ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας νέος υπερσύχρονος εξοπλισμός στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. Λάρισας
Κουρέτας: Υπέρηχος και για όσους δεν έχουν να πάνε σε ιδιωτική κλινική

Σε ανάρτησή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση του υπέρηχου στη Μαιευτική κλινική του Πανεπιστημιακού:
Η περιφέρεια Θεσσαλίας εξόπλισε με νέο σύγχρονο υπέρηχο και νέο μηχάνημα ενδοσκοπικου ελέγχου αξίας 250.000 ευρώ. Για την ασφαλή παρακολούθηση των εγκύων που μέχρι χθες γινόταν μόνο σε ιδιωτικές κλινικές . Γιατί στο πανεπιστημιακό γεννάνε και εκεί γυναίκες που δεν έχουν τη οικονομικη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτική κλινική. Και εμάς μας ενδιαφέρουν όλοι οι πολίτες. Ειδικά αυτοί με χαμηλό εισόδημα . Να μπορούν να πάνε στο γιατρό δωρεάν .
Η Μαιευτική -Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας παρέλαβε και χρησιμοποιεί ήδη τον νέο υπερηχογράφο προγεννητικού ελέγχου και τον σύγχρονο ενδοσκοπικό εξοπλισμό, που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η αναβάθμιση αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στη λειτουργία της Κλινικής, καθώς ενισχύει την ασφαλή παρακολούθηση των εγκύων και την ποιότητα των χειρουργικών επεμβάσεων.
Ο προϋπολογισμός των δύο έργων ανέρχεται στις 248.580 ευρώ, μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) 2021-25 ( Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), από το οποίο θα δαπανηθούν με βάση τον προγραμματισμό συνολικά 7.253.443,84 ευρώ για την αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας της περιοχής.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων δήλωσε: «Ο νέος εξοπλισμός παραδόθηκε εντός των χρονοδιαγραμμάτων, αποδεικνύοντας τη συνέπεια της Περιφέρειας στην υλοποίηση σημαντικών έργων υγείας και την καλή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Με τον εξοπλισμό στην Μαιευτική Κλινική θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις γυναίκες της Θεσσαλίας. Τέτοιες υπηρεσίες υπήρχαν μόνο στον ιδιωτικό τομέα , με υψηλό κόστος και ανάγκη μετακίνησης».
«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την καθοριστική συμβολή της στην αναβάθμιση του εξοπλισμού, η οποία ήδη αποτυπώνεται στην ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών» επισημαίνει από την πλευρά του ο Διευθυντής της Κλινικής, Καθηγητής Αλέξανδρος Ι. Δαπόντε και προσθέτει ότι «πριν από την παρέμβαση, η Κλινική λειτουργούσε με σημαντικούς περιορισμούς λόγω μη αναβαθμισμένου εξοπλισμού όπως υποδείχθηκε και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Στο πλαίσιο αυτό προωθήθηκαν δια της Διοίκησης προς την ΥΠΕ και προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας -η οποία και ανταποκρίθηκε άμεσα – τα σχετικά αιτήματα».
Όπως σημειώνει ο κ. Δαπόντε, η χρησιμότητα του υπερηχογράφου στο Τμήμα Παθολογίας της Κυήσεως και στο Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής έγκειται στην έγκαιρη διάγνωση, την παρακολούθηση και τη διαχείριση κυήσεων υψηλού κινδύνου.
Όπως εξηγεί στο Τμήμα Παθολογίας της Κυήσεως νοσηλεύονται έγκυες με κάποια παθολογική κατάσταση του εμβρύου ή της εγκύου. Στο δε Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής ελέγχονται υπερηχογραφικά όλες οι έγκυες γυναίκες της περιοχής ευθύνης του Νοσοκομείου κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους ( περίπου 3.500 ανά έτος) .
Με τον νέο υπερηχογράφο τελευταίας τεχνολογίας δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας κοντά στον τόπο τους, που ήταν διαθέσιμες μόνο στον ιδιωτικό τομέα, μειώνοντας την ανάγκη μετακίνησης και τις ανισότητες στην πρόσβαση στη φροντίδα. Παράλληλα, η προμήθεια του ενδοσκοπικού εξοπλισμού στην κλινική, όπου διενεργούνται ετησίως περίπου 1500 χειρουργεία ,θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη ενδοσκοπικών δεξιοτήτων του ιατρικού προσωπικού σύμφωνα με σύγχρονες πρακτικές. Θα επιτρέψει την εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού ασθενών, και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας».
Σύμφωνα με τον κ. Δαπόντε «η αναβάθμιση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη διαρκή εξέλιξη της Κλινικής, η οποία, για περισσότερα από 26 χρόνια, εξυπηρετεί το σύνολο του πληθυσμού της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (περίπου 1.200.000 πολίτες), ως το μοναδικό τριτοβάθμιο νοσηλευτικό κέντρο της περιοχής, με κομβικό ρόλο τόσο στην παροχή εξειδικευμένης φροντίδας όσο και στην εκπαίδευση νέων ιατρών».
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 17.05.2026 | 23:20
Η δήλωση του Γιάννη Μπουρούση και η αφιέρωση στον μικρό Κωνσταντίνο - ΕΛΛΑΔΑ | 17.05.2026 | 23:17
METEO: Η ακτινογραφία της ξηρασίας στην Ελλάδα – Ποιες περιοχές «διψούν» - ΛΑΡΙΣΑ | 17.05.2026 | 22:56
Εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων στον Τύρναβο (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.05.2026 | 22:48
Με μεγάλη συμμετοχή ο ορεινός αγώνας ποδηλασίας στην Αργιθέα - ΛΑΡΙΣΑ | 17.05.2026 | 22:45
Φωτιά σε χωριό έξω από τη Λάρισα -δείτε εικόνες - ΕΛΛΑΔΑ | 17.05.2026 | 21:48
Ρόδος: Μάνα και κόρη οι δύο νεκρές στο φρικτό τροχαίο- συγκλονιστικές εικόνες - ΔΙΕΘΝΗ | 17.05.2026 | 21:45
Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον Μάικλ Τζάκσον: Τον κακοποιούσαν ως παιδί, αλλά είχε μάθει να πιστεύει πως ήταν παιχνίδι - ΕΛΛΑΔΑ | 17.05.2026 | 21:42
Τροχαίο στην Ελευσίνα: Τρεις βαριά τραυματίες
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.05.2026 | 22:45
Φωτιά σε χωριό έξω από τη Λάρισα -δείτε εικόνες - ΕΛΛΑΔΑ | 17.05.2026 | 16:42
Ρόδος: Τραγωδία – Δύο γυναίκες νεκρές σε τροχαίο δυστύχημα στ’ Αφάντου - ΛΑΡΙΣΑ | 17.05.2026 | 14:29
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΕΛΛΑΔΑ | 17.05.2026 | 21:48
Ρόδος: Μάνα και κόρη οι δύο νεκρές στο φρικτό τροχαίο- συγκλονιστικές εικόνες - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 17.05.2026 | 17:23
Η Αναγέννηση κέρδισε τον Σύλλα Αιδηψού και πήρε την άνοδο (77-55) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.05.2026 | 16:19
Καταγγελία – σοκ Παύλου Ασλανίδη από τα Χανιά: Δεξαμενές Προπανίου κάτω από τη δικαστική αίθουσα στη Λάρισα - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.05.2026 | 16:07
Εντυπωσιακό θέαμα στην Καρδίτσα με το Distinguished Gentlemans Ride (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 17.05.2026 | 21:42
Τροχαίο στην Ελευσίνα: Τρεις βαριά τραυματίες













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed