Με νέα της ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter), η Μαρία Καρυστιανού αναφέρεται ξανά στην πρόταση που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα (01.05.2025) ο Στέφανος Κασσελάκης, διευκρινίζοντας ότι έπειτα από ενημέρωση από τη νομική της ομάδα, «αποτελεί ικανή βάση ώστε με τον δέοντα εμπλουτισμό της από το προανακριτικό υλικό, να αποτελέσει την αφετηρία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά των αναφερόμενων πολιτικών προσώπων».
«Πάντα ευχαριστώ και θα συνεχίσω να ευχαριστώ όλους όσους στέκονται δίπλα μας στον αγώνα που δίνουμε για την αποκάλυψη της αλήθειας στο έγκλημα των Τεμπών.
Η θέση για τον αποκλεισμό των ελαίων σιλικόνης ως αιτία πρόκλησης της πυρόσφαιρας στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και τις σχετικές Μελέτες Χημικών Μηχανικών. Συνεπώς το θέμα έχει ήδη αντιμετωπιστεί από τους αρμόδιους. Άρα παραμένει η θέση μου σταθερή ότι παρέλκει η ενασχόληση της Ευρώπης με θέματα ήδη λυμένα.
Σε ό,τι αφορά την Πρόταση του κ. Κασσελάκη και του Κινήματος Δημοκρατίας, το κείμενο της οποίας περιήλθε σε γνώση μου μετά την ανάρτησή μου στο Χ, έλαβα μόλις ενημέρωση από τη νομική ομάδα μου ότι αποτελεί ικανή βάση ώστε με τον δέοντα εμπλουτισμό της από το προανακριτικό υλικό, να αποτελέσει την αφετηρία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά των αναφερόμενων πολιτικών προσώπων.
Χαίρομαι για τις διευκρινίσεις που δόθηκαν, ώστε να αποκατασταθεί το τοπίο.
Κινητήρια δύναμη της δράσης και του αγώνα μας είναι η αλήθεια και μόνο. Μόνο αυτή μας οδηγεί στο ορθό και αποκαθιστά το άδικο».
Στη δική του ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter), ο Στέφανος Κασσελάκης είχε κάνει λόγο για ενδεχόμενο συσχετισμό της φονικής πυρόσφαιρας που σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών με τα έλαια σιλικόνης μετασχηματιστών της Siemens, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να συνδέεται με την έκρηξη.
Μάλιστα, η Μαρία Καρυστιανού είχε κατηγορήσει τον Πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατίας ότι με τη στάση του συντάσσεται με όσους επιχειρούν να «μπαζώσουν την αλήθεια» για πολιτικό του όφελος.
Με νέα του ανάρτηση στο Χ, ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί στη δημιουργία ενός κοινού μετώπου Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας, «με τη βοήθεια των συγγενών και με μοναδικό στόχο τη δικαίωση των 57 νεκρών του εγκλήματος των Τεμπών».
«Όσοι αγωνιζόμαστε για το δίκιο και την αλήθεια γνωρίζουμε ποιους έχουμε απέναντι. Το βαθύ κράτος της συγκάλυψης. Και μόνο βάζοντας μπροστά το «μαζί» του αγώνα θα ρίξουμε φως στο σκοτάδι που προσπαθεί να απλώσει η ΝΔ και οι δεξιές τις πατερίτσες πάνω σε όλη την Ευρώπη.
Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι τα κατηγορητήρια που συντάξαμε στο Κίνημα Δημοκρατίας δεν ανήκουν σε εμάς και σε κανένα κόμμα, αλλά στον αγώνα για δικαίωση!
Θέλουμε κατάργηση του Άρθρου 86. Όχι απλή και αόριστη αλλαγή.
Και θέλουμε όσο τίποτα άλλο να δικαστούν όλοι οι πολιτικοί που ευθύνονται για τα εγκλήματα των Τεμπών.
Αλλά για να γίνει πράξη αυτό, παρακαλώ ακόμη μια φορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ακούσουν τη Μαρία και τους υπόλοιπους συγγενείς και να κάνουμε όλοι μαζί το αυτονόητο: να φτιάξουμε ένα κοινό μέτωπο Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας, με τη βοήθεια των συγγενών και με μοναδικό στόχο τη δικαίωση των 57 νεκρών του εγκλήματος των Τεμπών.
Να στείλουμε όλους που έχουμε ήδη αναφέρει στα κατηγορητήρια – και όσους άλλους προκύψουν – σε προανακριτική για όλες τις πιθανές πράξεις. Και πρώτο από όλους, τον ηθικό αυτουργό!».
Πηγή: newsit.gr