ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Λουκέτο σε εκδοτήρια εισιτηρίων από την Hellenic Train: Αντιδράσεις από εννέα δήμους Θεσσαλίας και Στερεάς
ζητούν με κοινή παρέμβασή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Κ. Κυρανάκη

Την άμεση αναθεώρηση της απόφασης της Hellenic Train να βάλει λουκέτο στα εκδοτήρια εισιτηρίων σε σιδηροδρομικούς σταθμούς πόλεων και κωμοπόλεων της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, ζητούν με κοινή παρέμβασή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Κ. Κυρανάκη, εννέα δήμοι που φιλοξενούν στην επικράτειά τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.
Πρόκειται για του δήμους Λεβαδέων, Ορχομενού, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Στυλίδας, Φαρσάλων, Λαμιέων, Καρδίτσας, Τρικκαίων και Βόλου, που οι πολίτες τους εξυπηρετούνται από σιδηροδρομικούς σταθμούς στους οποίους έχει δρομολογηθεί ή έχει ήδη πραγματοποιηθεί το κλείσιμο των εκδοτηρίων εισιτηρίων από την Hellenic Train, για λόγους οικονομίας.
Αντίστοιχη παρέμβαση διαμαρτυρίας έκανε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Η απόφαση της Hellenic Train να κλείσει τα εκδοτήρια εισιτηρίων σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, προκαλεί εύλογη αγανάκτηση και αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες και τους επιβάτες που εξυπηρετούνται καθημερινά από τον σιδηρόδρομο».
Από την πλευρά τους, οι εννέα δήμοι τονίζουν πως «η εφαρμογή αυτής της πολιτικής, που κορυφώθηκε μέσα στον Ιούλιο, υποβαθμίζει ουσιαστικά τη σιδηροδρομική συγκοινωνία, καθώς και τα ιστορικά κτήρια του ΟΣΕ που αποτελούν αρχιτεκτονική κληρονομιά, ενώ θίγει ευθέως τα δικαιώματα πρόσβασης των πολιτών σε δημόσιες μεταφορές».
Οι δήμοι, επισημαίνουν πως οι περισσότεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί παρουσιάζουν ήδη εικόνα εγκατάλειψης, «με ανεπαρκείς υποδομές, κλειστές αίθουσες αναμονής και χωρίς κλιματισμό, τουαλέτες με προβλήματα», μια κατάσταση, που όπως τονίζουν, «πλήττει την αξιοπρέπεια του επιβατικού κοινού και την εικόνα των συγκεκριμένων περιοχών».
Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι η φυσική παρουσία προσωπικού στους σταθμούς, έχει να κάνει με σημαντικά θέματα όπως είναι η ασφάλεια των πολιτών, η πληροφόρηση και η λειτουργικότητα των σταθμών, ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης επιβατικής κίνησης.
«Οι τοπικές κοινωνίες δεν είναι αριθμοί σε πίνακες κόστους-οφέλους. Οι Δήμοι μας στέκονται στο πλευρό των πολιτών τους και επιφυλάσσονται για κάθε πρόσφορη ενέργεια, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα των επιβατών στη δημόσια μετακίνηση με ισοτιμία, αξιοπρέπεια και προσβασιμότητα», επισημαίνουν στην παρέμβασή τους οι εννέα δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας.
Η έκδοση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου ή τηλεφωνικού κέντρου, παρότι είναι σημαντική, δεν υποκαθιστά την ανθρώπινη επαφή και την άμεση εξυπηρέτηση που προσφέρουν τα φυσικά εκδοτήρια, τονίζει ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Δημήτρης Καραμάνης.
Οι δήμοι ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης της Hellenic Train για την κατάργηση των εκδοτηρίων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και επανεξέταση της πολιτικής εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού με ισότιμους όρους μεταξύ μεγάλων αστικών κέντρων και επαρχιακών πόλεων. Επίσης, ζητούν την ενίσχυση της στελέχωσης των σταθμών με το αναγκαίο προσωπικό, για την εύρυθμη λειτουργία των εκδοτηρίων και των συνοδευτικών υποδομών, όπως και την αναβάθμιση των υποδομών των σταθμών, ώστε να παρέχουν αξιοπρεπείς συνθήκες αναμονής, πρόσβασης και πληροφόρησης.
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.08.2025 | 16:56
Σοκ σε χωριό του Τυρνάβου: 82χρονος βρέθηκε νεκρός με τραύμα από καραμπίνα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 01.08.2025 | 16:46
Εξαγωγές: Πρεμιέρα για το επιτραπέζιο σταφύλι – Ρεκόρ για φράουλα - ΛΑΡΙΣΑ | 01.08.2025 | 16:41
Απολογήθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας ο γιατρός του πανεπιστημιακού που καταδικάστηκε για το φακελάκι - ΕΛΛΑΔΑ | 01.08.2025 | 16:32
Ζάππειο: Νεκρή η γυναίκα που αυτοπυρπολήθηκε – Ήταν δημοσιογράφος - ΕΛΛΑΔΑ | 01.08.2025 | 16:19
Η 32χρονη μητέρα του κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό στο Παλαιό Φάληρο είχε κατηγορηθεί για έκθεση ανηλίκου - ΛΑΡΙΣΑ | 01.08.2025 | 16:12
Tακούδης: Ποτιστική ανάσα για τους αγρότες η χθεσινή βροχή- Φάρσαλα με 40 mm, Καρδίτσα 35mm, Λάρισα 19 mm - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 01.08.2025 | 16:02
Τσιάρας: Πάνω από 49.000 πλαστά πιστοποιητικά στα eco-schemes – Περί τις 4.000 οι αποχωρήσεις από ελέγχους στα Βιολογικά - ΒΟΛΟΣ | 01.08.2025 | 15:59
Παρέμβαση Μπασδάνη σε Πιερρακάκη για άμεση τροπολογία σχετικά με τον «Νόμο της Μυκόνου»
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.07.2025 | 12:20
Aιχμηρή ανάρτηση Σοφίας Καλογήρου για τον θάνατο του γιου της – «Για χαζούς μας περνάνε; Περπάτησε 18 χλμ για να πεθάνει;» - ΛΑΡΙΣΑ | 31.07.2025 | 12:37
Οι βροχές που αναμένονται δεν σώζουν τα βαμβάκια στη Μελία- μη αναστρέψιμη η ζημιά και σε βιομηχανική ντομάτα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.07.2025 | 16:24
“Καταιγίδα” πλειστηριασμών για οφειλέτες με υψηλά χρέη-χωράφια, σπίτια, αποθήκες στο “σφυρί” - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.07.2025 | 09:29
Παραδίδεται το 2026 και το βόρειο τμήμα του Ε-65-Αθήνα, Γρεβενά ή Μέτσοβο σε 4 ώρες (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.07.2025 | 10:15
Με 14 ευρώ ανά κεφάλι πριμ ζωοτροφών σε Θεσσαλία για την ευλογιά στο πρώτο δεκαπενθήμερο Αυγούστου - ΛΑΡΙΣΑ | 31.07.2025 | 19:19
Ανάσα... δροσιάς στη Λάρισα με βροχές έπειτα από μια μεγάλη περίοδο ξηρασίας - ΒΟΛΟΣ | 31.07.2025 | 15:22
Χειροπέδες σε γνωστό καλλιτέχνη στη Νέα Αγχίαλο - ΛΑΡΙΣΑ | 31.07.2025 | 14:44
Τύρναβος: Έβγαλε τα πρόβατα να βοσκήσουν – παρά την καραντίνα– και αυτά προκάλεσαν… τροχαίο ατύχημα!