ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Δίκη Τεμπών: Σήμερα οι τοποθετήσεις των συνηγόρων – Ένταση και αντιδράσεις χθες για τη στάση του δημοσίου
Σε ένα μήνα θα επαναληφθεί η διαδικασία για να ανακατασκευαστεί η αίθουσα

Με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη (28/4), η δίκη για το πολύκροτη υπόθεση των Τεμπών, σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα που διαμορφώθηκε από τις εξελίξεις της προηγούμενης συνεδρίασης.
Η διαδικασία αναμένεται να επικεντρωθεί στις δηλώσεις παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας, με εξαίρεση τους τέσσερις συνηγόρους που εκπροσωπούν τους κατηγορούμενους κατά των οποίων στρέφεται η δήλωση του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς τους έχει δοθεί επιπλέον χρόνος προετοιμασίας.
Παράλληλα, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της οπτικοακουστικής κάλυψης της δίκης, το οποίο θα εξεταστεί σε επόμενο στάδιο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας νομιμοποίησης των παραστάσεων.

Ένταση για τη στάση του Ελληνικού Δημοσίου
Η χθεσινή συνεδρίαση σημαδεύτηκε από έντονες αντιδράσεις, μετά την απόφαση του Ελληνικού Δημοσίου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας μόνο κατά τεσσάρων από τους συνολικά 36 κατηγορουμένους.
Συγκεκριμένα, η δήλωση αφορά τρεις σταθμάρχες και τον επιθεωρητή τους, οι οποίοι, σύμφωνα με τη σχετική τοποθέτηση, αποτελούν τον «στενό πυρήνα» της υπόθεσης, με άμεση σύνδεση των καθηκόντων τους με την πρόκληση της τραγωδίας.
Η επιλογή αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων και συνηγόρους κατηγορίας, οι οποίοι κάνουν λόγο για επιλεκτική απόδοση ευθυνών και περιορισμό της υπόθεσης αποκλειστικά στον ανθρώπινο παράγοντα, αφήνοντας εκτός άλλες πιθανές ευθύνες.
Αντιδράσεις συγγενών και διακοπή της διαδικασίας
Συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν να βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης όλοι οι κατηγορούμενοι, ώστε να λογοδοτήσουν για το σύνολο των πράξεων και παραλείψεών τους, υπογραμμίζοντας ότι σχεδόν 38 μήνες μετά την τραγωδία εξακολουθούν να αναμένουν πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Την ίδια ώρα, εντάσεις προκλήθηκαν και από το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για επιπλέον χρόνο προκειμένου να τοποθετηθούν επί της τρισέλιδης δήλωσης του Δημοσίου, αίτημα που έγινε δεκτό από την έδρα.
Η εξέλιξη αυτή συνέβαλε στην περαιτέρω όξυνση του κλίματος στην αίθουσα και οδήγησε τελικά σε διακοπή της συνεδρίασης.
Διακοπή της δίκης και ζητήματα καταλληλότητας αίθουσας
Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι, μετά τη σημερινή συνεδρίαση, η δίκη θα διακοπεί για τουλάχιστον 30 ημέρες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης στην αίθουσα όπου διεξάγεται η διαδικασία, στο campus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας σχετικά με την καταλληλότητα του χώρου, με συλλογή στοιχείων από την Πολεοδομία και την Πυροσβεστική, καθώς και με τη διενέργεια αυτοψιών από πραγματογνώμονα.
Η υπόθεση συνεχίζει να συγκεντρώνει έντονο ενδιαφέρον, με το ζητούμενο να παραμένει η πλήρης απόδοση ευθυνών για μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.05.2026 | 21:52
«Ελπίδα για τη Δημοκρατία» το κόμμα της Καρυστιανού: Απαίτηση της κοινωνίας να μην επιτρέψει άλλο τον ευτελισμό της χώρας - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.05.2026 | 19:13
«Ελπίδα για τη Δημοκρατία, Μαρία Καρυστιανού, Ανεξάρτητο Κίνημα Πολιτών» το όνομα του κόμματος -Δείτε live - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 19:02
Όλυμπος: Τραυματίστηκε πυροσβέστης κατά την επιχείρηση εντοπισμού ορειβάτη - ΒΟΛΟΣ | 21.05.2026 | 18:57
Στον Βόλο η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή για ημερίδα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.05.2026 | 18:40
Εκατοντάδες εργαζόμενοι στις δομές των δήμων της Θεσσαλίας μένουν άνεργοι με τη λήξη των προγραμμάτων ΕΣΠΑ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.05.2026 | 18:22
Σοκαριστική έρευνα: 529 άτομα ανά 100.000 κατοίκους στη Θεσσλία με Πάρκινσον-αιτία νερό, υπέδαφος, φυτοφάρμακα (ΦΩΤΟ+video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.05.2026 | 17:58
ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν τα μη πολιτικά πρόσωπα - ΕΛΛΑΔΑ | 21.05.2026 | 15:47
Αναστολή καθηκόντων και ΕΔΕ για τον αναισθησιολόγο που ζήτησε φακελάκι από ασθενή
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.05.2026 | 18:50
Αυτά είναι τα οικολογικά σχήματα που θα πληρωθούν το Μάιο - ΕΛΛΑΔΑ | 20.05.2026 | 13:10
Θρίλερ εν κινήσει στη Ναύπακτο: Τεράστιο φίδι μπλόκαρε το τιμόνι αυτοκινήτου - ΒΟΛΟΣ | 20.05.2026 | 10:04
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 21.05.2026 | 14:11
Στο «κόκκινο» οι εξελίξεις στην ΑΕΛ Novibet: Οι νέοι ενδιαφερόμενοι και το «πράσινο φως» - ΕΛΛΑΔΑ | 21.05.2026 | 13:41
Καιρός: Προειδοποίηση των Ιταλών μετεωρολόγων για την Ελλάδα - «Προσέξτε τις επόμενες ώρες» - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 12:52
Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 20.05.2026 | 18:10
Τραυματίας μετά από σύγκρουση ΙΧ με μηχανάκι στα Τάμπάκικα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 09:52
Θλίψη στην Ελασσόνα: Έφυγε από τη ζωή 51χρονος













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed