ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Δίκη Τέμπη: Ανοίγει σήμερα ξανά η αυλαία – Ολοκληρώνεται η διαδικασία της υποστήριξης κατηγορίας
Οι δικαστές αφού ακούσουν τις ενστάσεις θα κληθούν να αποφασίσουν για αυτές

Είκοσι μέρες μετά την τελευταία συνεδρίαση ανοίγει και πάλι σήμερα η αυλαία στη δίκη για την τραγωδία των Τεμπών.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποστήριξης κατηγορίας με τα βλέμματα των παραγόντων της δίκης να είναι στραμμένα στους εκπροσώπους του δημοσίου, οι οποίοι αναμένεται να εξηγήσουν την επιλογή και την απόφαση τους να βρεθούν απέναντι από τους 36 κατηγορουμένους στην εμβληματική αυτή δίκη.
Την προηγούμενη φορά που συνεδρίασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας οι δικηγόροι του δημοσίου είχαν δηλώσει την πρόθεση τους να βρίσκονται στα έδρανα υποστήριξης της κατηγορίας ,στη θέση δηλαδή εκείνη που βρίσκονται τόσο οι συγγενείς των θυμάτων όσο και οι δικηγορικού σύλλογοι της χώρας.
Μια κίνηση που είχε προκαλέσει έκπληξη στους παράγοντες της δίκης ,που σήμερα θα αναμένουν από τους νομικούς παραστάτες του δημοσίου να εξηγήσουν την απόφαση τους αυτή και να αιτιολογήσουν ακριβώς το περιεχόμενο της παρουσίας τους ,αναμένοντας πιθανές ενστάσεις από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων υποστήριξης της κατηγορίας ή …σκυτάλη θα περάσει στους υπερασπιστές των κατηγορουμένων οι οποίοι αναμένεται με τη σειρά τους να διατυπώσουν ενστάσεις για συγκεκριμένες παραστάσεις υποστήριξης κατηγορίας ανοίγοντας τα πρώτα τους χαρτιά στην ποινική διαδικασία.
Παρόντες και σήμερα θα είναι συγγενείς θυμάτων και τραυματίες που έζησαν την κόλαση και κατάφεραν να βγουν ζωντανοί, ενώ άγνωστο παραμένει πόσοι από τους κατηγορουμένους θα είναι παρόντες στο εδώλιο καθώς οι περισσότεροι ,όπως φάνηκε και στις προηγούμενες συνεδριάσεις έχουνε επιλέξει να εκπροσωπούνται ,όπως έχουν δικαίωμα από τους δικηγόρους τους .
Οι δικαστές αφού ακούσουν τις ενστάσεις θα κληθούν να αποφασίσουν για αυτές, πριν δοθεί και πάλι ομόλογός στην υποστήριξη κατηγορίας για να υποβάλει τις δικές της ενστάσεις για αλλά θέματα.
Σε κάθε περίπτωση,όπως εκτιμάται ,το στάδιο αυτό που είναι μεν τυπικό αλλά συνδέεται και με την ουσία της πολύκροτης δίκης, λόγω του μεγάλου αριθμού των δικηγόρων από τη μια και την άλλη πλευρά εκτιμάται ότι θα διαρκέσει αρκετές συνεδριάσεις.
Και είναι κρίσιμο να λυθούν όλα αυτά τα ζητήματα που θα τεθούν από όλες τις πλευρές, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η δίκη και να ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων.
Ούτως ή άλλως η εξέλιξη της ποινικής δίκης για την τραγωδία των Τεμπών θα έχει μεγάλη διάρκεια καθώς από το βήμα μέσα στους επόμενους μήνες θα περάσουν εκατοντάδες μάρτυρες.
Το ζητούμενο είναι εξάλλου από όλες τις πλευρές να διεξαχθεί μια δίκαιη δίκη με σεβασμό στα δικαιώματα και των συγγενών των θυμάτων που ζητούν απόδοση δικαιοσύνης στη μνήμη των δικών τους ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα ,αλλά και στα δικαιώματα των κατηγορουμένων που έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο.
Υπενθυμίζεται τέλος ότι κατά περίπτωση το κατηγορητήριο περιλαμβάνει αδικήματα για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών,ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.05.2026 | 12:10
Καιρός: Υποτροπικός αντικυκλώνας πάνω από την Ελλάδα - Πότε έρχεται και τι θα φέρει - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2026 | 11:57
Ανείπωτη τραγωδία στη Ραχούλα Λάρισας- 58χρονος έπεσε με το τρακτερ του σε κενό 10 μέτρων και καταπλακώθηκε - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2026 | 11:48
Στη Λάρισα ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με εργαζόμενους στη ΔΥΠΑ (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.05.2026 | 09:54
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2026 | 09:36
Περισσότεροι από 500 μαθητές στο Πάρκο των Χρωμάτων για το Πανηγύρι της πόλης μου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.05.2026 | 09:18
Στο Μαργαρίτη Σχοινά σήμερα ο Κουρέτας- τα θέματα που θα θέσει (video) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.05.2026 | 07:43
Ξεσπά γιος εργαζόμενης θύματος στη Βιολάντα για απελευθέρωση του διευθυντή -«Είχε δώσει εντολή να λένε ότι μύριζε ο βόθρος» - ΕΛΛΑΔΑ | 13.05.2026 | 07:30
Ο φόβος της αποτυχίας στις πανελλήνιες και η κατάθλιψη «έσπρωξαν» τις δύο 17χρονες στο κενό
- ΕΛΛΑΔΑ | 12.05.2026 | 11:52
Σταύρος Φλώρος: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση - μάχη να κρατηθεί στη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 12.05.2026 | 08:17
Σταύρος Φλώρος: Αυτός είναι ο παίκτης του Survivor που τραυματίστηκε - Ακρωτηριάστηκε στο δεξί πόδι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.05.2026 | 09:26
Αγριοβρώμη στα στάρια, ζιζάνια και μύκητες σε βίκο, φακή, σε απόγνωση οι Θεσσαλοί αγρότες- μόνη λύση η καύση σιτοκαλαμιών - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 12.05.2026 | 09:02
Δυσάρεστες εκπλήξεις από τις Βρυξέλλες για την αγροτική παραγωγή της Θεσσαλίας - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 13.05.2026 | 00:05
Eurovision 2026: Εκρηκτική η εμφάνιση του Akylas στον ημιτελικό -Το «Ferto» περασε στον τελικό του Σαββάτου [βίντεο] - ΛΑΡΙΣΑ | 12.05.2026 | 08:33
Δύο Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.05.2026 | 12:43
Καθοδόν πληρωμές 807 εκατ., μέσα Ιουνίου ανοίγει το ΟΣΔΕ, το χρονοδιάγραμμα Σχοινά-Πιτσιλή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.05.2026 | 14:40
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναβαθμίζει με σύγχρονο εξοπλισμό το Νοσοκομείο Καρδίτσας (ΦΩΤΟ)











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed