατο θα είναι το σκηνικό του καιρού το επόμενο 24ωρο
Σύμφωνα με την πρόγνωση του Δημήτρη Ζιακόπουλου, την Πέμπτη (9/7), στην ανατολική και τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα καθώς και στο Β. Αιγαίο οι συνθήκες θα γίνουν πιο ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 5 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία και το Αιγαίο 6 μποφόρ. Στο Α-ΒΑ Αιγαίο οι βοριάδες δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να φθάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα θα σημειώσει μικρή πτώση.
Την Παρασκευή (10/7), η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στα ορεινά κυρίως της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι μόνο στα νοτιοανατολικά πελάγη θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.
Το Σαββατοκύριακο (11-12/7), αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, με τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά να φτάνουν τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση του meteo για την Πέμπτη 9 Ιουλίου
Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Από το πρωί νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τόπους και στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στα υπόλοιπα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και στα ορεινά της Κρήτη και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη το μεσημέρι και απόγευμα. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν και θα εξασθενίσουν μετά το απόγευμα.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 21 έως 33, στη Θεσσαλία από 24 έως 35, στην Ήπειρο από 16 έως 31, στη Στερεά από 19 έως 35, στην Πελοπόννησο από 17 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 33, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 35, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 20 έως 32, και στην Κρήτη από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση μετά το απόγευμα, οπότε δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βόρειοι ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί θα ενισχυθούν και θα φτάνουν κατά τόπους τα 5 έως 6 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το πρωί με πιθανότητα τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
newsbomb.gr
- ΒΟΛΟΣ | 08.07.2026 | 20:57
Κουτσούμπας από τον Βόλο: Καλούμε το λαό της Μαγνησίας να στηρίξει το ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές …τον Οκτώβριο (βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.07.2026 | 20:54
«Είχε 3 μαχαιριές και ακατάσχετη αιμορραγία, σταμάτησα τη ροή με ζώνη» (video) - ΒΟΛΟΣ | 08.07.2026 | 20:47
ΚΚΕ: Στον Βόλο σήμερα ο Δημήτρης Κουτσούμπας - ΛΑΡΙΣΑ | 08.07.2026 | 20:41
Στη Βουλή η πολεοδομική εκκρεμότητα της Παραλίας Κουλούρας με ερώτηση Κόκκαλη - ΛΑΡΙΣΑ | 08.07.2026 | 20:20
E. Λιακούλη στη Βουλή: «Αδικία : Να επανεξετασθούν άμεσα τα κριτήρια για ειδική ενίσχυση του βαμβακιού στη Θεσσαλία » - ΕΛΛΑΔΑ | 08.07.2026 | 20:16
Καιρός - Ζιακόπουλος: Ολική μεταβολή το επόμενο 24ωρο - Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες - ΒΟΛΟΣ | 08.07.2026 | 20:10
Ζευγάρι εγκλωβίστηκε σε δυσπρόσιτη παραλία του Παγασητικού - ΕΛΛΑΔΑ | 08.07.2026 | 20:01
Άργος: Η στιγμή που το περιπολικό σπεύδει στο σημείο όπου έχουν πέσει οι πυροβολισμοί
- ΛΑΡΙΣΑ | 08.07.2026 | 00:22
Σοκ στη Λάρισα: Δύο ανήλικοι τραυματίες από μαχαιρώματα έπειτα από συμπλοκή σε πάρκο στην οδό Αιόλου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.07.2026 | 09:24
Αγορά σκληρού σίτου: Στα 315 ευρώ η κορυφή στη Νότια Ιταλία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.07.2026 | 11:52
Προωθείται η τελική επιχορήγηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της Θεσσαλίας για τις ζημιές του «Ντάνιελ» - ΛΑΡΙΣΑ | 07.07.2026 | 09:51
Λάρισα: Τέλος για ιστορικό ζαχαροπλαστείο – Πωλείται μαζί με την μυστική συνταγή για το καλύτερο εκμέκ (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.07.2026 | 12:25
Aιματηρή συμπλοκή με ανήλικους τα μεσάνυχτα στο πάρκο της οδού Αιόλου στη Λάρισα-διασώστης έκανε τουρνικέ στον τραυματία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.07.2026 | 09:47
Θλίψη στη Λάρισα: Ο 55χρονος Ιωάννης Δασκουλίδης έφυγε από την ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.07.2026 | 09:14
Τακούδης: Χωρίς καύσωνα ο Ιούλιος για τη Θεσσαλία- αστάθειες την Πέμπτη (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.07.2026 | 09:42
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από την ζωή










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed