ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η Τσέλσι διέλυσε την Παρί με 3-0 και στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια
Η Τσέλσι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κόουλ Πάλμερ, «διέλυσε» την κάτοχο του Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν με 3-0

Η Τσέλσι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κόουλ Πάλμερ, «διέλυσε» την κάτοχο του Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν με 3-0 και μετά το Conference League, κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.
Η ομάδα του Έντσο Μαρέσκα μπήκε με όρεξη στο ματς στο «Metlife Stadium» του Νιου Τζέρσεϊ, κάτι που ήταν φανερό καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Πρώτη καλή στιγμή για τους «Μπλε» ήταν μόλις στο 3ο λεπτό από την επικίνδυνη σέντρα του Κουκουρέγια, ενώ στο 8ο λεπτό ο Κόουλ Πάλμερ με ένα τρομερό σουτ «άγγιξε» τα δίχτυα, καθώς η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ντοναρούμα.
Η Παρί άρχισε να ανεβάζει την ένταση μετά τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά και είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 16-, όταν ο Ρουίθ έδωσε μία εξαιρετική πάσα στον Ντουέ, αλλά εκείνος δεν εκτέλεσε έχοντας το τέρμα μπροστά του, θέλοντας να βρει τον Χακίμι. Δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος απείλησε ξανά, αλλά ο Σάντσεθ τον σταμάτησε.
Ωστόσο, η Τσέλσι ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα, με αριστερό πλασέ του Κόουλ Πάλμερ στο 22΄για το 1-0, ενώ στη συνέχεια, ο Άγγλος «χτύπησε» και δεύτερη φορά στο 30-. Πέρασε τους Μπεράλδο και Βιτίνια και νίκησε τον Ντοναρούμα για το 2-0.

Ο 23χρονος όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 43΄έδωσε τρομερή πάσα στον Ζοάο Πέδρο και εκείνος με ωραίο τελείωμα έκανε το 3-0.
Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες τους Λουίς Ενρίκε έψαχναν ένα γρήγορο γκολ και απείλησαν την εστία του Σάντσεθ, πρώτα με τον Κβαρατχέλια στο 48- και έπειτα με τον Ντεμπελέ στο 52΄, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν σε εξαιρετική μέρα και είπε «όχι» και στους δύο.
O Ντελάπ στο 68-, μόλις είχε περάσει στο ματς, άγγιξε το 4-0, δεν κατάφερε όμως να κερδίσει τον Ντοναρούμα, ο οποίος τον νίκησε και στο 80-, σε ένα τετ α τετ με τον Άγγλο.
Αν και η Παρί Σεν Ζερμέν προσπάθησε, δεν βρήκε το γκολ, ενώ από το 86- και μετά έμεινε με δέκα παίκτες, έπειτα από την κόκκινη στον Ζοάο Νέβες.
Κάπως έτσι, η Τσέλσι έκανε την «έκπληξη» απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και κατέκτησε το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.
Οι συνθέσεις:
ΤΣΕΛΣΙ (Έντσο Μαρέσκα): Σάντσεθ, Κουκουρέγια, Κόλγουιλ, Τσαλόμπα, Τζέιμς (77΄ Ντιούσμπερι-Χολ), Γκουστό, Φερνάντες (60΄ Σάντος), Πάλμερ, Καϊσέδο, Πέδρο Νέτο (77΄ Ενκουνκού), Ζοάο Πέδρο (67΄ Ντέλαπ)
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι (73΄ Ράμος), Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Νούνο Μέντες, Νέβες, Βιτίνια, Φαμπιάν Ρουίθ (73΄ Ζαϊρ-Εμερί), Ντουέ (73΄ Μαγιουλού), Ντεμπελέ, Κβαρατσκέλια (58΄ Μπαρκολά)
Πηγή: iefimerida.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2026 | 12:19
Λάρισα: Εκδηλώσεις μνήμης για τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2026 | 12:04
Όταν ο Πικουλίν Ορτίθ ξεσήκωνε μαζί με τον Τσίτουμ το κλειστό του Αλκαζάρ με το Γυμναστικό (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2026 | 11:32
Πλημμυροπαθείς Εργατικών Γιάννουλης; Τρία χρόνια μετά την πλημμύρα η ΔΥΠΑ δεν έχει ακόμη λειτουργήσει τον παιδικό σταθμό - ΥΓΕΙΑ | 09.05.2026 | 11:23
Γιατί οι διατροφολόγοι λένε ότι το καρπούζι αξίζει μια πάγια θέση στη διατροφή σας - ΒΟΛΟΣ | 09.05.2026 | 10:46
Σε ποιες χώρες μπορείτε να ταξιδέψετε απ΄το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2026 | 10:42
Αγοραστός: Ασυμφωνία μεταξύ πολιτικού αφηγήματος και πραγματικότητας θέτει ζήτημα αξιοπιστίας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2026 | 10:27
Τακούδης: Με αστάθειες αλλά χωρίς λίβα ο υπόλοιπος Μάης- θερμοκρασίες μέχρι τους 30 βαθμούς στη Θεσσαλία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 09.05.2026 | 10:12
Γουργουλιάνης: Τι είναι ο χανταϊός, πως μεταδίδεται- δεν υπάρχει ανησυχία για πανδημία στη χώρα μας (video)
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 08.05.2026 | 19:45
Βόμβα Σούλτη: Πάει για μετά το 2028 η ολοκλήρωση του κυκλικού κόμβου Ηρώων Πολυτεχνείου με Φαρσάλων (video) - ΒΟΛΟΣ | 08.05.2026 | 09:47
Από το Άγιον Όρος στον Βόλο το ιερό λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου - ΕΛΛΑΔΑ | 08.05.2026 | 14:11
Θρίλερ στη Λευκάδα: Εκρηκτικό φορτίο 300 κιλών είχε το θαλάσσιο drone - ΛΑΡΙΣΑ | 08.05.2026 | 09:12
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 08.05.2026 | 22:44
Το καντήλι που καίει ασταμάτητα εδώ και δεκαετίες – Ο θρύλος μοναστηριού στα Άγραφα που προκαλεί δέος - ΛΑΡΙΣΑ | 08.05.2026 | 20:15
Πλήθος πιστών στον εσπερινό στο εκκλησάκι του Αγίου Χριστοφόρου στο αμαξοστάσιο του ΚΤΕΛ Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.05.2026 | 12:13
Με προβλήματα η σπορά και το φύτρωμα του βαμβακιού στον κάμπο λόγω πολλών βροχών-αισιοδοξία για τις τιμές - ΕΛΛΑΔΑ | 08.05.2026 | 09:26
Θρίλερ στον Δομοκό με σορό σε φλεγόμενο ΙΧ





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed