ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συνεδριάζoυν τo απόγευμα τα μπλόκα της Καρδίτσας και Νίκαιας για τη συνέχεια ή μη των κινητοποιήσεων
Το απόγευα η συνέλευση στο μπλόκο Νίκαιας-αποχωρούν τα τρακτερ από το μπλόκο Μικροθηβών

Τα μπλόκα της Καρδίτσας στον Ε-65 και της Νίκαιας στη Λάρισα που είναι και το μεγαλύτερα στη χώρα συνεδριάζουν το απόγευμα στις 6.30 και αναμένεται να δώσουν τον τόνο για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων μετά τη συνάντηση χθες με τον πρωθυπουργό.
Οι αγρότες που συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό μεταφέρουν την απογοήτευσή τους καθώς ναι μεν η κυβέρνηση αναγνώρισε το δίκιο των αιτημάτων που τους κράτησε 50 ημέρες στους δρόμους ωστόσο επικαλέστηκε δημοσιονομικούς λόγους και απαγορεύσεις από την Ε.Ε. για την ικανοποίηση των βασικότερων από αυτά όπως της κάλυψης του χαμένου εισοδήματος, ενώ απογοήτευση υπάρχει και από τους κτηνοτρόφους που αναμένουν να επιτραπεί ο εμβολιασμός για την ευλογιά πριν αφανιστούν την άνοιξη τα κοπάδια τους.
Πάντως σήμερα τα τρακτερ αποχωρούν από το μπλόκο Μικροθηβών με τους αγρότες που συμμετείχαν σε αυτό να τονίζουν πως απαιτείται αλλαγή στις μεθόδους κινητοποιήσεων
Έπειτα από τη -μεγαλύτερη από τέσσερις ώρες διάρκεια- συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι αγρότες παραμένουν στη σκληρή γραμμή τους, με τον πρόεδρο της αγροτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, να δηλώνει χθες (19/01) ότι «συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας», χωρίς να προσδιορίζει αν θα συνεχιστούν οι αποκλεισμοί ή αν οι διεκδικήσεις τους θα λάβουν νέα μορφή.
«Η κυβέρνηση έχει τον δημοσιονομικό χώρο, δεν έχει όμως την πολιτική βούληση», τόνισε, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να ζήσουμε με αυτούς τους όρους και τις προϋποθέσεις», ενώ δήλωσε πως «για συλλαλητήριο θα αποφασίσουν τα μπλόκα» την Τρίτη.
Να σημειωθεί ότι «δεν έχει κρατήσει άλλη σύσκεψη πρωθυπουργού τόσο πολύ» όπως σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές για την συζήτηση που διήρκεσε 4 ώρες και 20 λεπτά.
Χ. Σεσκλιώτης: «Λίγες οι παραχωρήσεις – Οι αγρότες θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα»
Απογοήτευση για το περιορισμένο αποτέλεσμα των πολυήμερων κινητοποιήσεων εξέφρασε ο Χάρης Σεσκλιώτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ριζομύλου, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό χθες. Όπως ανέφερε, μετά από περίπου 50 ημέρες αγώνα, τα οφέλη για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους είναι ελάχιστα, παρά το γεγονός ότι, όπως είπε, η κυβέρνηση αναγνώρισε το δίκαιο πολλών αιτημάτων, επικαλούμενη ωστόσο δημοσιονομικούς περιορισμούς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πετρέλαιο βρέθηκε μια «χρυσή τομή», ενώ στο αγροτικό ρεύμα διατηρείται η τιμή στα 8,5 λεπτά. Παράλληλα, υπήρξε δέσμευση για αποζημιώσεις σε προϊόντα που επλήγησαν φέτος, χωρίς ωστόσο να έχουν προσδιοριστεί ακόμη τα ποσά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη αποζημίωσης για απώλεια εισοδήματος λόγω ζωονόσων και πυρκαγιών, καθώς και στην προτεραιότητα που θα πρέπει να δοθεί σε πληγείσες περιοχές σε μελλοντικά σχέδια βελτίωσης.
Ο κ. Σεσκλιώτης τόνισε ότι οι αγρότες θα συνεδριάσουν εκ νέου στη Νίκαια για να αποφασίσουν τη συνέχεια των κινητοποιήσεων, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο θέμα αντοχής, αλλά και στρατηγικής. «Κάναμε γνωστό το πρόβλημα σε όλη τη χώρα. Οι λύσεις που δόθηκαν είναι λίγες και θα αξιολογηθούν συλλογικά», ανέφερε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αναζήτησης διαφορετικών μορφών πίεσης στο επόμενο διάστημα
- ΕΛΛΑΔΑ | 10.05.2026 | 11:17
Η νύφη τραγούδησε στον γαμπρό προκαλώντας συγκίνηση (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 10.05.2026 | 11:12
Άγρια δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Τον πυροβόλησαν και πέταξαν το πτώμα του στον Λουδία - ΛΑΡΙΣΑ | 10.05.2026 | 11:02
Μια ξεχωριστή εκδήλωση στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας για τη γιορτή της μητέρας (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 10.05.2026 | 10:31
Νοσοκομείο - υπόδειγμα στον Βόλο δημιουργεί η Περιφέρεια (ΦΩTO +video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.05.2026 | 10:09
Οι «κυνηγοί χαλκού» «καίνε» τις φυτείες στον κάμπο-κλάπηκαν 100 μετασχηματιστές το τελευταίο διάστημα (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.05.2026 | 09:26
Θέμα αποζημίωσης για τις παλιές ζωοτροφές που σαπίζουν στο στάβλο - ΛΑΡΙΣΑ | 10.05.2026 | 09:19
Προμηθεύτηκαν έντομα για τη σφήκα της καστανιάς - ΛΑΡΙΣΑ | 10.05.2026 | 09:15
«Αν δεν τα σώσετε θα τα χάσουμε όλοι!»
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.05.2026 | 16:53
Σε δύο φάσεις σπάει η πίστωση συνδεδεμένων ίσως 14 ευρώ-ζώο στο πρόβειο, το monitoring πλήττει το καλαμπόκι - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 09.05.2026 | 20:54
Προσοχή έρχεται εγκατάλειψη της γης και πλήρης ερήμωση των χωριών της Θεσσαλίας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2026 | 10:27
Τακούδης: Με αστάθειες αλλά χωρίς λίβα ο υπόλοιπος Μάης- θερμοκρασίες μέχρι τους 30 βαθμούς στη Θεσσαλία - ΒΟΛΟΣ | 09.05.2026 | 10:46
Σε ποιες χώρες μπορείτε να ταξιδέψετε απ΄το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2026 | 23:07
Φρενίτιδα με τους Metallica στο ΟΑΚΑ, έπαιξαν το συρτάκι του Ζορμπά και Τρύπες (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2026 | 20:18
Τραγωδία στην Κω: Νεκρός αγρότης που καταπλακώθηκε από τρακτέρ που οδηγούσε (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2026 | 21:40
Φορτωμένο με 100 κιλά εκρηκτικά και με σπασμένους αισθητήρες έκανε κύκλους ακυβέρνητο το see -drone που βρέθηκε στη Λευκάδα - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2026 | 09:55
Ηλεκτρικά πατίνια με κωδικούς Taxisnet: Φρένο στους ανήλικους και υποχρεωτική ασφάλιση - Τα νέα μέτρα












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed