ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Η ομάδα ρομποτικής Καρδίτσας στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής με την στήριξη της Περιφέρειας
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει την ομάδα ρομποτικής του Συλλόγου Εκπαιδευτικής Karditsa Robotics STEAM LAM

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει την ομάδα ρομποτικής του Συλλόγου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών Ν. Καρδίτσας Karditsa Robotics STEAM LAM, στην παγκόσμια πρόκληση της Αυστραλίας. Η ομάδα που αποτελείται από τους μαθητές: Νεφέλη Γαϊτανίδη, Θωμάς Πιτσαργιώτης, Αργύρης Παπακώστας, Βαγγέλης Μαγαλιός με προπονήτρια την Αγγελική Μπολτσή, προκρίθηκε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής της First Lego leaue, που θα διεξαχθεί φέτος στην Αυστραλία.
Η προσπάθεια των παιδιών ανταμείφθηκε, και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου, ανέλαβε την κάλυψη των εισιτηρίων των μαθητών για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη διοργάνωση.
Η αποστολή επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για να τον ευχαριστήσει για την απόφαση του να την ενισχύσει οικονομικά στο μακρινό αυτό ταξίδι, ενώ τον ενημέρωσε για το καινοτόμο έργο “the PoseiDrone Project”, μια ρομποτική και τεχνητά ευφυή λύση που ελέγχει την ποιότητα του νερού σε πραγματικό χρόνο, συμβάλλει στην προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος και ενισχύει τη συλλογική πρόληψη και ευαισθητοποίηση γύρω από το πιο πολύτιμο αγαθό, το νερό. Παράλληλα αποτελεί έργο με εκπαιδευτική αξία καθώς δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει εργαλείο εκπαιδευτικό για άλλες ομάδες Ρομποτικής. Πρόκειται για ένα εργαλείο με περιβαλλοντική και κοινωνική αποστολή, σχεδιασμένο από μαθητές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για το καλό του πλανήτη. Η αποστολή αυτή δεν είναι μόνο διαγωνιστική. Είναι εκπαιδευτική, πολιτιστική και περιβαλλοντική. Είναι μια ευκαιρία τα παιδιά να γίνουν πρεσβευτές της καινοτομίας και της ευθύνης, με σημείο αναφοράς το νερό — πηγή ζωής.
Η πρόεδρος του Συλλόγου και Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μπολτσή Αγγελική ανέφερε: Φέτος η ομάδα μας κατάφερε στους Προκριματικούς να πάρει τη 1η θέση στο Robot Game και κατέκτησε το Robot Performance Award, με το οποίο η First Lego League τιμά τις ομάδες που καταφέρνουν όχι μόνο να αναπτύξουν τεχνολογικά προηγμένα ρομπότ, αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά για να ανταπεξέλθουν στις απαιτητικές προκλήσεις της διαγωνιστικής διαδικασίας. Στον τελικό κατακτήσαμε το Breakthrough Award, οι αποδέκτες του οποίου θεωρούνται πρωτοπόροι στον τομέα τους, και η απονομή του βραβείου έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους επόμενους γενιές επιστημόνων και ερευνητών, το βραβείο αυτό μας οδήγησε στην Πρόκριση στο Asia Pacific Open Championship στο Σίδνεϋ.
Σχετικά με τον διαγωνισμό
Το FIRST LEGO League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά ηλικίας 4-16 μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής, πρακτικής μάθησης. Υπάρχουν ομάδες της FIRST σε περίπου 120 χώρες παγκοσμίως. Περισσότεροι από 800 χιλιάδες μαθητές συμμετείχαν την σεζόν 2024-2025.
Ο Περιφερειάρχης Δημ. Κουρέτας ευχήθηκε στην αποστολή της Καρδίτσας καλή επιτυχία και στο Asia Pacific Open Championship
- ΛΑΡΙΣΑ | 18.05.2025 | 23:54
Ξενάγηση Κουρέτα σε μαθητές με επίκεντρο την οδική ασφάλεια - ΒΟΛΟΣ | 18.05.2025 | 23:48
Πένθος στην παγκόσμια κοινότητα canyoning σκορπίζει η απώλεια του Βολιώτη εκπαιδευτή Αναστάσιου Αποκρεμιώτη - ΔΙΕΘΝΗ | 18.05.2025 | 23:32
Ο Τζο Μπάιντεν διαγνώστηκε με επιθετική μορφή καρκίνου του προστάτη -Έχει κάνει μετάσταση στα οστά - ΛΑΡΙΣΑ | 18.05.2025 | 23:14
Αδελφάκια νοσηλεύτηκαν στο ΓΝΛ με σημάδια από καψίματα παλιά και νέα - ΛΑΡΙΣΑ | 18.05.2025 | 23:01
Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γκιόλβας - ΛΑΡΙΣΑ | 18.05.2025 | 22:57
Θρίλερ στον Τύρναβο: Αντρας βρέθηκε απαγχονισμένος σε προχωρηένη σήψη - ΕΛΛΑΔΑ | 18.05.2025 | 22:23
Καλοκαίρι την επόμενη εβδομάδα - Πού και πότε θα φτάσει τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία - ΔΙΕΘΝΗ | 18.05.2025 | 22:17
Θρίλερ στις εκλογές στη Ρουμανία: Μπροστά ο κεντρώος Νταν με 50,9%, έναντι 49,1% του ακροδεξιού Σιμιόν
- ΛΑΡΙΣΑ | 18.05.2025 | 22:57
Θρίλερ στον Τύρναβο: Αντρας βρέθηκε απαγχονισμένος σε προχωρηένη σήψη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.05.2025 | 09:49
Ο Daniel, η Covid και ο γρίφος με την αύξηση των θανάτων στη Θεσσαλία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 18.05.2025 | 11:14
Ορατός ο κίνδυνος η γη της Θεσσαλίας να περάσει σε ισχυρά funds αγροδιατροφής - ΛΑΡΙΣΑ | 18.05.2025 | 11:08
Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Γεώργιος Λέτσιος: Συλλυπητήριο μήνυμα Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 18.05.2025 | 10:40
Εορτάζεται στη Λάρισα η επέτειος της Μάχης της Κρήτης- δοξολογία στον Άγιο Αχίλλιο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 18.05.2025 | 23:14
Αδελφάκια νοσηλεύτηκαν στο ΓΝΛ με σημάδια από καψίματα παλιά και νέα - ΛΑΡΙΣΑ | 18.05.2025 | 09:46
Οκτώ Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.05.2025 | 21:00
Θεσσαλία: Μεγάλο κύκλωμα απάτης με «εικονικά τυριά»