ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ποινές φυλάκισης από 9 έως 15 μήνες στους επτά κατηγορούμενους για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Το δικαστήριο διέταξε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της απόφασης στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Το δικαστήριο διέταξε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της απόφασης στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για να ερευνηθεί η τέλεση του εγκλήματος της απιστίας από τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ποινές φυλάκισης από 9 έως 15 μήνες επέβαλε το Εφετείο της Αθήνας σε επτά κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για υπόθεση παράνομων κοινοτικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η αυλαία της δίκης που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έπεσε με την ενοχή των κατηγορουμένων, με το δικαστήριο να προχωρά σε καταδίκη και εκείνων των κατηγορουμένων οι οποίοι είχαν επιστρέψει τα χρήματα πριν καθίσουν στο εδώλιο.
Σε αυτό ακριβώς το σημείο έγκειται, όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, η νομολογιακή αξία της παρούσας δίκης καθώς η δικαιοσύνη έστειλε για πρώτη φορά σαφές μήνυμα προς όλους εκείνους που έχουν λάβει παράνομα επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι δεν αρκεί η επιστροφή των χρημάτων για να μην μείνουν στην σφαίρα του απυρόβλητο και του ατιμώρητου.
Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι το κρίσιμο ζήτημα της επιστροφής των χρημάτων τέθηκε και ως ελαφρυντικά περίσταση από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, οι οποίοι επιπλέον ζήτησαν την εφαρμογή του άρθρου 104Β του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο «το δικαστήριο μπορεί να μην επιβάλει ποινή στον υπαίτιο πλημμελήματος αν ο υπαίτιος έχει αποκαταστήσει στο μέτρο του δυνατού την προσβολή που έχει προκαλέσει στον παθόντα, δείχνοντας ειλικρινή μετάνοια».
Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση τόσο η εισαγγελέας όσο και ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπαν όχι κόβοντας το δρόμο της ευνοϊκότερης αντιμετώπισης σε τέτοιες περιπτώσεις επιστροφής χρημάτων .
Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της απόφασης στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για να ερευνηθεί η τέλεση του εγκλήματος της απιστίας από τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και η πράξη της πλαστογραφίας αναφορικά με διαθήκη η οποία προσκομίστηκε στο δικαστήριο από κατηγορούμενους και η οποία τους εμφάνιζε κληρονόμους χιλιάδων στρεμμάτων γης.
Μετά την καταδίκη τους και οι επτά κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση ώστε να κριθεί η υπόθεση τους σε δεύτερο βαθμό.
- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 30.07.2025 | 01:13
Τα συμπτώματα που «φωνάζουν» ότι έρχεται η εμμηνόπαυση – Από ποια ηλικία ξεκινούν - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.07.2025 | 01:04
Ξεκινά το μεγάλο «παζάρι» για τη νέα ΚΑΠ – Ο ρόλος της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση - ΔΙΕΘΝΗ | 30.07.2025 | 00:59
Μετά τον Μακρόν και ο Στάρμερ: Τελεσίγραφο στο Ισραήλ – Ή τελειώνει ο πόλεμος ή αναγνωρίζουμε την Παλαιστίνη - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.07.2025 | 23:09
Σε εξέλιξη δύο μέτωπα φωτιάς στο Δήμο Σοφάδων - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.07.2025 | 22:50
Αυτοψία Κουρέτα, Τέλιου στα αντιπλημμυρικά έργα του Καλέντζη στον Παλαμά (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 29.07.2025 | 22:34
Τέλος η Άντζελα Γκερέκου από τον ΕΟΤ -Νέα πρόεδρος η Αγγελική Βαρελά - ΛΑΡΙΣΑ | 29.07.2025 | 21:56 | video
Υπό έλεγχο μετά από μεγάλη μάχη η φωτιά στην Αγιά, απειλήθηκε η Ανατολή (video) - ΒΟΛΟΣ | 29.07.2025 | 21:46
Φρίκη στον Βόλο: 52χρονη μάνα βιντεοσκοπούσε γυμνή τη 12χρονη κόρη της και πουλούσε το υλικό -Σε δομή η ανήλικη
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.07.2025 | 17:55
Μαίνεται η φωτιά στην Αγιά : Κάηκε πυροσβεστικό όχημα, δύο πυροσβέστες με εγκαύματα στο Κ.Υ Αγιάς [βίντεο] - ΛΑΡΙΣΑ | 29.07.2025 | 15:48
Συναγερμός για μεγάλη φωτιά στην Αγιά- 6 αεροσκάφη και ισχυρές επίγειες δυναμεις στη μαχη (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.07.2025 | 13:20
Φωτιά ξέσπασε παράπλευρα του ΠΑΘΕ μεταξύ Ευαγγελισμού- Μακρυχωρίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.07.2025 | 13:40
Άνοιξε από το πρωί το θυρόφραγμα στον Παλαμά- ρέει νερό προς Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 29.07.2025 | 21:56 | video
Υπό έλεγχο μετά από μεγάλη μάχη η φωτιά στην Αγιά, απειλήθηκε η Ανατολή (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.07.2025 | 15:58
Νέες καταγγελίες Τζανακούλη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τρώγαν πολλοί από λίγα ενώ τελευταία κάποιοι λίγοι έφαγαν πολλά - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 29.07.2025 | 16:08
Κουρέτας καλεί Μητσοτάκη να επισκεφτεί τη Θεσσαλία και να ενημερώσει για τις μελέτες των φραγμάτων - ΒΟΛΟΣ | 29.07.2025 | 21:46
Φρίκη στον Βόλο: 52χρονη μάνα βιντεοσκοπούσε γυμνή τη 12χρονη κόρη της και πουλούσε το υλικό -Σε δομή η ανήλικη